LIVE BLOG | Pandurii – Steaua 0-3. Din nou pe primul loc! Steaua a obținut cea mai clară victorie din mandatul lui Rădoi, cu un Chipciu stelar. Hamroun a marcat al doilea gol în două meciuri!

Redactor:
Florin Marian
LIVE BLOG | Pandurii - Steaua 0-3. Din nou pe primul loc! Steaua a obținut cea mai clară victorie din mandatul lui Rădoi, cu un Chipciu stelar. Hamroun a  marcat al doilea gol în două meciuri!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Pandurii – Steaua este cel mai interesant meci al etapei secunde din Liga 1. Gorjenii au fost singura echipă care a reușit să câștige în prima etapă a Ligii 1, dar campioana ultimelor trei sezoane încearcă să revină, după ce în prima rundă a făcut egal, scor 0-0, cu Petrolul


  • Pandurii – Steaua 0-3 (Chipciu 28 și 52, Hamroun 64)
     
  • Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco Fernandes, Șandru, Momcilovic – Mrzljak, Pițian (Roman 46) – Ciucur, Nistor, Răduț – Hora (V. Munteanu 69)
     
  • Steaua: Cojocaru – Râpă, Papp, Toșca, Guilherme – Breeveld, Tahar – Popa (Mihalcea 77), Stanciu (Hamroun 58), Chipciu (cpt) – Tade (Tudorie 67)

23:00 Adi Costeiu vă mulțumește pentru că ați fost alături de noi pentru acest meci, rămâneți pe www.prosport.ro pentru cele mai interesante reacții de la acest meci!


22:55 FINAL DE MECI! PANDURII – STEAUA 0-3. O „dublă” spectaculoasă a lui Chipciu și golul lui Hamroun stabilesc scorul final, prima victorie a Stelei din acest sezon al Ligii 1. Una cu care campioana ultimelor trei sezoane reușește să devină liderul campionatului, la egalitate cu Dinamo, însă Steaua e superioară la golaveraj, cu două goluri marcate în plus față de dinamoviștii lui Rednic. Pentru Steaua urmează, miercuri, returul cu Trencin, iar sâmbăta viitoare va juca împotriva lui CFR Cluj.


22:52 Rădoi ajunge, astfel, la un bilanț de 50% victorii în mandatul său la Steaua. Are două victorii (2-0 Trencin și 3-0 Pandurii), un egal (0-0 Petrolul) și eșecul din Supercupă cu ASA, 0-1. Iar echipa începe să joace din ce în ce mai bine, a arătat că se descurcă excelent în momentul în care are spații. Primul challenge important va fi, însă, cel cu Partizan, de la finalul lunii…


22:46 Se joacă la trecerea timpului, meciul e clar câștigat de Steaua. Pandurii nu a arătat nicio secundă ca o echipă care ar putea pune probleme în această seară, surprinzător pentru o formație care are mari așteptări de la acest sezon! Ca o paranteză, la meci au asistat 12.802 spectatori. Poate una dintre cele mai mari asistențe din acest sezon și de două ori mai mare decât la Steaua – Petrolul!


22:40 La doar 16 ani, puștiul Vlad Mihalcea mai primește încă 15 minute într-un meci din Liga 1, după ce a evoluat și în Supercupă, cu ASA Târgu Mureș. E considerat unul dintre cei mai buni tineri din campionat și a intrat acum în locul lui Adi Popa.


22:35 Spuneam, la începutul acestui LIVE BLOG, că Steaua n-a mai câștigat pe terenl Pandurilor din martie 2008. De atunci au trecut șapte ani, dar e deja clar că acest contor se va reseta în această seară. Victoria campionilor e clară, iar Steaua devine, astfel, noul lider în Liga 1, la egalitate cu Dinamo, dar cu golaveraj superior.


22:30 GOOOOOOOOOOOOL STEAUA!!! (HAMROUN 64). Două meciuri, două goluri pentru algerianul Stelei! E numărul 5, Muniru e numărul 11, dar marchează mai mult decât senegalez! Tade preia slab, dar Șandru nu atacă, iar francezul poate pasa pentru Hamroun, care marchează cu un șut pe lângă Mingote. 3-0 și game over!


22:26 La fel ca Trencin, Pandurii nu a fost o echipă care să se apere pe două linii și să provoace probleme Stelei. Iar roș-albaștrii au marcat de fiecare dată cel puțin două goluri. Problemele apar când echipele se vor apăra in-corpore. Atunci, Steaua va avea probleme. Și e cazul multor echipe din Liga 1!


22:21 Decizie normală a lui Rădoi, care încearcă să rotească din mers echipa, pentru ca jucătorii să aibă parte de odihnă: Stanciu e înlocuit de Hamroun în minutul 58. Algerianul intră în centru, iar Chipciu rămâne în banda stângă. Cel puțin deocamdată, pentru că ar putea exista schimbări de post.


