Mutu, all inclusive la prezentarea oficială la FC Voluntari. Cum a fost convins să semneze, primul obiectiv, despărţirea de naţională, despre cine spune "sper să câştige alegerile FRF" şi descrierea: "Aşa vreau să-l construiesc pe antrenorul Mutu!"

17 apr 2018 7324 afişări Comentează şi tu Liga 1
Mutu, all inclusive la prezentarea oficială la FC Voluntari. Cum a fost convins să semneze, primul obiectiv, despărţirea de naţională, despre cine spune "sper să câştige alegerile FRF" şi descrierea: "Aşa vreau să-l construiesc pe antrenorul Mutu!"
Foto Alexandru DOBRE - Mediafax

Adrian Mutu (39 de ani) a fost prezentat, marţi, în postura de antrenor principal al celor de la FC Voluntari, echipă pe care şi-a propus să o salveze de la retrogradare şi, din sezonul viitor, să o transforme într-un nume important în Lgia 1.

Într-o conferinţă de presă de 25 de minute la care a apărut alături de preşedintele Dan Leasă, Adi Mutu a abordat mai multe subiecte: de la ce înseamnă prima aventură ca antrenor principal, la prima discuţie cu jucătorii, cum a fost convins să semneze, cum s-a despărţit de echipa naţională şi la obiectivul pe termen scurt.

Adi Mutu despre:

...primul contact cu jucătorii şi despărţirea de naţională: "E o aventură pentru mine, mă bucur mult şi îmbrăţişez acest lucru cu ambiţie şi determinare. Ştiu că e o situaţie dificilă, dar i-am văzut pe băieţi. Răspund bine, sunt preocupaţi de antrenamente, au tonus bun şi sunt sigur că vom face un meci bun la Chiajna. Îi mulţumesc lui Cosmin Contra şi staff-ului pentru perioada frumoasă petrecută la echipa naţională, îi urez baftă multă României. Vreau să le mulţumesc şi celorlalţi, în frunte cu Răzvan Burleanu, căruia îi urez baftă mâine. E ceea ce mi-am dorit, e visul meu. E un risc pe care-l conştientizez, dar nu mi-e frică, pentru că FC Voluntari e o echipă bună".

...situaţia în care a ajuns la FC Voluntari: "Le-am spus jucătorilor să şteargă cu buretele tot ce s-a întâmplat până acum. Nu pentru că Niculescu nu ar fi făcut o treabă bună, din contră, merită respectat şi m-ar bucura să rămână în club, pentru că am o relaţie bună cu el şi ştiţi că am vrut să-l iau la Dinamo. E un proiect care-mi place, o echipă care oferă liniştea necesară unui antrenor la început de drum. Avem toate condiţiile aici, avem presiunea retrogradării de care vreau să scăpăm în următoarele meciuri. În rest, e locul ideal pentru un antrenor tânăr. Nu-i judec pe băieţi după ultimele patru meciuri, mai ales după ultimul, cu Dinamo, când echipa a fost căzută mai ales la nivel psihic. M-am uitat pe foaie înainte să semnez şi, împreună cu Dinamo, cred că avem cel mai valoros lot".

...cum a fost convins să semneze: "Ce a avut în plus Voluntari? M-a dorit mai mult! Şi dacă mă doreau toate trei, tot Voluntari alegeam. Nu o spun din complezenţă, mi se pare echipa cea mai sigură, cu cele mai bune condiţii. La anul facem un proiect frumos, domnul preşedinte vrea play-off, dar, până la vară, nu mă interesează nimic. Vom discuta după ce se termină acest campionat, veţi vedea că n-o să mai dau niciun interviu. Nu-mi arde de interviuri acum, vreau să-mi fac treaba şi să încep cu dreptul, pentru că e prima experienţă ca antrenor din cariera mea".

...primul obiectiv: "Avem un obiectiv pe termen scurt, readucerea liniştii la acest club care merită să rămână în Liga 1. Primul obiectiv e să ne salvăm, apoi vom începe discuţiile, îmi voi evalua şi eu jucătorii, apoi vom vedea cum vom aborda campionatul viitor. Mai e până atunci".

...antrenorul Adi Mutu: "Am lucrat cu cei mai mari antrenori din lume, am furat de la fiecare câte ceva la antrenamente. Cred că-mi place meseria asta, e natural la mine. Sper să-i ajut pe jucători cu experienţa pe care am acumulat-o de-a lungul anilor şi, totodată, să mă formez ca antrenor. Vreau să-l construiesc pe antrenorul Mutu furând de la unul şi de la altul, dar plecând de la ideile şi principiile mele.Vom avea parte de o echipă ăechilibrată, dar echipa trebuie să dea goluri, pentru că-mi place să joc ofensiv".

...debut: "Meciul cu Chiajna e o finală pentru noi, de aceea vom intra mai devreme în campionat, de aceea am făcut tot ce facem, pentru că băieţii au înţeles că va fi un meci pe viaţă şi pe moarte. Eu am simţit o preocupare pentru a face ceea ce eu le cer la antrenament, concentrare şi disciplină. Trebuie să dăm mai mult de 100%, e nevoie ca toţi să dăm ceva în plus, inclusiv eu, pentru a redresa acest parcurs. Tot ce se va întâmpla va rămâne în vestiar, iar eu nu vreau decât să mă răsplătească".

...Burleanu şi alegerile FRF: "Domnul Burleanu ştia că va veni momentul să plec, i-am spus înainte. Credeţi-mă, am avut oferte şi înainte, dar nu le-am acceptat pentru că am fost şi sunt în banca unui om pe care-l susţin şi acum, chiar dacă sunt la FC Voluntari. M-a înţeles, a fost profesionist, ne-am despărţit frumos. Sper ca Răzvan să câştige, dacă nu câştigă, asta e...Baftă lui Ionuţ dacă iese câştigător, să facă treabă bună în viitor".

Primul meci în care Mutu o va conduce pe FC Voluntari e sâmbătă, de la ora 18:00, contra Concordiei Chiajna.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.