„Câinii” sunt la „11 metri” de Europa League. Chiajna – Dinamo 1-3. Tudor a acordat trei penalty-uri, două pentru oaspeți

Redactor:
Marius Pitaru
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Stoican a început partida fără Rotariu, după ce tânărul de 18 ani a fost în centrul unui scandal legat de el și impresarul neagreat de conducere


Trupa lui Flavius Stoican a „naufragiat” pe o insulă în clasament. În urma victoriei de duminică seară, în fața Concordiei lui Șumudică, „câinii” sunt aproape siguri de locul 4, sinonim cu calificarea in Europa League. Vasluiului numai de fotbal nu-i arde, cu toate problemele sale financiare, iar locul 3, ocupat de Petrolul, ar putea fi prins de roș-albi dacă X-MAN Răzvan Lucescu își onorează supranumele în etapele ce au mai rămas. Dinamo a rezolvat jocul cu Chiajna în prima jumătate de oră. La meciul său cu numărul 300, Alexandru Tudor nu s-a zgârcit cu loviturile de la 11 metri. Le-a acordat două pe drept „câinilor”. La prima fază, Elton (19) a șutat în barajul cu mâna al lui Melinte, iar Rus a rupt plasa. Zece minute mai târziu, Leca a comis un fault asupra lui Adi Popa 2 în careu, Matei a luat mingea până s-o apuce un alt coleg și a dus scorul la 2-0. Concordia a căzut de tot, Șumudică a rămas fără glas, iar Dinamo a zburdat. Lazăr i-a trimis o centrare perfectă lui Țucudean (34), vârful trimis de fani la Steaua n-a stat mult pe gânduri și a trimis simplu în poartă.

Sarabanda penalty-urilor a continuat și în repriza secundă
„Brat Pitt” Tudor a fost în mare formă. Teatral în mișcări și intransigent cu fundașii, arbitrul bucureștean le-a dat un penalty și gazdelor. Welington l-a scos, tot el l-a și transformat. Dinamo a realizat că scorul de 3-1 merită conservat, astfel că a adoptat o tactică zgârcită cu spectacolul, dar eficientă cu obiectivele. Stoican și-a trimis elevii mai rar în atac, Concordia a avut posesia, iar Dinamo, ocaziile. Și încă una foarte mare în minutul 70, când  Matei și Lazăr s-au jucat singuri cu portarul. Din păcate pentru Șumudică, relatia Neluț Roșu- Ispir n-a funcționat la mijlocul terenului, iar dinamoviștii au construit în voie pe zona centrală. Elton a avut liniștea necesară  să distribuie pasele, plus că Stoican și-a permis luxul de a introduce un om cu profil ofensiv, Velici, în locul „închizătorului” Șerban. Și cum performanță fără sacrificiu nu există, așa nici victorie fără emoții nu obține nici Dinamo. Welington a mai cerut un penalty în minutul 80, chiar pe linia porții, când ar fi putut marca ușor dacă nu era ocupat mai mult să se lamenteze arbitrului. Nu a mai fost loc de surprize, pentru că Dinamo a simțit pericolul și a avut resursele să închidă jocul.


INTRĂ‚ AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT AL MECIULUI CONCORDIA – DINAMO

21:25 Final de meci.

21:00 Horia Crișan a debutat acum pentru Dinamo. Fundașul e născut în 1991. În schimb, Rotariu a fost lăsat tot meciul pe bancă pentru a nu fi expus huiduielilor galeriei.

20:39 GOOOOL CONCORDIA! Penalty pentru Concordia, Wellington transformă. Scorul e 1-3

20:36 Țucudean a marcat din nou, dar Tudor a anulat reușita pentru henț.

20:05 GOOOOL DINAMO! Țucudean marchează și el. Primul gol din acțiune. Scorul capătă proporții. E 0-3.

20:00 GOOOOL DINAMO! Tudor mai acordă un penalty pentru Dinamo. Matei execută plasat și înscrie. Concordia-Dinamo 0-2. 

19:53 Rus i-a dedicat golul colegului său Grecu, care în meciul cu Astra s-a accidentat grav și va rata restul meciurilor din acest sezon.

