Look TV şi Look Plus vor fi retransmise de RCS&RDS, din luna februarie

6 feb 2015 3553 afişări Liga 1
Look TV şi Look Plus vor fi retransmise de RCS&RDS, din luna februarie

Televiziunile Look TV şi Look Plus, care difuzează în direct toate cele nouă meciuri ale fiecărei etape din Liga 1, dar şi meciurile din Cupa Ligii, vor fi retransmise în pachetul de bază al RCS&RDS, din luna februarie, potrivit unui comunicat al ISB Media Holding Ltd.

ISB Media Holding Ltd, deţinătorul drepturilor de difuzare pentru competiţiile de fotbal din Liga 1 şi Cupa Ligii, a semnat "un parteneriat extins" cu RCS&RDS. În urma acestui parteneriat, televiziunile Look TV şi Look Plus, aflate în proprietatea ISB, vor fi redistribuite, începând din luna februarie, în pachetele de bază ale tuturor reţelelor de televiziune prin cablu şi satelit aparţinând grupului RCS&RDS, se arată în comunicatul postat, vineri, pe site-ul looktv.ro.

"Fanii fotbalului românesc vor putea urmări în continuare pe Look TV şi Look Plus în regim live toate cele 9 meciuri ale fiecărei etape din «Liga 1», precum şi meciurile din cadrul «Cupei Ligii»", se spune în comunicatul ISB Media Holding Ltd.

Potrivit comunicatului, noutatea adusă de acest parteneriat îl reprezintă producţia meciurilor, care va fi asigurată pentru ambele televiziuni de către compania RCS&RDS.

"Pe lângă extinderea distribuţiei, cele două posturi TV depun eforturi constante de îmbunătăţire a programelor oferite, pregătind surprize cu privire atât la conţinutul legat de fotbal şi alte sporturi, cât şi la cel legat de producţiile de entertainment proprii şi achiziţionate. Astfel, noi formate de reality şi de entertainment vor intra în curând pe cele două posturi, dar şi o serie de filme şi seriale achiziţionate de la parteneri de renume din categoria companiilor mari de producţie", se mai spune în comunicatul ISB Media Holding Ltd.

Contactaţi vineri de agenţia MEDIAFAX, reprezentanţii RCS&RDS au confirmat afirmaţiile companiei ISB Media Holding Ltd. Aceştia au precizat că televiziunile Look TV şi Look Plus vor intra în reţelele RCS&RDS după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului va aproba modificarea grilelor RCS&RDS în acest sens, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

Pe de altă parte, RCS&RDS a anunţat, în 16 ianuarie, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că televiziunea Digi Sport va transmite, în direct, meciurile din Liga 1 şi Cupa Ligii, începând din luna februarie, precum şi următoarele sezoane ale celor două competiţii, până în 2019.

Potrivit RCS&RDS, compania de telecomunicaţii, care deţine televiziunea Digi Sport, nu va percepe clienţilor săi niciun cost suplimentar la abonamentul de servicii de televiziune prin cablu şi satelit, pentru vizionarea competiţiilor sportive.

Digi Sport va difuza toate cele 9 meciuri din Liga 1 din fiecare etapă, a mai anunţat atunci RCS&RDS.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus, n.r.) au anunţat, pe 2 aprilie 2014, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Ulterior, compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi compania Romtelecom şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat că au semnat acorduri de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus.

În schimb, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie 2014, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live, la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie 2014 la regimul "must carry", după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS. Astfel, abonaţii RCS&RDS nu au putut viziona meciurile din Liga 1 şi Cupa Ligii.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

Madalina Cerban, madalina.cerban@mediafax.ro

Sursa: MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.