LPF pregăteşte schimbări majore din sezonul următor. Deciziile implică în mod direct cluburile

6 dec 2018 4507 afişări Liga 1
LPF pregăteşte schimbări majore din sezonul următor. Deciziile implică în mod direct cluburile

Cristi Bivolaru, directorul general al FC Viitorul, spune că LPF va introduce, din sezonul viitor, câteva prevederi prin care anumite cluburi vor avea de suferit. Mai exact, echipele care nu vor rezolva problemele cu încălzirea gazonului vor fi sancţionate dacă nu-şi echipează terenul cu sistem de încălzire.

Eu am fost acum câteva zile la Ligă şi, cu ocazia vizitei, am aflat în premieră despre iniţativele pe care Liga intenţionează să le pună în aplicare din sezonul următor. Unele dintre ele se leagă şi de solicitările noastre şi ale mai multor cluburi. Este povestea care apare an de an legată de terenurile de joc. Ştim toţi că sunt stadioane fără încălzire, există stadioane a căror încălzire nu e pornită sau e pornita doar în ajunul meciului. Şi, din fericire, mai există şi altele şi dorinţa, aşa cum e şi aici, la Mediaş, şi la noi, de a oferi jucătorilor ce trebuie să fie o normalitate. Un câmp de joc bun care să permită atât lor, cât şi spectatorilor şi telespectatorilor să vadă un spectacol”, a declarat Cristi Bivolaru pentru Telekom Sport.

O altă schimbare pe care vor să o aducă oficialii Ligii, este legată de protejarea fotbaliştilor care nu-şi primesc salariile. Cluburile care nu-şi plătesc jucătorii pentru o perioadă de timp, vor primi mai puţini bani din drepturile tv. LPF va redirecţiona suma necesară acoperirii salariilor în conturile angajaţilor.

Fiecare club să îşi declare bugetul înainte de începerea sezonului. Să demonstreze capacitatea de a realiza bugetul respectiv, pentru că altfel intrăm în nişte situaţii extrem de delicate. Din ce ştiu eu, Liga vrea să meargă până acolo să reţină bani cluburilor ce le revin din drepturile tv, pentru a securiza salariile, pentru a securiza alte cheltuieli pe care cluburile au obligaţia să le facă. E o soluţie extremă, dar cred că liga trebuie să ajungă la această soluţie extremă pentru a se întâmpla ce trebuie să se întâmple”, a încheiat oficialul.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.