Cum a dispărut 1 milion €! LOVITURA primită de cluburile din Liga 2!

16 aug 2011 9627 afişări Comentează şi tu Liga 2
Cum a dispărut 1 milion €! LOVITURA primită de cluburile din Liga 2! Cum a dispărut 1 milion de euro!

Digi bătuse palma cu cel puţin 25 de echipe din Liga a II-a, dar negocierile au căzut în ultimul moment.

Liga a II-a a pierdut un milion de euro cu doar câteva zile înainte de începerea noului sezon. Digi făcuse o ofertă pentru drepturile TV a cel puţin 25 de echipe, dar înţelegerea a căzut în ultimul moment. ProSport vă prezintă culisele afacerii.

Pe modelul Mitică de la Ligă, patru conducători din Liga a II-a şi-au luat angajamentul de a încerca să vândă cât mai bine drepturile TV şi în eşalonul secund. Este vorba de Cornel Şfaiţer (FC Botoşani), Dan Tulpan (Gloria Buzău), Auraş Braşoveanu (Dunărea Galaţi) şi Marian Rusen (Juventus Bucureşti).

Digi a semnat separat cu Poli, Bistriţa şi FC Bihor
Negocierile au început bine, cu o ofertă spectaculoasă de la Digi: 1,2 milioane de euro! Singura condiţie: toate cele 32 de echipe să accepte oferta, FRF lăsându-i fiecărui club individual dreptul de a-şi valorifica imaginea. Suma era însă de patru ori mai mare decât obţinuse vreodată FRF pentru Liga a II-a!

Ulterior însă, Digi n-a stat pe gânduri şi a semnat separat cu trei echipe, care meritau o atenţie deosebită. Poli Timişoara, FC Bihor şi Gloria Bistriţa au primit oferte speciale. Digi a modificat în consecinţă oferta pentru celelalte, ajungând la un milion de euro pentru minimum 28 de echipe. După alte negocieri s-a ajuns la 38.000 de euro plus TVA pentru un club, cu condiţia să fie minimum 25 de cluburi care acceptă. 980.000 de euro plus TVA total rămânea o sumă majoră. Rămăsese ca fiecare club să semneze individual contractul.

Surpriză ieri! Reprezentanţii Digi au anunţat că nu mai e valabilă oferta! Un motiv oficial e faptul că nu se puseseră deocamdată de acord decât 20 de cluburi. Chiar şi aşa, e mai degrabă un pretext, numărul fiind tot foarte mare.

A contribuit decisiv şi lipsa de unitate din Liga a II-a. Mai multe cluburi au "întors armele", deşi iniţial fuseseră de acord cu oferta. Se pare că pe parcurs au intervenit diverşi factori de presiune, în special locali, care ar fi dorit să ajungă altundeva drepturile anumitor echipe. Cluburile vor negocia individual, pentru anumite echipe fiind interesate Dolce, TVR, GSP TV şi chiar Digi.

"Domnul Tarău nu este interesat de fotbalul din Liga a II-a, ci doar să atragă clienţi pentru RDS în anumite zone din ţară", Auraş Braşoveanu, preşedinte Dunărea Galaţi.

"M-au dezamăgit negocierile, joi bătusem palma, dar unii s-au folosit de noi"
Cornel Şfaiţer, preşedinte FC Botoşani

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.