Vicecampioana trăiește! Craiova – FCSB 0-2! Mihai Teja scapă de o piatră de pe inimă, după un meci spectaculos

Vicecampioana trăiește! Craiova - FCSB 0-2! Mihai Teja scapă de o piatră de pe inimă, după un meci spectaculos
  • Publicat:
  • Actualizat:

CraiovaFCSB 0-2 (Tănase 34, Man 90+5)

  • Craiova: Pigliacelli     – Dimitrov     , Donkor     , Kelic    , Bancu     – Cicâldău, Mateiu, Fedele (Baicu 85) – Bărbuț (Meza Colli 68), A. Cristea (Fortes 46), Mihăilă
    Rezerve: Popescu – R. Popa, Briceag, Trașcă
  • Antrenor: Corneliu Papură
  • FCSB: Bălgrădean – Benzar     , Planic     , Bălașa (Teixeira 81), Jr. Moiras     – I. Cristea, Filip – Man, Tănase, Coman       (M. Roman 73) – Gnohere (Hora 16     )
  • Rezerve: Vlad – Moruțan, Rusescu, Fl. Matei, Teixeira
  • Antrenor: Mihai Teja

Clasament play-off:

  1. CFR Cluj – 44p
  2. FCSB – 42p
  3. U Craiova – 36p
  4. Viitorul – 33p
  5. Astra – 24p
  6. Sepsi – 20p

Minutul 90+5 Istvan Kovacs a pus punct meciului.


Minutul 90+5 GOOOOOOOOOOOOOOL FCSB! Man înscrie la colțul lung, după insistențele lui Mihai Roman, care a scos mingea dintre doi olteni. ț


Minutul 88 Ocazii la ambele porți! Hora a trimis cu capul spre poarta lui Pigliacelli, iar italianul s-a aruncat spectaculos și a prins mingea. La cealaltă poartă, Meza Colli a ajuns în poziție de șut și a tras plasat, dar mingea s-a dus la doi metri de poarta lui Bălgrădean. 


Minutul 79 FCSB a trecut în apărare și protejează foarte bine poarta lui Bălgrădean. De 10 minute, oltenii nu au mai contat în atac. Doar Fortes a fost aproape de gol, dar mingea trimisă de el cu capul a fost atenuată de un fundaș.


Minutul 69 Craiova trece din nou pe lângă egalare! Și ce fază a fost! Mateiu a pasat superb prin spatele lui Benzar pentru Mihăilă, acesta l-a depășit în viteză pe Bălașa, iar fundașul central a pierdut decisiv duelul. Fotbalistul Craiovei a ajuns până în apropierea porții, a pasat pentru Meza Colli, dar mijlocașul nu a ajuns la timp la minge. 


Minutul 65 Oltenii atacă la foc automat, dar plasa lui Bălgrădean nu se mișcă. Cicâldău a tras plasat spre colțul lung, dar mingea s-a dus mult peste poartă. FCSB a fost împinsă în propria jumătate de U Craiova. 


Minutul 63 După o oră de joc, toată apărarea Craiovei a fost îngălbenită de Istvan Kovacs, inclusiv Pigliacelli. Bancu a primit cartonașul galben, în urma unui fault asupra lui Florin Tănase, care voia să ducă mai departe contraatacul FCSB-ului. 

FOTO: REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO


Minutul 60 Ce decizie greșită a lui Man! Tănase l-a lăsat singur cu Pigliacelli, Man nu și-a acoperit bine intenția de a-l loba pe portarul advers, acesta din urmă nu se pune pe jos și prinde în siguranță mingea trimisă de adversar. 


Minutul 58 Fedele își încearcă șutul bun pe Bălgrădean, dar de data aceasta execuția nu a pus pericol. Balonul trimis de la 25 de metri prine pământul și se duce în brațele portarului vicecampioanei. 


