"Stadionul era plin de cruci! Miliţienii i-au bătut pe cei de pe banca lui Dinamo" | Povestirile incredibile ale lui Dinu şi Lucescu

13 dec 2018 6923 afişări Liga 1
"Stadionul era plin de cruci! Miliţienii i-au bătut pe cei de pe banca lui Dinamo" | Povestirile incredibile ale lui Dinu şi Lucescu

Înaintea derby-ului Dinamo - U Craiova de sâmbătă, ora 20:00, din etapa 20 a Ligii 1 Betano, fostele glorii roş-albe Cornel Dinu şi Mircea Lucescu au povestit un episod incredibil. În 1973, cele două se luptau pentru titlu, dar influenţa conducătorului oltenilor, Ştefan Andrei, a fost decisivă, iar "câinii" au fost bătuţi la propriu de miliţieni.

"Un moment interesant a fost în 1973. Eram în luptă pentru titlul de campioni cu Craiova, condusă de prietenul nostru Ştefan Andrei, dar când era fotbal, era patimă. Am jucat la Bacău şi trebuia să câştigăm ca să avem asigurat titlul, era cud ouă etape înainte de final. Am condus cu 1-0, era o echipă bună la Bacău, stadionul plin, miliţie peste tot...", a povestit Dinu pentru eusunt12.ro.

"Şi ei jucau şansa de a rămâne în prima divizie...Iar stadionul era plin de cruci, era o ură împotriva noastră extraordinară", a completat Mircea Lucescu.

"Da, ca să murim...Jucam împotriva tribunelor, ei spuneau că suntem echipa Ministerului de Interne. La 1-0 în minutul 73, Radu Nunweiller i-a pasat lui Mircea, care era în tuşă, el i-a centrat lui Dumitrache şi am făcut 2-0. În momentul acela, toată echipa Bacăului s-a reprezit la tuşierul respectiv...Munteanu, tatăl fostului aşa zis jucător Munteanu, s-a dus la el, i-a rupt cămaşa şi l-a aruncat pe culoarul trei al pistei şi a început o bătaie infernală", a dezvăluit "Mister".

El a continuat: "Miliţia de atunci a lovit atunci tot ce înseamnă conducători şi oameni de pe banca lui Dinamo. A fost meciul oprit vreo 15 minute, ne-am dus în cabine. Observatorul ne zicea să revenim, că oricum câştigăm la masa verde...Am intrat, până la urmă s-a anulat golul, au zis că a fost ofsaid, complet aiurea.

Am pierdut cu 2-1, nu ne mai interesa şi când s-a judecat cazul, influenţa lui Ştefan Andrei a fost decisivă, a rămas rezultatul din teren şi nu ne-a mai dat dreptate. Dar, importantă e scena în care miliţieni băteau ofiţerii de pe banca lui Dinamo...Prietenul nostru, Conţi Bărbulescu, ne-a zis: 'Luaţi şi voi bătaie. Vă bateţi între voi şi nu e rău, că aşa se face democraţia"
. Totuşi, Dinamo a câştigat titlul în aceea ediţie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.