SPECIAL | Andrei Cristea: ”E prematur să vorbim de obiective, dar când baţi Dinamo de maniera asta, normal că te gândeşti să termini cât mai sus”. Marele câştig al Iaşiului şi ce spune idolul tribunelor din Copou despre meciul cu FCSB

11 aug 2019 3165 afişări Liga 1
SPECIAL | Andrei Cristea: ”E prematur să vorbim de obiective, dar când baţi Dinamo de maniera asta, normal că te gândeşti să termini cât mai sus”. Marele câştig al Iaşiului şi ce spune idolul tribunelor din Copou despre meciul cu FCSB

Revenit la Poli Iaşi în această vară de la CSU Craiova, după o jumătate de an în care a jucat sporadic, atacantul Andrei Cristea a bifat în meciul cu Dinamo primul meci ca titular în acest sezon. Şi nu a dezamăgit. Chiar dacă nu a marcat, golgeterul în activitate al Ligii I a avut o evoluţie consistentă, fiind la originea ambelor goluri în victoria contra ”câinilor”. Cristea i-a pus mingea pe cap lui Breeveld la primul gol, a fost şi la originea celei de-a doua reuşite semnate de Horşia, ba chiar i-a oferit şi o pasă de manual lui Platini pentru un scor de forfait, de care mijlocaşul din Capul Verde nu a ştiut să profite.

La o zi după succesul categoric obţinut în faţa lui Dinamo, nu atât ca rezultat, cât mai ales ca joc, Andrei Cristea a vorbit pentru ProSport despre startul excelent de sezon al Politehnicii şi despre perspective. Vârful Iaşiului spune că startul ”aproape perfect” de stagiune se datorează transferurilor bune făcute în această vară, când au fost aduşi jucători de calitate.

”Este un debut aproape perfect pentru noi, ca echipă. Asta înseamnă că s-a lucrat bine în vară atât la transferuri, cât şi în pregătirea echipei. S-a lucrat foarte bine, au venit jucători de calitate, de care echipa avea nevoie pe posturile necesare. Şi asta ne dă încredere că vom putea face o echipă puternică. Nu am luat gol în ultimele patru meciuri, avem cea mai bună apărare în momentul de faţă, sunt borne importante. Înseamnă că suntem foarte bine aşezaţi, compacţi, asta spune multe despre noi, ca echipă. Cred că nimeni nu preconiza că o să începem în forţă, mai ales că în pregătire au fost puţini jucători. Totuşi, trebuie să ţinem cont de faptul că pentru a reconstrui o echipă îţi trebuie câteva luni de zile bune, ca să nu zic ani”, a declarat Andrei Cristea, care apreciază noul stil pe care antrenorul Mihai Teja l-a impus la gruparea din Copou: ”Mihai Teja este un antrenor exigent, care îşi impune stilul lui, iar rezultatele sunt oglinda perfectă a ceea ce lucrează. Se pare că ni se potriveşte acest sistem 4-3-3 şi uite că reuşim să ne dominăm toţi adversarii”.

Andrei Cristea spune că este prea devreme să se vorbească despre un obiectiv anume în Copou şi consideră că locul ocupat acum de Poli, chiar dacă este unul excelent, este relativ.

”Este devreme să ne gândim acum la obiective, dar este important că avem constanţă în evoluţii şi în rezultate. Cu siguranţă vor veni perioade grele, foarte grele. Nu ne va fi uşor. Dar este bine că suntem acolo, în faţă. Este prematur să vorbim acum de un obiectiv, poate după etapa a 10-a. Dar la ce jucăm, e normal că ne propunem să fim cât mai sus. Când baţi Dinamo de maniera asta, normal că te gândeşti la un obiectiv cât mai bun.

Speră să spargă gheaţa în acest sezon cu FCSB

După o bară cu CFR Cluj, în prima rundă şi un assist contra lui Dinamo, Andrei Cristea speră să bifeze şi primul gol în acest sezon, chiar în etapa viitoare, contra FCSB-ului. Vârful lui Poli este convins că dacă echipa ieşeană va repeta evoluţia din meciul cu Dinamo şi va avea determinare, va face o partidă mare contra lui FCSB. ”Cu FCSB, dacă vom avea o atitudine corectă şi vom juca aşa cum am făcut-o cu Dinamo, vom face o partidă mare de tot. Îmi doresc din suflet să vină şi primul gol în acest sezon. Nu promit că voi înscrie, dar firesc că îmi doresc primul gol. Dacă nu a ieşit cu Dinamo, să dea Dumnezeu să fie bine cu FCSB. Important este rezultatul. Că e gol, că e o pasă decisivă, important este să-mi ajut echipa să câştige”, a mai spus idolul tribunelor din Copou, care a subliniat marele câştig al Iaşiului în acest debut de stagiune: Publicul. ”Pentru mine, îmbucurător este faptul că am readus suporterii la stadion. Au fost 4-5.000 de spectatori la fiecare meci de pe teren propriu, acum au fost 7.000. Este un lucru fantastic şi pentru noi şi pentru oraş. S-a creat din nou emulaţia asta pentru fotbal şi e foarte bine. Suporterii ieşeni sunt minunaţi. M-a impresionat din nou ataşamentul lor, la schimbare mi s-a făcut pielea de găină. Am văzut şi un banner mare în tribune cu mine, le mulţumesc pentru gestul fanilor. Mă bucur că am revenit acasă, am luat decizia cea mai bună şi îmi doresc să formăm echipa puternică pe care şi-o doresc toţi ieşenii”.

Andrei i-a luat sub aripa sa pe doi dintre tinerii echipei, Ovidiu Horşia şi Andrei Haţiegan, adică titluarii Under 21 care au conlucrat la golul 2 cu Dinamo. Şi le prevede un viitor frumos în fotbal: ”E important că cei mici cresc alături de noi şi de mine. Mă refer la Horşia şi Haţiegan, doi copii cu perspective de viitor. Mă bucur să îi ajut cu experienţa mea, cu sfaturi, cu tot ce pot. Au caractere bune şi pot ajunge sus”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.