22:15 GOOOOOOOOOOOL STEAUA!!!! (CHIPCIU 52). Credeați că Alex Chipciu și-a pierdut locul de titular la Steaua? Well, think again! Ce gol a marcat șeptarul Stelei! Șut senzațional de la 30 de metri, direct în vinclul porții Pandurilor. 2-0, iar Chipciu e omul meciului până acum, cu cel mai frumos gol al campionatului!


22:07 Start în repriza secundă a meciului Pandurii – Steaua. E 0-1, după golul lui Chipciu. Iar Paul Papp e extrem de atent… Poate și pentru că în atacul gorjenilor va intra Mihai Roman în locul lui Pițian! Nistor trece mijlocaș defensiv, Hora vine în linia de trei, iar Roman e noul atacant!


21:55 Steaua nu a surprins în această primă repriză, nu a arătat ca o echipă extrem de puternică, însă conduce, grație experienței pe care o are la nivelul acestui lot. Popa, Papp și Chipciu au fost oamenii decisivi la gol, iar statisticile sunt nemiloase: 7-1 la șuturi pe poartă, la fel și raportul cornerelor, 5-1, dar și cel al posesiei, 62%-38%. E clar că Steaua a dominat autoritar și, redevine pentru moment echipa de bătut în Liga 1, după o dezamăgire mare în prima etapă, un 0-0 neașteptat contra Petrolului.


21:50 Pandurii a avut două-trei ocazii bune, dar nu a marcat. A făcut-o, însă, Chipciu, pentru 1-0, după 21 de etape de secetă în Liga 1. E 1-0 pentru Steaua la pauză, însă Mirel Rădoi pare îngrijorat.


21:41 Contul de Twitter @parlonsfoot scrie că nivelul din această seară e unul foarte bun, dar poate că exagerează puțin. Ceea ce e corect e că Steaua domină autoritar meciul, iar Pandurii nu găsește soluția necesară blocării acestui fapt.


21:35 Ohhhh!!! Ratare imensă a Stelei! Tade scapă singur cu Mingote, dar șutul său în cross lovește bara. Rebound-ul ajunge la Chipciu, dar mijocașul are un flashback spre trecut, reluarea din cădere fiind blocată de Vasco. Henț? Greu de zis! Pare că mingea lovește mâna, dar fundașul era deja în tackling! Oricum, șansă imensă de 2-0 ratată de steliști!


21:30 GOOOOL STEAUA!!!! (CHIPCIU 28)! O centrare din banda dreaptă e lăsată de Papp și ajunge la Chipciu, care trage puternic, sub bară, deschizând scorul! #treijdămii, așa cum îi spune colegul Cristi Scutariu, deschide scorul și arată că, poate, merită să fie titular în fața lui Hamroun!


21:25 Chipciu vede primul cartonaș galben al partidei, pentru un fault inutil la Ungurușan. 20 de minute și prestație slabă a șeptarului Stelei? Hamroun, anyone? 🙂


21:22 Șansă bună pentru Pandurii! Nistor trage puternic de la 30 de metri, mingea ajunge la Hora, a cărui reluare din foarfecă trece puțin pe lângă poarta lui Cojocaru! Gorjenii nu joacă rău și, deși au fost dominați, au fost echipa care a avut ocaziile mai importante.


21:20 Este al doilea meci consecutiv în care Tade este titular la Steaua, iar concluzia primelor 15 minute pare destul de clară: vârful francez, venit de la CFR Cluj, nu s-a adaptat încă, nereușind să devină periculos în angrenajul lui Rădoi. N-au fost mai ocazii în primele 15 minute al meciului, să vedem ce ne așteaptă în acest meci, dominat, deocamdată, de Steaua.


21:14 Primele probleme pentru Rădoi! O centrare a lui Popa ajunge în careul advers, dar Tahar e lovit cu capul de Vasco Fernandes. Mijlocașul Stelei pare că poate continua, dar sângerează serios…


21:10 Au trecut șapte minute din această partidă, iar Steaua pare echipa care încearcă să domine partida. În primul meci al campionatului, Pandurii nu a avut decât o posesie de 38%, cea mai mică din acest sezon, iar situația pare că se repetă în meciul contra Stele. Totuși, Ciucur, Hora sau Răduț au viteza necesară pentru a destabiliza apărarea adversă…Poate Pandurii, oare, să devină periculoasă?


