Victimă colaterală! Motivul real al plecării lui 'Săpăligă'!

24 oct 2009 32 afişări Liga 1
Victimă colaterală! Motivul real al plecării lui 'Săpăligă'! Adevăratele motive ale plecării lui 'Săpăligă'! Victimă colaterală

Ion Marin a părăsit ieri‑dimineaţă banca tehnică a echipei, dupăexact 20 de zile de la instalare.

Din filmul plecării lui "Săpăligă" de la echipă s-au derulatprimele secvenţe la ora 04:00 dimineața, când lotul a ajuns laSăftica. La fel ca şi în avion, jucătorii au început să se certedin cauza eşecului usturător înregistrat cu Galatasaray (1-4).Reproşurile tehnice s-au transformat repede în discuţii serioase.Iar cum subiectul restanţelor financiare către echipă este unuldelicat, jucătorii au transformat discuţia într-un val denemulţumiri la adresa şefilor şi a antrenorilor. "Săpăligă" a picatla mijloc între șefi și fotbaliști, cedând nervos.

1. A fugit dincantonament

După o oră şi jumătate, Ion Marin a încercat să îşi calmezeelevii. Fără niciun rezultat, tehnicianul fiind oricum unul dintreantrenorii dinamovişti ai ultimilor ani cel mai puţin respectat decătre vestiar. Apoi, tehnicianul şi-a rugat secundul, pe GheorgheMihali, să îi potolească pe jucători. Cum nici fostul fundaş nu areuşit, tehnicianul a răbufnit: "M-am săturat! Plec. Nu vreau sămai aud de nimic din ce se întâmplă pe aici!" .

2.Revolta

Ce se întâmplase de fapt? Sătui să fie numiți singurii vinovaţi aiîncă unui insucces, jucătorii şi-au vărsat nervii pe tehnician, darşi indirect pe şefi, pe care i-au acuzat în cadrul discuţiilor deinstabilitate la nivelul băncii tehnice, dar şi de întârziereaastronomică a plăţiilor salariilor şi a primelor. Informaţia aajuns şi la urechile oficialilor, care au explodat la auzulveştii.

3. Şefii au pus batista peţambal

Totuşi, răzmeriţa jucătorilor a încercat să fie acoperită deacţionari în clasicul stil Dinamo: printr-o "fumigenă" mediatică.Imediat, dinspre birourile din "Ştefan cel Mare" s-a lansat ipotezaconform căreia Ion Marin a dorit să plece de la echipă pentru căs-ar fi înţeles cu saudiţii de la Al-Ettifag. Un lucru imposibil,din moment ce semnarea unui precontract era practic imposibilă îndoar câteva ore de la despărţire, iar arabii îşi instalaseră dejaun antrenor interimar în urmă cu doar câteva zile, francezulPatrice Neveu, remunerat cu 300.000 de euro pe sezon! Se pare căIon Marin va pleca totuși la o echipă din Bahrein, lucru neștiut deșefi până ieri.

4. Cantonamentanulat

Primul efect al despărţirii de "Săpăligă" s-a consumat tot ieri.Jucătorii au efectuat antrenamentul de recuperare sub comandasecunzilor Mihali şi Bozzini. Apoi, nu au mai rămas conformprogramului în cantonament până la meciul cu Gloria Bistriţa deduminică, fotbaliştii urmând să aştepte la casele lor deciziileviitorului antrenor. Cel de-al treilea tehnician de la startulsezonului!

În urmă cu o lună am primit o ofertă de a antrena înstrăinătate, iar după meciul de la Istanbul am hotărât să dau cursacestei propuneri
Ion Marin, ex-antrenor Dinamo

La Dinamo trebuie un antrenor cu mână de fier, așa cumau fost Iordănescu sau Pițurcă. Gata cu antrenoriiglu-glu
Ioan Becali, agent FIFA

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.