Plată sau faliment. Datorii de 160.000 de euro pentru "U" Cluj, constatate de Tribunal către 5 jucători şi Teja: "Vom căuta finanţare"

20 mai 2015 1841 afişări Liga 1
Plată sau faliment. Datorii de 160.000 de euro pentru "U" Cluj, constatate de Tribunal către 5 jucători şi Teja: "Vom căuta finanţare"
  • Borza, Ciupe, Cristocea, Lungu şi Dolha sunt jucătorii care, alături de antrenorul Mihai Teja, s-au plâns de salariile neachitate.
  • "U" Cluj trebuie să le plătească acestora 160.000 de euro, în caz contrar fiind declanşat falimentul.

O problemă nu vine niciodată singură, iar Universitatea Cluj nu face excepţie de la această regulă. După ce a ratat victoria în meciul cu Astra şi şansele de salvare de la retrogradare au devenit minime, clujenii au mai primit marţi o lovitură.

Tribunalul de la Botoşani, acolo unde se judecă procesul insolvenţei clubului, le-a dat dreptate celor care au sesizat că au datorii neachitate de “U” Cluj. Este vorba de Mihai Teja, fost antrenor la "U", şi jucătorii Borza, Ciupe, Cristocea, Lungu şi Dolha. Aceştia au pârât “U” Cluj la Tribunal pentru neachitarea restanţelor. Este vorba despre o sumă totală de 160.000 de euro, conform ştiridesport.ro.

Problema este că echipa e aproape retrogradată, iar în acest caz nu va mai încasa niciun ban din drepturile TV. Patronul Florian Walter, pe numele căruia s-a emis mandat de arestare şi face obiectul unei anchete a DIICOT, este de negăsit. Universitatea trebuie să găsească alte surse de finanţare pentru a achita datoria. "E o decizie care constată aceste datorii, cu drept de recurs. Ştiam de aceste datorii şi am informat Tribunalul că le vom achita din drepturile TV, în cazul în care vom evita retrogradarea. În caz contrar, vom căuta alte surse de finanţare", este răspunsul oficial al clubului.

Dacă banii nu vor fi achitaţi până la o dată ce va fi anunţată ulterior, va fi declanşată procedura de intrare în faliment, clubul fiind deja în insolvenţă. O echipă aflată în faliment nu mai poate fi înscrisă în nicio competiţie organizată de FRF.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.