Veşti bune despre Mihăilă: "E recuperat în totalitate, starea lui e foarte bună". Doctorul celor de la U Craiova a povestit pas cu pas ce s-a întâmplat la Iaşi, apoi a anunţat când poate reveni mijlocaşul pe teren

3 nov 2018 3883 afişări Comentează şi tu Liga 1
Veşti bune despre Mihăilă: "E recuperat în totalitate, starea lui e foarte bună". Doctorul celor de la U Craiova a povestit pas cu pas ce s-a întâmplat la Iaşi, apoi a anunţat când poate reveni mijlocaşul pe teren

Claudiu Stamatescu, medicul celor de la U Craiova şi totodată al echipei naţionale, a oferit ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Valentin Mihăilă, jucătorul lovit brutal în zona gâtului de către Laurenţiu Rus, în timpul meciului dinttre Poli Iaşi şi olteni din Liga 1 Betano, 0-3.

"E recuperat în totalitate, a făcut toate investigaţile pentru a evita vreo afecţiune ascunsă. A rămas la Iaşi, sub supravegherea unui coleg, doctorul de la Poli Iaşi. Mihăilă a făcut toate analizele, computer tomograf, neurologie, ortopedie...deci starea lui e foarte bună. Am fost primul care a ajuns la el pe teren. Era inconştient, avea convulsi, mandibula blocată. În situaţii din astea e foarte periculos, vă spun sincer, să intri în panică!", a spus Stamatescu la Digi Sport.

Apoi, a continuat: "Aveam de luptat cumva şi cu jucătorii care erau agitaţi şi efectiv nu ne dădeau spaţiu pentru a a acorda primul ajutor. Valentin şi-a revenit înainte de a urca în ambulanţă, a fost conştient între 30 de secunde şi un minut. A ajuns la spital în stare de conştienţă, dar trebuia să-l transportăm acolo pentru a face toate investigaţile. E greu de spus dacă era pericol de moarte, sunt frecvente situaţile astea, mai ales în box, dar binenţeles că viaţa lui putea fi pusă în pericol"

Medicul a concluzionat: "E posibil să fi intervenit un pic mai târziu faţă de normal cei de pe ambulanţă, dar în momentul în care au intrat pe teren, Mihăilă începuse să-şi revină...timpul trece foarte repede pentru unii şi foarte greu pentru alţii. Rus a fost la spital, tot timpul a stat lângă Mihăilă, pentru că Valentin a fost consultat la două spitale...Am vrut să-i facem toate investigaţile pentru a fi sigur că băiatul e ok! Era foarte bine de când a ajuns la spital, cu o jenă la nivelul mandibulei, şi pe braţ, că a căzut cu capul pe braţul stâng, dar cred că în 2 - 3 zile el o să fie sută la sută apt şi să revină la antrenamente".

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.