Minutul 53 E nevoie de intervenția medicilor, întrucât Donkor rămâne nemișcat pe gazon! Mingea trimisă puternic de Lucian Filip îl lovește în cap pe Donkor, acesta din urmă se clatină și cade pe gazon. Imediat, Pigliacelli se duce lângă el, Istvan Kovacs încearcă să-l ajute, dar echipa medicală intervine și reușește să-l trezească pe fundaș. 


Minutul 50 Florin Tănase e găsit în centru, în marginea careului, dar atacantul trage mult peste poartă dintr-o poziție bună. 


Minutul 49 Craiova ratează două ocazii foarte mari în startul reprizei secunde. Mai întâi, DImitrov a ajuns în careul advers, dar a tras pe direcția lui Bălgrădean, care a îndepărtat pericolul, dar mingea a ajuns tot la echipa gazdă. O centrare s-a dus pe direcția lui Mihăilă, care a apelat la o execuție pretențioasă, care s-ar fi transformat în gol, dacă nu era Bălașa să devieze în corner. 


Minutul 46 A început repriza secundă. Papură renunță la Andrei Cristea, care nu a avut nicio acțiune notabilă în prima repriză, iar în locul său îl introduce pe Fortes. 


Minutul 45 Pauză în U Craiova – FCSB 0-1.

FOTO: REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO


Minutul 45+2 Stadionul a izbucnit, după ce Istvan Kovacs a anulat golul Craiovei. Andrei Cristea l-a împins pe Planic, mingea a ajuns la Kelic, care a trimis-o în poartă, dar centralul a văzut infracțiunea comisă de fostul atacant al FCSB. 


Miunutul 44 Ce ocazie pentru U Craiova! Bălgrădean a fost mare în poartă, iar scorul rămâne 1-0. Fedele a găsit o pasă genială pentru Mihăilă, care a ochit colțul lung, dar portarul FCSB-ului a pus mâna perfect și a trimis mingea în lateral.


Minutul 42 U Craiova nu-și revine după golul primit, într-un moment în care oltenii erau pe val. FCSB a pus stăpânire pe posesie și a liniștit jocul de pe „Ion Oblemenco”.


Minutul 33 GOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB! Florin Tănase execută un penalty pe mijlocul porții, iar vicecampioana a deschis scorul într-un meci crucial pentruj titlul Ligii 1 Betano. Donkor a pus umărul serios la golul FCSB-ului, întrucât el a comis un fault stupid. Fundașul central a avut o intrare necontrolată asupra lui Florinel Coman, care nu reprezenta un pericol foarte mare, fiind izolat de doi adversari în marginea careului. 


Minutul 22 Oltenii trec pe lângă deschiderea scorului, după două ocazii uriașe! Mihăilă a beneficiat de o deviere a lui Planic până în marginea careului, iar jucătorul gazdelor a tras plasat la colțul lung, dar același sârb a respins de pe linia porții. Un minut mai târziu, Dimitrov l-a găsit în careu pe Cicâldău, dar mijlocașul a tras puțin pe lângă poarta lui Bălgrădean. 


Minutul 18 Vicecampioana trage pentru prima dată pe poartă, dar Pigliacelli nu are probleme. Coman și-a făcut mingea în interior, a tras, mingea a prins pământul în fața portarului advers, iar acesta din urmă a reținut-o în doi timpi. 


Minutul 14 Pierdere uriașă pentru Teja! Gnohere se pune pe gazon și face gesturi prin care îndeamnă la schimbare. Hora va intra în scurt timp pe teren. În tot acest timp, oltenii și vicecampionii au avut ceva de împărțit la mijlocul terenului. 

Citește și: ULTIMA ORĂ‚: Coșmar pentru Teja! Gnohere s-a accidentat și a fost schimbat, după 15 minute | GALERIE FOTO


Minutul 12 Ce ocazie pentru FCSB! Florinel Coman a pătruns pe mijloc și l-a deschis pe Man în stânga. Arădeanul a intrat în careu, iar în momentul șutului a fost blocat în ultimul moment de Fedele, care a devenit eroul fazei. 