21:05 Colegul Matei Udrea a scris un material de mare excepție, comentând situația banderolei de la Dinamo, încredințată croatului Alioșa Vojnovici. Matei îl numește pe croat drept primul lumbersexual din Liga 1. Probabil că reputatul meu coleg nu l-a văzut, însă, pe Mihai Răduț, azi căpitan la Pandurii…


21:03 Începe meciul de la Severin! Din nou, Steaua e în tricourile de „acasă”, roș-albastre, Pandurii sunt în tricourile albe, de teren propriu. E cald la Severin, sunt 35 de grade Celsius, deci s-ar putea să vedem un ritm destul de scăzut al meciului!


20:58 Niță, Muniru, Mihalcea, Grădinaru, Enceanu, Hamroun și Tudorie sunt rezervele Stelei. Probleme mari dacă se accidentează un fundaș, nu? Griji mari pentru Rădoi în această seară, mai ales că nu poate conta nici pe Varela!


20:55 O peluză goală și tribune pline! Cam așa se prezintă arena din Severin, una în care suporterii Stelei predomină în această seară. Sunt chiar mai mulți decât în București. Paradox? 🙂


20:51 Steaua nu a avut decât 5501 fani în meciul din prima etapă, contra Petrolului, însă în această seară sunt circa 11000 de suporteri la Severin, majoritatea suporteri steliști, care au venit să vadă la lucru campioana. Să nu uităm, Pandurii nu joacă acasă din cauză că stadionul Tudor Vladimirescu va fi renovat.


20:45 Și mai interesant e că Rădoi are, deocamdată, în primele trei meciuri o victorie, un egal și o înfrângere. O distribuție perfectă a rezultatelor, care va fi ruptă azi. Voi ce credeți că va fi în această seară? Vă așteptăm în zona de comentarii!


20:40 Interesantă politica de rotație a cadrelor pe care o are Mirel Rădoi. Muniru, unul dintre cei mai criticați, dar și cei mai folosiți jucători de către Rădoi, e rezervă, iar Tahar, omul care a intrat mai des în ultimele 20 de minute ale partidelor jucate până acum, e titular.


20:30 Gabi Tamaș nu e în lotul Stelei, iar fundașul e din nou implicat într-un scandal important. Tamaș nu a venit la un antrenament, motivând că nu s-a trezit, și a fost exclus din lot, deși a motivat că nu a auzit ceasul deșteptător. „Va suporta consecințele”, susține președintele de imagine al Stelei, Helmut Duckadam, la DigiSport.


20:20 Interesant e că Steaua nu are decât șase victorii în ultimele 15 partide contra Pandurilor. Iar ultima victorie a Stelei ca echipă oaspete a venit în 2008, în martie, când roș-albaștrii câștigau cu 1-0, gol Ovidiu Petre, după o minge deviată de Habib Habibou! Așadar, de șapte ani, Steaua n-a mai câștigat pe terenul gorjenilor, care au în această perioadă două victorii în șapte partide. Restul de cinci meciuri s-au încheiat la egalitate.


20:10 Primul dezavantaj major pentru acest sezon pentru gazde e, de fapt, că nu sunt gazde :). Echipa din reședința județului Gorj a fost „exilată” pentru cel puțin două sezoane la Turnu Severin, având în vedere lucrările de modernizare a arenei din Târgu Jiu. Astfel, meciul se joacă la Severin, localitatea în care s-a născut Mirel Rădoi. Motivație pentru antrenorul-director sportiv al Stelei? Să vedem…


20:00 Salut! Sunt Adi Costeiu și vom urmări împreună cel mai tare meci al serii, jocul dintre Pandurii și Steaua. Vedem două module 4-2-3-1, însă Steaua pare mai puternică, având în vedere că Edi Iordănescu nu va putea miza pe Mihai Roman și pe Paul Anton, doi jucători care au luat loc pe banca echipei gorjene.


UPDATE 19:40 Mirel Rădoi a anunțat echipa de start în meciul care urmează, cu Pandurii. Astfel, surprinde absența din primul 11 a lui Sulley Muniru

STEAUA: Cojocaru – Râpă, Papp, Toșca, Guilherme – Breeveld, Tahar – Popa, Stanciu, Chipciu (cpt) – Tade

Rezerve: Niță – Hamroun, Sulley, Tudorie, Mihalcea, Grădinaru, Enceanu.

De partea cealaltă, Edi Iordănescu nu l-a mai folosit pe Roman pentru că acesta nu e încă recuperat 100%, după accidentarea pe care i-a provocat-o Cânu și a ales o soluție inedită pentru vârful din atac. Hora e cel care joacă acest rol. Roman și Paul Anton sunt cei mai importanți jucători care se află pe banca de rezerve a gorjenilor.


