Veste îngrijorătoare pentru echipele din Liga 1: ”E posibil ca sumele din drepturile de televizare să scadă şi toate cluburile să aibă probleme.” Semnalul de alarmă tras de un oficial + singura variantă a cluburilor

8 mar 2019 3586 afişări Liga 1
Veste îngrijorătoare pentru echipele din Liga 1: ”E posibil ca sumele din drepturile de televizare să scadă şi toate cluburile să aibă probleme.” Semnalul de alarmă tras de un oficial + singura variantă a cluburilor

Construirea unui nou stadion pentru Dinamo este un subiect intens dezbătut în ultimele luni. Alexandru David, preşedintele ”câinilor”, a analizat dintr-o altă perspectivă problema. Aceea că toate echipele din Liga 1 sunt obligate să investească în infrastructură, pentru că în viitor pot avea probleme. Există posibilitatea ca sumele pentru drepturile TV să scadă.

David face o paralelă cu ceea ce a reuşit Craiova. A construit un nou stadion, iar acum se bucură de o sumă importantă de bani care intră în conturile clubului. Mai mult, oficialul laudă şi activităţile de marketing dezvoltate de olteni în ultima perioadă. ”Fotbalul din România câştigă doar din drepturile TV şi este o nebunie să nu faci totul pentru a creşte veniturile, bugetul. E posibil ca sumele din drepturile de televizare să scadă şi să aibă toate cluburile probleme.

Ceea ce s-a întâmplat la Craiova este lăudabil. Au făcut un stadion modern, iar acum vin foarte mulţi spectatiori. Fac şi acţiuni de marketing, iar asta trebuie să se întâmple la toate echipele, mai ales la cele cu tradiţie. La Dinamo este foarte aproape să se rateze un astfel de moment prielnic, să se construiască o arenă”, a declarat Alexandru David la Pro X.

Drepturile de televizare ale Ligii 1 Betano sunt deţinute în acest moment de Intel Sky, dar contractul cu LPF expiră la finalul sezonului în curs. Compania a cumpărat drepturile pentru perioada 2014-2019, pentru 170.5 milioane de euro, cea mai mare sumă pe care au fost vândute vreodată.

În ciuda pesimismului lui Alexandru David, Justin Ştefan, secretarul general al LPF, declara la ProSport Live că drepturile vor fi vândute pe cel puţin aceeaşi sumă. ”Este clar că principala sursă de venit pentru cluburile din Liga 1 este reprezentată de drepturile de televizare. Este ceea ce se întâmplă şi la nivel internaţional. E o dependenţă de 40% de drepturile de televizare, la primele 40 de cluburi din lume. Trebuie să obligăm cluburile ca o anumită sumă, din drepturile de televizare, să se ducă în academiile de fotbal. Actualul contract expiră la finalul acestui sezon, ceea ce înseamnă că în martie-aprilie ar trebui să avem alt contract. Avem deja discuţii cu actualii deţinători de drepturi media. Suntem destul de avansaţi. Suma va fi de 27.5 milioane de euro, plus TVA. Contractul va fi semnat tot pe cinci ani".

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.