Minutul 10 Oltenii fac spectacol în tribunele stadionului „Ion Oblemenco”, iar pe teren echipele sunt încă în tatonări. Se joacă într-un ritm alert, dar fazele de poartă lipsesc până în acest moment. Doar Mihăilă a avut o incursiune periculoasă, dar Dimitrov a gestionat greșit faza.


Minutul 1: A început meciul! FOTO: REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO


20:00 Avem și echipa de start a Craiovei! Andrei Cristea e titular în atac, Fedele a revenit în primul 11, Dimitrov e trimis în teren pe postul de fundaș dreapta, în locul lui Martic.


19:22 Avem echipa de start a FCSB! Mihai Teja mizează pe Gnohere în atac, iar Iulian Cristea este folosit la mijlocul terenului, ca închizător. Bălașa – Planic e cuplul de fundași centrali, Benzar a revenit după etapa de suspendare ispășită în meciul cu Astra.


Craiova – FCSB se joacă duminică, de la ora 21:00, în etapa a opta a play-off-ului Ligii 1 Betano. Meciul e în direct la Digi Sport, Telekom Sport, Look TV și în format live blog pe www.prosport.ro. În cazul în care roș-albaștrii pierd sau remizează diseară în fața oltenilor lui Papură, iar CFR se impune luni în meciul cu Astra, trupa lui Dan Petrescu devine pentru a doua oară consecutiv campioana Ligii 1. FCSB este pe locul doi acum, 39 de puncte, Craiova este pe trei, 36 de puncte, iar CFR e lider, 44 de puncte.

17:00 Fără fan zone. Craiova a anunțat pe Facebook că zona dedicată fanilor, în vederea partidei cu FCSB, nu va mai fi organizată. ANM a emis un cod galben de vreme rea în toată țara. Clubul le recomandă tuturor suporterilor care vor asista în această seară la Universitatea Craiova – FCSB să vină din timp la stadion pentru a evita eventualele cozi de la intrări.


„Trebuie să câștigăm acest meci și apoi vedem. La sfârșit, dacă ieșim campioni, cu atât mai bine. Dacă nu, asta e. Important este să fi un meci frumos și la sfârșit noi să luăm cele trei puncte. M-aș bucura mult pentru noi, pentru suporterii noștri care cred în noi. Important este să ne câștigăm noi meciurile, apoi vom vedea ce se întâmplă. Este greu ca Papură să facă schimbări în trei meciuri. El este un antrenor tânăr, un antrenor bun, un antrenor care vrea să demonstreze. Cu siguranță dacă va demonstra că merită mai mult își va păstra postul pentru sezonul viitor.

Dar e greu să schimbe foarte multe lucruri în câteva săptămâni. Echipa avea o identitate, cred că are și acum, sunt jucători valoroși care pot fece diferența în orice moment. Am văzut că doar a schimbat sistemul un pic. Carlos Fortes este un jucător foarte bun, eu îl cunosc foarte bine, are calități extraordinare, a jucat foarte bine, dar nu e ușor să te adaptezi la o nouă echipă. Probabil are nevoie de o perioadă de adaptare, dar cu siguranță el își va arăta calitățile”, a spus antrenorul FCSB, Mihai Teja.

De partea cealaltă, antrenorul oltenilor, Papură, a comentat: „Meciul de duminică este unul special pentru noi, cei care am trăit fenomenul fotbalistic în Craiova. Pentru mine este special. Aștepți un an de zile să joci cu stadionul plin cu FCSB. Au fost tot timpul orgolii mari, iar așteptările din partea jucătorilor noștri sunt să arate că merită mai mult decât locul 3. Mai avem trei meciuri, dintre care două vor fi pe teren propriu, așa că suntem îndreptățiți să sperăm cel puțin la locul 2.

Ultima dată când am jucat un astfel de meci, au fost foarte mulți spectatori. A fost un meci foarte special. Îmi aduc aminte că nu eram o echipă foarte bine sudată și am câștigat atunci doar pentru că am avut un public extraordinar. Altfel, nu câștigam niciodată în fața echipei de atunci. Steliștii aveau un lot foarte bun, au și ajuns în semifinalele Cupei UEFA, iar noi aveam o echipă strânsă pe parcurs. Ce am trăit atunci, nu am trăit la niciun meci cât timp am jucat la Craiova!

Nu cred că un jucător, la un astfel de meci, nu ar intra concentrat. Ar putea fi doar temători. Mulți nu rezistă presiunii. Am trăit lucrul acesta în momentul în care am ieșit pe tunel la acel 3-1 și erau colegi care pur și simplu nu mai voiau să iasă pe teren, cand au văzut ce atmosferă era”.

Comparații între cele două echipe în play-off (mediile pe meci / Sursa: lpf.ro):

  • Posesie: U Craiova 1948 CS – 53,1 % (locul 2), FCSB – 56 % (locul 1).
  • Ocazii de gol: U Craiova 1948 CS – 9,7 ocazii/meci (locul 3), FCSB – 10,9 ocazii/meci (locul 1).
  • Șuturi pe poartă: U Craiova 1948 CS – 4,3 șuturi/meci (locul 2), FCSB – 4,9 șuturi/meci (locul 1).
  • Cornere: U Craiova 1948 CS – 6 cornere/meci (locul 2), FCSB – 7,1 cornere/meci (locul 1).
  • Faulturi produse: U Craiova 1948 CS – 16,4 faulturi/meci (cele mai multe din play-off), FCSB – 13,8 (cele mai puține).
  • De la revenirea oltenilor pe prima scenă, U Craiova 1948 CS și FCSB s-au mai întâlnit ]n campionat de 15 ori, un joc a fost câștigat de olteni, roș-albaștrii s-au impus în 12 partide, iar alte două meciuri s-au încheiat la egalitate.
  • Primul meci a avut loc pe 2 august 2014, FCSB – CS U Craiova 3-1, marcatori Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.
  • Singurul joc fără gol s-a consemnat pe 1 martie 2015, pe terenul craiovenilor.
  • Cea mai mare diferență de scor: 13 mai 2017, FCSB – U Craiova 1948 CS 3-0 și 29 octombrie 2017, U Craiova 1948 CS – FCSB 2-5, cel din urmă fiind și jocul cu cele mai multe goluri marcate.
  • Ultimul rezultat de egalitate: 30 iulie 2017, FCSB – U Craiova 1948 CS 1-1.
  • Ultima victorie bifată de bucureșteni pe terenul craiovenilor: 14 mai 2018, U Craiova 1948 CS – FCSB 0-1 (prima înfrângere din istoria oltenilor pe noua arena „Ion Oblemenco”).
  • Unicul succes din contul alb-albaștrilor: 21 octombrie 2018, U Craiova 1948 CS – FCSB 2-1, goluri înscrise de Koljic, Fedele / Kelic – autogol.
  • Cea mai recentă confruntare directă: 31 martie 2019, FCSB – U Craiova 1948 CS 3-2 (Hora, Man, Gnohere / Bancu, Cicâldău).
  • Mirko Pigliacelli este singurul jucător dintre 447 cu prezențe în ediția curentă care a bifat toate cele 2970 de minute.
  • Doar 28 de jucători a utilizat FCSB pe durata campionatului actual (U Craiova 1948 CS – 30), cei mai puțini, la egalitate cu Sepsi OSK.
  • Patru goluri, patru pase decisive și trei penalty-uri sunt cifrele lui Alexandru Cicâldău, decarul „Științei” fiind cel mai bun mijlocaș din lotul lui Corneliu Papură. De partea cealaltă, Harlem Gnohere este cel mai bun marcator din play-off-ul în curs, patru goluri, iar Dennis Man conduce topul celor mai buni pasatori decisivi din această fază superioară a competiției cu trei assist-uri.
Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între…