UPDATE 18:13 Conducerea stelistă nu-l va ierta pe Tamaș. ProSport a anunțat care e amenda pe care Tamaș o va lua pentru că nu s-a prezentat la antrenamentul de vineri dimineața. Argăseală confirmă că internaționalul român nu va scăpa ușor după acest incident. „Nu poate fi o scuză faptul că nu i-a sunat ceasul. Este inadmisibilă orice scuză pentru lipsa de la antrenament. Sunt total dezamăgit! Este normal să luăm măsuri din moment ce plecăm la drum împreună și apar astfel de probleme”, a declarat președintele clubului pentru Digisport.

„L-am întrebat pe Gabi dacă a fost obosit de nu a auzit ceasul. Obosit, știți… nu cum e normal, mă refeream la altceva. El mi-a zis că nu. Până la proba contrarie, îl cred pe Tamaș”

Florin Manea, impresarul lui Gabi Tamaș, într-o intervenție telefonică la Digisport


UPDATE 17:00 Steliștii au primit încurajări la ultimul antrenament efectuat la Mogoșoaia, înainte de a pleca spre Drobeta Turnu Severin, de la portarul fără o mână, Tudorel Mihăilescu. Acesta e căpitanul unei echipe de old-boys din campionatul regional al Bucureștiului și evoluează și pentru echipa Frăția din Liga a 4-a. Mihăilescu a rămas fără brațul stâng chiar de la naștere, doctorii susținând că noul născut a avut atunci cordonul ombilical înfășurat în jurul mâinii. Florin Niță, cel care va fi rezervă pentru echipa lui Rădoi în această seară la Turnu Severin, a făcut un gest frumos și i-a dăruit o pereche de mănuși lui Tudorel.


Steaua va întâlni sâmbătă, de la ora 21:00, liderul din Liga 1, echipa Pandurii, singura formație care a reușit să-și câștige meciul în prima rundă

  • Meciul va fi transmis în direct de Digisport1, Antena 1, Dolcesport1 și Look TV

Roș-albaștrii s-au deplasat încă de vineri la Drobeta Turnu Severin și au ajuns în orașul de pe malul Dunării fără doi dintre cei mai importanți jucători: Gabriel Tamaș și Fernando Varela. Primul a comis-o și a fost lăsat la București după ce nu s-a prezentat la antrenamentul de vineri dimineața, de la Mogoșoaia. Pentru acest incident el a fost amendat cu 10.000 de euro. Iar căpitanul Fernando Varela s-a ales cu o ușoară accidentare după meciul de la Zilina și, pentru a nu risca o agravare, s-a decis ca jucătorul să își vadă în continuare de programul de recuperare pe care îl parcurge la București.

În aceste condiții, e de așteptat ca Râpă și Toșca să își facă loc printre titulari. Primul va evolua pe postul de fundaș dreapta, în timp ce Alin va face cuplu de fundași centrali cu Papp.

Mihai Roman va juca împotriva Stelei

La gazde, semnul de întrebare planează asupra lui Mihai Roman, care s-a ales cu o gaură de crampon pe corp, după intrarea urâtă a lui Cânu din prima etapă. Dar, din informațiile ProSport, atacantul va fi titular contra Stelei. Roman a fost cel care a deschis scorul în meciul de pe 15 martie, din returul campionatului trecut, când gorjenii au învins formația campioană cu 3-1.

De atunci, cele două formații s-au mai întâlnit o singură dată, în finala Cupei Ligii, iar Steaua s-a impus categoric cu 3-0 pe Național Arena. Cele două cluburi au negociat vara aceasta mai multe transferuri. Campioana i-a dorit pe Paul Anton și pe Mihai Roman, dar numai pentru primul s-a făcut o ofertă concretă.

Gruparea gorjeană căzuse de acord cu prețul oferit de Becali, dar jucătorul a refuzat oferta. În schimb, Edi Iordănescu a sperat să-l ia de la Steaua pe Ionuț Neagu, dar până acum nu s-a ajuns la un acord, deși jucătorul și-ar fi dorit să meargă sub formă de împrumut la Târgu Jiu. E posibil ca Becali să fi așteptat meciul direct pentru a-i da drumul lui Neagu, astfel că nu ar fi exclus ca mijlocașul să treacă în tabăra Pandurilor după partida de sâmbătă, de la Drobeta Turnu Severin. 

Pandurii nu a mai pierdut, pe teren propriu, în fața Stelei din martie 2008. 

Echipe probabile:

PANDURII: Mingote – Ungurușan, Vasco Fernandes, Șandru, Momcilovic – Mrzljak, Pițian – Răduț, Nistor, Nicoară – Roman

STEAUA: Cojocaru – Râpă, Papp, Toșca, Guilherme – Sulley, Breeveld – Popa, Stanciu, Chipciu – Tade    

Arbitru: Marius Avram (București)

Asistenți: Vasile Marinescu (București) și Daniel Mitruți (Craiova)

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele