INTERVIU | Ioan Ovidiu Sabău a dat cărţile pe faţă! Rămâne sau nu la U Cluj? Lobonţ, ales ca antrenor în faţa unor nume "grele", Gâlcă, Bergodi şi Ciobotariu + Surpriza din conducerea clubului: “Ar fi o super variantă”

18 iun 2019 10066 afişări Liga 2
INTERVIU | Ioan Ovidiu Sabău a dat cărţile pe faţă! Rămâne sau nu la U Cluj? Lobonţ, ales ca antrenor în faţa unor nume "grele", Gâlcă, Bergodi şi Ciobotariu + Surpriza din conducerea clubului: “Ar fi o super variantă”

Ioan Ovidiu Sabău este omul în jurul căruia s-a construit noul proiect la Universitatea Cluj, după ce acest club a fost nevoit să o ia de la zero, din Liga IV. Managerul sportiv şi-a depus demisia vineri, de la singura echipă unde a fost şi jucător şi antrenor şi conducător. Sabău îşi asumă vina pentru ratarea promovării şi responsabilitatea pentru numirea lui Lobonţ, chiar dacă nu a avut niciodată ultima decizie. În organigrama lui U Cluj, Sabău n-a avut bugetul “pe mână” şi hotărârile cu privire la partea sportivă au fost luate după consularea celorlalţi membri din conducere, Cosmin Irimieş sau Radu Constantea.

Dacă va decide să rămână, Sabău ar dori să se ocupe doar de centrul de copii şi juniori, pe care l-a clădit de la zero, când noul proiect a început, pentru că clubul a pierdut toţi juniorii după intrarea vechii societăţi în faliment.

ProSport: Domnule Sabău, veţi mai rămâne la U Cluj?

Ioan Ovidiu Sabău: Este adevărat că vineri am anunţat că renunţ. Mi-am asumat că singurul vinovat, dacă nu se va reuşi promovarea, voi fi eu. Restul, tot ce s-a făcut bun în aceşti ani nu contează, nu mai are valoare. Mi s-a propus să rămân în club, urmând să vedem ce ar însemna asta. Eu am stabilit că o să mă gândesc, ţinând cont că m-am implicat de la început în acest proiect. În momentul de faţă nu aş vrea. Au fost prea multe reacţii care nu vreau să se răsfrângă asupra clubului şi de aceea vreau să mă gândesc bine.

Din partea cui?

Din partea unor aşa zişi suporteri. Şi pe facebook şi peste tot. Acolo unde ai curaj, în spatele unui buton. Dar mă deranjează foarte mult. Dacă aş rămâne, aş rămâne să mă ocup de centrul de copii şi juniori, acolo unde am început de la zero barat şi la juniori A am ajuns în primele 4 pe ţară. Este ceva ce mă mai poate motiva, dar în momentul de faţă n-am luat nicio decizie. Nu ştiu ce se întâmplă la club, nu ştiu dacă se negociază cu vreun antrenor. Văd că sunt foarte mulţi care fac presiuni să mă întorc. Eu am fost manager sportiv şi îmi asum că n-am reuşit. Mi s-a propus să rămân, dar nu se ştie în ce calitate. Nu s-a discutat care va fi rolul meu. În câteva zile mă voi hotărî.

“Lobonţ a fost agreat de toţi. Mi s-a spus să încerc să-l aduc. Au fost şi alte variante, precum Bergodi, Gâlcă, Ciobotariu”

Numirea lui Bogdan Lobonţ a fost o greşeală?

Omul a încercat să-şi facă treaba, era dedicat meseriei... Lucrurile nu au funcţionat aşa cum trebuie. Au fost acele două meciuri (n.r. U Cluj - CS Mioveni 1-2, U Cluj - Ripensia 2-3 ) şi apoi au rămas puţine jocuri. Am colaborat profesional foarte bine, cât a depins de noi, dar nu întottodeauna cele mai bune intenţii aduc şi rezultate.

Dar, Bogdan Lobonţ nu a fost numit doar de Ioan Ovidiu Sabău...

A fost o soluţie agreată de toţi, fiecare au venit cu propuneri. Eu i-am mai propus pe Bergodi, Gâlcă, Ciobotariu. Au fost contactacţi, dar s-a propus şi această variantă, la care toţi, începând cu cei din staff-ul de atunci şi din conducere, am concluzionat că va fi o lovitură de imagine şi o decizie foarte bună. Un om care a stat atâta în Italia, care vede altfel fotbalul, după Ajax, AS Roma… Ştiam că nu are experienţă şi noi trebuia să-l ajutăm, să se consulte cu noi. Am agreat cu toţii această variantă. Din calitatea mea de manager sportiv, eu trebuia să vin cu propuneri. Mi s-a spus să mă gândesc la o soluţie. Eu n-am impus pe nimeni. Sigur, este greşit pentru că un manager sportiv are un buget şi un obiectiv. Aşa ceva nu s-a întâmplat. Eu doar propuneam, dacă erau de acord bine, dacă nu se trecea la altul.

Şi de ce opinia generală este că dumneavoastră l-aţi adus pe Lobonţ?

Mi se pare normal să fiu tras la răspundere. Cel mai mult eu mi-am dorit să promovăm. Sunt implicat şi emoţional pentru că iubesc acest club şi responsabil. Era an centenar, era perfect să promovăm şi sigur că te implici şi sufleteşte.

“Patriţiu Abrundan ar fi o variantă extraordinară”

Se zvoneşte că Patriţiu Abrudan ar putea să ajungă în conducere. Puteţi să confirmaţi această variantă?

Nu ştiu nimic, dar ar merita. Un om de fotbal cu multă experienţă, despre care pot spune doar lucruri foarte bune. N-am auzit, dar ar fi o variantă extraordinară, dacă cineva s-a gândit la el. Un om foarte bine pregătit, un om care ar aduce plus valoare. Ar fi o super variantă. Ar putea ajuta din orice postură.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.