"'Lupul alfa' Pintilii râdea de un puişor care încerca să motiveze echipa". Enache, ironizat după ce a îmbrăcat cămaşa de lider: "Cum era dacă noi îl puneam pe Claudiu Răducanu să ne motiveze cu un eseu din Nichita Stănescu?"

27 nov 2017 5567 afişări Liga 1
"'Lupul alfa' Pintilii râdea de un puişor care încerca să motiveze echipa". Enache, ironizat după ce a îmbrăcat cămaşa de lider: "Cum era dacă noi îl puneam pe Claudiu Răducanu să ne motiveze cu un eseu din Nichita Stănescu?"

Vivi Răchită, fost fotbalist în Ghencea în diferite perioade, s-a amuzat copios pe seama faptului că Gabi Enache a fost cel care a motivat echipa FCSB-ului înaintea startului partidei cu Astra (0-2). Prin comparaţie, fostul fundaş spune că este ca şi cum, în perioadele sale din tricoul "roş-albastru", Claudiu Răducanu ar fi fost cel care ar fi ţinut discursul motivaţional.

După discursul pe care l-a ţinut fotbaliştilor înaintea startului meciului de pe "Marin Anastasovici", Enache a greşit decisiv la ambele goluri încasate de FCSB. El a fost cel care a comis faultul la penalty-ul transformat de Alexandru Ioniţă şi cel pe care Butean l-a întors pe toate părţile înainte să-i paseze lui Abang, care a marcat pentru 2-0.

Cunoscut pentru ironiile sale, Răchită l-a comparat pe fundaşul FCSB-ului cu fostul atacant, Claudiu Răducanu, preferatul lui Victor Piţurcă.

"Am văzut că s-au strâns băieţii la mijlocul terenului şi lupul alfa Pintilii râdea de un puişor care încerca să motiveze echipa pentru a câştiga contra Astrei. Zicea ceva de genul că "nu e nimic întâmplător în viaţă că purtăm acest tricou". Eu îi spun că este întâmplător că mulţi dintre acei băieţi care erau la mijlocul terenului poartă acel tricou şi se cred fotbalişti.

Cum era dacă ne gândeam noi, în perioada în care eram, să îl punem pe Claudiu Răducanu să ne motiveze înainte de meci cu un eseu despre Nichita Stănescu? Era caterincă, aşa cum spun jucătorii, şi dacă ne uităm la Pintilii cum râde, chiar caterincă a fost!"
, a spus Răchită, conform site-ului sport.ro.

Vivi Răchiă a jucat în Ghencea între anii 1996-98 şi 2002-04. FCSB a pierdut cu 2-0 meciul jucat contra Astrei, în etapa a 19-a din Liga 1.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.