Merge degeaba la TAS? Lovitură pentru Gigi Becali! FOTO | Documentul care demonstrează că ştia încă de pe 29 februarie 2016 că se iau în calcul doar meciurile directe din play-off. UPDATE: Reacţia patronului FCSB

26 mai 2017 18350 afişări Comentează şi tu Liga 1
Merge degeaba la TAS? Lovitură pentru Gigi Becali! FOTO | Documentul care demonstrează că ştia încă de pe 29 februarie 2016 că se iau în calcul doar meciurile directe din play-off. UPDATE: Reacţia patronului FCSB

UPDATE: Gigi Becali s-a făcut că nu ştie dacă a primit informarea pe care LPF a trimis-o cluburilor, pe 29 februarie 2016, prin care echipele din Liga 1 au fost anunţate de criteriile de departajare care se aplică în play-off şi play-out. Patronul FCSB spune că îşi va căuta dreptatea la TAS, chiar dacă se supără Gică Hagi:

”Nu ştiu dacă am primit, dar dacă am primit, nu e niciun fel de problemă, mi-a spus avocata. Nu este un precedent, este o situaţie. Asta nu înseamnă că dacă cineva aplică tot timpul o lege nedreaptă, nu înseamnă că trebuie să rămână o greşeală. E clar prevăzut în regulament că hotărările Comitetului Executiv se atacă la TAS.

Orice comunicat dă Viitorul este comunicat dat de Gică. Ori eu lui Gică nu-i răspund, gata. Am greşit o dată şi îmi cer iertare. Dar acum eu îmi cer dreptate. El poate să fie supărat o vreme, o să-i treacă. Dacă TAS spune că a luat titlul, în prima secundă eu îl sun şi îl felicit”
, a declarat Gigi Becali la DigiSport.


Cluburile din Liga 1 ştiau încă de pe 29 februarie 2016 despre criteriile de departajare în play-off-ul şi play-out-ul Ligii 1. FCSB contestă titlul luat de Viitorul, pe motiv că regulamentul despre criteriile de departajare nu este clar.

Finalul campionatului a fost marcat de disputa dintre FCSB şi Viitorul. Gigi Becali nu acceptă faptul că a pierdut titlul, deşi a terminat la egalitate de puncte cu Viitorul. Patronul FCSB vrea să meargă la TAS, deoarece consideră că regulamentul nu spune clar că se iau în calcul doar meciurile directe din play-off, drept criteriu de departajare în cazul în care două echipe termină la egalitate.

Becali spune însă că ar trebui să se ia în calcul meciurile directe din tot campionatul, caz în care FCSB are avantaj în faţa Viitorului. Deşi omul de afaceri din Pipera spune că a descoperit această chichiţă abia acum, o informare trimisă de LPF îl contrazice. Oficialii Ligii au trimis pe 29 februarie 2016 un document în care subliniaza criteriile de departajare în play-off şi play-out. Aici scrie clar că se iau în calcul doar meciurile directe disputate în faza a doua a campionatului.Documentele au fost publicate de jurnalistul Daniel Nanu.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.