Frăţia golului. Raymond şi Zsombor Lukacs, colegi în atacul lui FC Bihor: "Zsombor e mai bun ca mine" / "Raymond e «bulănos»"

15 mai 2014 1839 afişări Liga 2
Frăţia golului. Raymond şi Zsombor  Lukacs, colegi în atacul lui FC Bihor: "Zsombor e mai bun ca mine" / "Raymond e «bulănos»"
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA
  • Raymond şi Zsombor Lukacs povestesc despre cum au ajuns să joace din curtea şcolii la aceeaşi echipă, FC Bihor, în Liga a II-a.
  • Raymond e ca un tată pentru fratele său mai mic: îi dă sfaturi şi nu-l lasă să meargă în cluburi.
  • Cel mai mare dintre fraţi e golgheterul orădenilor, cu 11 goluri, în timp ce mezinul are o reuşită la primul său sezon în eşalonul secund.

La FC Bihor, echipă din Seria a II-a a Ligii a II-a, doi atacanţi se înţeleg ca fraţii. Asta pentru că ei chiar sunt fraţi. Raymond are 25 de ani, în timp ce Zsombor e încă la liceu. La 18 ani, mezinul familiei recunoaşte că se gândeşte mai mult cum să dea goluri decât la Bacalaureat. A venit la interviu direct de la teză. “Am avut teză la română. N-am prea ştiut”, recunoaşte zâmbind Zsombor. Raymond evidenţiază şi performanţele şcolare ale fratelui său: “E la un liceu destul de bun aici în Oradea, nu e la liceu sportiv şi profesorii sunt destul de exigenţi. Acum mai are două luni până îşi dă BAC-ul”.

Cei doi sunt amuzaţi de interviul inedit. Se tachinează tot timpul. Zsombor îl priveşte din când în când pe fratele mai mare şi aşteaptă parcă o confirmare de la el că răspunsul pe care îl dă este cel corect. Pentru el, Raymond este un exemplu.

Cum e să ai un frate în echipă?
Raymond: Pentru mine e bine că-l am alături. Mă bucur că pot să-l ajut. Are noroc cu mine (râde).
Zsombor: Are dreptate. Mă ajută foarte mult. Speram când eram mai mic ca într-o zi să jucăm în această echipă.

Raymond (25 ani) şi Zsombor Lukacs (18 ani) evoluează ca atacanţi la aceeaşi echipă, FC Bihor. Foto: fcbihor.ro

Vă luptaţi practic pentru acelaşi post. Ambii sunteţi atacanţi…
R: Teoretic da, dar el e mai polivalent. Poate juca pe mai multe posturi, pe când eu pot să joc doar vârf împins.
Z: Nu e chiar o luptă.

"Niciodată în aceeaşi echipă în curtea şcolii"

Discuţia devine mai relaxată când cei doi îşi amintesc de momentele când jucau fotbal în curte şcolii. Ieşeau “derby-uri” mari în familia Lukacs.

Când eraţi mici cine era mai bun, în curtea şcolii?
Z: Jucam într-adevăr în curtea şcolii. Nu ştiu cine era mai bun.
R: Eu eram mai bun pentru că eram mai mare, dar nu jucam niciodată în aceeaşi echipă.
Z: Da. Ne certam foarte mult dacă jucam în aceeaşi echipă.

Acum cine este mai talentat?
R: El e mai talentat ca mine. În doi ani îl văd jucând în Liga I.
(Zsombor îl priveşte mândru pe fratele mai mare şi îl aprobă din priviri.)

"Raymond e leneş, Zsombor e delăsător"

Care sunt calităţile principale ale fratelui tău?
Z: E un jucător extraordinar (amândoi râd). Eu îi spun mereu şi că e foarte “bulănos”. Are noroc. Îl ajută şi forţa.
R: El e polivalent şi foarte talentat. Are un picior stâng foarte bun, cum n-am văzut la mulţi jucători.

Raymond Lukacs, atacant la FC Bihor, îl driblează pe Călin Albuţ, portar la Gloria Bistriţa, în timpul meciului de la Oradea. Foto: ebihoreanul.ro

Cel mic e îndrăzneţ şi se amuză imediat când e întrebat de defectele fratelui său. Raymond încearcă să facă o caracterizare mult mai amplă a defectelor fratelui mai mic, iar mezinul îl aprobă şi devine brusc serios.

Dar cel mai mare defect?
Z: E leneş (râde)
R: Are momente de automulţumire. Face o fază, două bune şi apoi se lasă.

Ce sfaturi îi dai fratelui tău mai mic?
R: Să muncească foarte mult şi să fie serios. Am văzut mulţi jucători foarte talentaţi, dar care s-au pierdut pentru că n-au fost serioşi.

Interzis în cluburi

Raymond nu ratează nicio şansă de a-i da sfaturi fratelui său, în care are mare încredere. Îl priveşte când vine vorba de ieşirile în cluburi de parcă ar vrea ca răspunsul său să fie auzit prima dată de Zsombor.

Ce nu-ţi permite fratele tău mai mare să faci?
Z: Nu mă lasă să merg în cluburi.
R: Eu la vârsta lui mergeam mult în cluburi şi poate din acest motiv joc acum în Liga a II-a. Îl mai las să meargă, dar nu foarte des. Nu e bine.

Cum sărbătoriţi acasă după o victorie? Care e "prima" de acasă?
R: Nu e ceva special. Mai mergem acasă la părinţii noştri care stau la 60 de km de Oradea. Mama ne pregăteşte tot timpul mâncare foarte bună. Pentru mine cartofii cu caşcaval şi pieptul de pui cu caşcaval e cea mai bună mâncare. Cam asta e prima (zâmbeşte)

"La Astra nu stăteam nici pe un milion de euro"

Pentru tine, Raymond, cum a fost la Astra? De ce nu ai rămas în Liga I?
A fost greu. Acolo se schimba toată echipa dacă nu băteam 2-3 meciuri. Acum au mai rămas doar Măţel şi Takayuki, din acel lot. Am jucat la Astra II, la Giurgiu, şi acolo făceam trei antrenamente pe zi. Am zis că nu rămân nici dacă îmi dau un milion de euro. Am mai avut ofertă de la Craiova, de la Mititelu, dar îmi dădeau mai puţini bani decât în Liga a II-a şi n-am vrut să merg. Acum voi vedea. Am mai multe oferte şi voi analiza la vară.

Raymond Lukacs se bucură după un gol marcat în poarta lui Dinamo, în prima etapă a sezonului 2010-2011. Atacantul evolua atunci la echipa ploieşteană. Foto: Vlad Constantinescu

La ce echipă importantă aţi vrea să jucaţi, în România?
Z: Aici nu ne înţelegem. Eu aş vrea la CFR Cluj. Îmi place şi oraşul şi echipa.
R: Eu sunt rapidist. Am jucat de trei ori pe Giuleşti şi aş alege oricând Rapidul pentru atmosfera de acolo. La primul meci pe Giuleşti au fost doar 14.000 de oameni, dar atmosfera a fost incredibilă. Eram rezervă şi când m-am aşezat pe bancă mi s-a ridicat părul pe mână.

11 goluri a marcat Raymond Lukacs în acest sezon al Ligii a II-a pentru echipa orădeană

Raymond este născut pe 30 mai 1988 şi are 1,83 metri înălţime

1 gol a reuşit Zsombor Lukacs pentru FC Bihor

Zsombor este născut pe 12 august 1995 şi are 1,80 metri înălţime

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.