Sânmărtean şi Wesley, cei mai buni fotbalişti din Liga I! Neşu, omul anului.VEZI Premiile oferite de LPF şi FRF

19 dec 2011 2426 afişări Comentează şi tu Liga 1
Sânmărtean şi Wesley, cei mai buni fotbalişti din Liga I! Neşu, omul anului.VEZI Premiile oferite de LPF şi FRF Sânmărtean şi Wesley, cei mai buni fotbalişti din Liga I! Neşu, omul anului.VEZI Premiile oferite de LPF şi FRF 21 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/9075305/3/img-3333.jpg

Componenţii echipei FC Vaslui, Lucian Sânmărtean şi Wesley Lopes, au fost declaraţi cel mai bun jucător din Liga I, respectiv cel mai bun fotbalist străin, în cadrul galei "Sărbătoarea fotbalului profesionist", organizată, luni seară, de FRF şi LPF.

Pentru titlul de cel mai bun jucător din Liga I au mai fost nominalizaţi Ionel Dănciulescu de la Dinamo şi Cristian Tănase de la Steaua. De asemenea, Marcos Antonio (Rapid) şi Ricardo Cadu (CFR Cluj) au fost nominalizaţi, alături de Wesley, pentru titlul de cel mai bun jucător străin al anului.

Cel mai bun antrenor din Liga I a fost desemnat Dorinel Munteanu (Oţelul Galaţi), iar cel mai bun arbitru din fotbalul românesc Cristian Balaj, acesta din urmă câştigând în faţa celorlalţi nominalizaţi, Alexandru Tudor şi Marius Avram.

Premiul pentru cel mai bun tânăr jucător din Liga I a fost câştigat de dinamovistul Cristian Bălgrădean. Au mai fost nominalizaţi Alexandru Chipciu (FC Braşov) şi Claudiu Bumba (FCM Târgu Mureş).

Cel mai bun preşedinte de club din Liga I a fost desemnat Iuliu Mureşan (CFR Cluj), acesta câştigând premiul pentru care mai fusese nominalizat Marius Stan de la Oţelul Galaţi. "Au fost voci care au spus că neluând titlul domnul Mureşan nu ar fi meritat. Totuşi au fost mai multe decizii în favoarea lui, pentru că este o echipă care se bate la titlu în acest sezon şi îi doresc să fie sănătos", a justificat acordarea acestui premiu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Omul anului în fotbal a fost ales fotbalistul echipei FC Utrecht, Mihai Neşu, care s-a accidentat grav la coloană, în luna mai. Premiul lui Neşu a fost ridicat de prietenul acestuia, George Ogăraru (FC Sion).

În cadrul galei de la care au lipsit cei şapte premiaţi au fost omagiate şi mai multe foste glorii ale fotbalului românesc, printre care Angelo Niculescu, Teofil Codreanu, Narcis Coman, Titi Frăţilă, Cornel Drăguşin, Tănase Dima, Eftimie Haralambie, Emeric Ienei, Florea Ispir, Gheorghe Staicu, Dumitru Ghizdeanu, Vasile Ianul, Ion Nunweiller, Ion Voinescu, Liţă Dumitru, Lucian Bălan, Mihail Majearu, Nicolae Negrilă, Rică Răducanu şi Vasile Zaboda.

La eveniment au fost prezenţi, între alţii, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Doina Melinte.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.