Cum a negociat Becali cu trimişii lui Anderlecht. "Mi-au zis belgienii că ei n-au dat niciodată mai mult de 4-5 milioane pe un fotbalist. Stanciu o să fie vedetă acolo!". Alibec, ţintă ratată: "Dau turcii 3 milioane pe el"

28 aug 2016 16383 afişări Liga 1
Cum a negociat Becali cu trimişii lui Anderlecht. "Mi-au zis belgienii că ei n-au dat niciodată mai mult de 4-5 milioane pe un fotbalist. Stanciu o să fie vedetă acolo!". Alibec, ţintă ratată: "Dau turcii 3 milioane pe el" foto: Mediafax

Azi, 28 august 2018, a fost înregistrat un nou record în ceea ce priveşte transferurile făcute de cluburile din România. Nicolae Stanciu a devenit cel mai scump transfer făcut vreodată în România după ce Steaua şi Anderlecht s-au înţeles pentru transferul mijlocaşului la suma de 9,8 milioane de euro. Suma de 7,8 milioane de euro este sigură, restul de 2 milioane urmând să fie plătită dacă Stanciu va juca mai mult de 50% din meciuri în oricare două dintre următoarele cinci sezoane. 

Gigi Becali a explicat cum au decurs negocierile cu trimisul lui Anderlecht la Bucureşti. ”Nu sunt mai puţini bani decât mi-am propus, iar sigur 10 milioane de euro. Eu m-am gândit că Stanciu joacă 50% din meciuri fără niciun fel de problemă. Mi-au zis că ei n-au dat niciodată mai mult de 4-5 milioane de euro pe un jucător, Stanciu o să fie vedeta lui Anderlecht, cum să nu joace 50% din meciuri? Dacă joacă anul ăsta 50% din meciuri, iar un milion. Dacă joacă la anul 50%, iau al doilea milion, şi tot aşa în toţi cei cinci ani. Dar nu mai mult de 2 milioane de euro. Dacă cumva îl vând înainte de termen trebuie să îmi dea toţi banii până la 9,8 milioane de euro”, a spus finanţatorul Stelei.

Negocierile nu au fost atât de grele. Dacă ei la telefon 7 milioane plus 2 milioane... Eu le-am zis că nu sunt rigid, dar dacă la telefon au dat 7 plus 2, înseamnă că daţi 8 plus 2 aici. Au zis că am dreptate. Au zis că dau 8 plus 2, dar în doi ani. Şi i-am întrebat cât au dobândă la bani. Le-am zis să îmi dea banii într-un an, toţi, şi le mai scad 200.000 de euro”, a mai adăugat Becali.

Despre transferul lui Alibec: ”Au ofertă de 3 milioane din Turcia”

Chiar dacă Steaua are visteria plină după plecarea decarului, Becali nu este dispus să investească prea mult în aducerea unui atacant, post evident cu probleme. ”Lui Porumboiu îi dau o şampanie! Fiecare om ia în dreptul lui ce a negociat. Dacă spuns ceva, eu respect. Am plătit la vremea aia 1 milion de euro, toţi spuneau că sunt nebun să dau banii ăia pe un copil. Şi acum iau 10. Am înţeles că au apărut turcii la Alibec cu 3 milioane, nu-l mai putem lua. L-am sunat pe Dani Coman şi i-am spus că fac ofertă de 1,5 milioane dacă îl vând pe Stanciu. Acum nu mai fac, aş fi penibil să mai fac. Dacă nu pleacă la turci, fac ofertă de 1,5 milioane. Trebuie să căutăm un atacant”, a mai spus finanţatorul Stelei la DigiSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.