ASA Târgu Mureş a intrat în faliment! Reacţia conducătorilor: "Vom vedea dacă vom mai juca sau nu". Clubul poate face apel în 7 zile

13 oct 2017 5224 afişări Liga 2
ASA Târgu Mureş a intrat în faliment! Reacţia conducătorilor: "Vom vedea dacă vom mai juca sau nu". Clubul poate face apel în 7 zile
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA
  • Cristian Cherteş, directorul general al ASA Târgu Mureş, a dezvăluit cum a ajuns clubul ASA Târgu Mureş în faliment şi trage un semnal de alarmă asupra posibilităţii ca încă trei ramuri sportive din oraş să ajungă în această postură.
  • Decizia Prefectului din Mureş de a ataca hotărârea Consiliului Local de a aloca bani clubului a dus la falimentul clubului ASA Târgu Mureş.

UPDATE Regulamentul spune că un club aflat în faliment trebuie exclus din competiţie, dar Cherteş aşteaptă lămuririle avocaţilor în acest sens.“S-a deschis procedura de faliment şi a fost numit ca lichidator, administratorul judiciar. Săptămâna viitoare ştim ce se va întâmpla şi cu echipa. Ştiu doar din cazuri similare că unii au jucat, alţii nu au jucat, după declararea falimentului. Vom vedea”, a spus Cherteş pentru ProSport.

Ultima decizie a prefectului din Mureş de a ataca în contencios administrativ hotărârea CL de a aloca bani din buget pentru echipa de fotbal, dar şi cele de baschet, futsal şi volei i-a fost fatală ASA-ului. Banii au fost blocaţi, până la decizia Tribunalului, care însă va dura mai bine de 6 luni.

“Noi ne gândeam că suntem salvaţi cu aceşti bani şi revenim în Liga 1, în data de 6. Pentru că atunci expirau cele 6 luni în care putea fi atacată hotărârea prin care s-au alocat banii. A fost atacată însă decizia. Eu spun că şi celelalte ramuri sportive ar putea ajunge în situaţia noastră. Şi este păcat, pentru că sunt cluburi care au adus performanţe”, a spus Cristian Cherteş.


Zvonurile privind falimentul echipei ASA Târgu Mureş a fost confirmat pentru ProSport de către Răzvan Zăvăleanu, practician în insolvenţă.

Echipa care a pierdut dramatic titlul în 2015, după un meci cu Oţelul Galaţi jucat pe teren propriu, va dispărea de pe harta fotbalului românesc. Ocupanta locului şase în Liga 2, cu 18 puncte, ASA Târgu Mureş a intrat în faliment din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani. În vara acestui an, un oficial al clubului declara că aproximativ 70 de miliarde de lei sunt blocaţi de ANAF. Chiar şi aşa, oficialii clubului susţineau că şansele de faliment sunt aproape inexistente.

"Am avut promise şi prime, dar au rămas la stadiul de promisiuni. Cred că ASA e mai aproape de faliment, decât de promovare", spunea portarul Florin Iacob, în urmă cu o lună, după ce şi-a reziliat contractul cu ASA.

Antrenorul principal, Laszlo Balint, întreg stafful tehnic şi Dinu Gheorghe au părăsit şi ei clubul recent, după ce directorul general, Cristian Cherteş, le-ar fi impus ca fiul său, Carlos Cherteş, să fie folosit titular.

Decizia Tribunalului Specializat Mureş:

"În temeiul dispoziţiilor art. 145 alin. 1 lit. E din Legea nr.85/2014 decide intrarea în faliment a debitoarei ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASA 2013 TÂRGU MUREŞ. În temeiul dispoziţiilor art. 145 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 dispune dizolvarea asociaţiei şi ridicarea dreptului de administrare al debitoarei. Desemnează în mod provizoriu în calitate de lichidator judiciar societatea profesională RTZ&Partners SPRL – Filiala Bistriţa, care va îndeplini această funcţie cu o retribuţie provizorie de 1500 lei pentru toată procedura.

Stabileşte termen de judecată pe data de 12.01.2018. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Specializat Mureş. Pronunţată în conformitate cu prevederile art. 396 al. 2 Cod procedură civilă prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, în data de 13 octombrie 2017" anunţă Hotărârea intermediară 549/2017, din 13.10.2017. Clubul poate face apel în 7 zile.

În aceste condiţii, există şanse extrem de mici ca ASA Târgu Mureş să mai joace meciul de pe teren propriu cu AFC Hermannstadt, programat marţi, 17 octombrie, de la ora 19:30. După 11 etape disputate din Liga 2, fosta vicecampioană a României se află pe locul 6 în Liga 2, cu 18 puncte acumulate din 5 victorii şi 3 remize.

"Cont suspendat din motive de neplată", mesajul afişat pe site-ul clubului.

ASA şi-a deschis un nou site oficial, însă e mult sub nivelul celui pe care l-a avut iniţial

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.