19:50 GOOOOL DINAMO! Arbitrul Tudor a acordat penalty pentru Dinamo la hențul în careu făcut de Melinte. Rus a executat precis și Dinamo conduce cu 1-0

19:31 Meciul a început, iar galeria dinamovistă scandează cu trimitere la Rotariu și la Țucudean, ultimul spunând de curând că e bucuros că un club precum Steaua l-ar dori din vară: „La Dinamo, vrem dinamovisti”!

19:18 În momentul în care crainicul stadionului i-a pronunțat numele lui Dorin Rotariu, suporterii dinamoviști au fluierat copios.

19:11 La meci asistă și doi foști dinamoviști. Cornel Țălnar și Florentin Petre, cei care formează staff-ul tehnic acum la FC Brașov, au venit să o spioneze pe Dinamo deoarece în etapa viitoare se întâlnesc ambele echipe, la Brașov.

19:07 Galeria dinamovistă e numeroasă la Chiajna. Aproximativ 300 de suporteri au însoțit echipa lui Stoican. Fanii echipei prezenți aici înjură de zor impresarul atacantului Rotariu.

18:55 Dinamoviștii au ieșit la încălzire. Au salutat galeria și au înjurat Steaua

18:53 Avem echipele de start. Rotariu e rezervă după scandalurile din ultima vreme.

Dinamo încearcă să-și consolideze locul 4 în partida de duminică seară, împotriva Concordiei Chiajna. „Câinii” intră în partida cu ilfovenii cu tensiunea unui scandal ce a ținut capul de afiș în „Ștefan cel Mare”. Dorin Rotariu a apărut într-o fotografie alături de soția lui Reghecampf, cea care îi este și impresar, la un eveniment monden. Roș-albii nu pot conta la Chiajna pe Dragoș Grigore (suspendat), Steliano Filip și Grecu (accidentați). Duminică dimineață, Flavius Stoican și-a dus jucătorii la Mall Băneasa, pentru o plimbare și câteva momente de relaxare.

Oficialii „câinilor” s-au plâns de starea gazonului de la Chiajna, care este este considerat a fi cel mai prost din țară. „Am jucat și anul trecut la Chiajna, dar parcă terenul nu era așa de prost„, a spus directorul general Ionel Dănciulescu. „Ne așteaptă un gazon foarte prost, acolo se dispută meciuri din Liga I la fiecare sfârșit de săptămână. Nu avem ce să facem, trebuie să ne impunem jocul chiar și în aceste condiții„, a afirmat Florin Bratu, șeful departamentului de scouting al dinamoviștilor.

Conducătorii Concordiei au justificat starea precară a gazonului prin faptul că două formații din Liga I își joacă meciurile de acasă pe terenul din Chiajna (Concordia și Viitorul lui Hagi). Ilfovenii au investit 100.000 de euro în instalația de încălzire a gazonului, ce a fost pornită toată iarna, pentru a proteja iarba. La finalul acestui campionat, primarul Minea a planificat să schimbe întreg gazonul de la Chiajna.

Iată echipele probabile:

Concordia: Râmniceanu – Dima, Leca, Melinte, Bucurică – Serediuc, N. Roșu, Ispir, Purece – Wellington, Strătilă. Antrenor: Marius Șumudică

Dinamo: Bălgrădean – Rus, Durimel, Ad. Popa 2, Bărboianu – I. Șerban, Elton – Matei, Rotariu, V. Lazăr – Țucudean. Antrenor: Flavius Stoican


Luna aprilie a fost una excelentă pentru dinamoviști, care au obținut în Liga I trei victorii din tot atâtea meciuri. Avantajată de parcursul slab al celor de la Pandurii și de situația dramatică de la Vaslui, Dinamo este foarte aproape de atingerea obiectivului, locul al patrulea, ultimul care duce în Europa. Cu 49 de puncte Dinamo are un avans de un punct în fața Vasluiului și de șapte puncte în fața celor de la Pandurii.

Unul dintre ultimele obstacole pentru trupa lui Flavius Stoican este reprezentat de întâlnirea de la Chiajna. Antrenorul își dorește o victorie care să confirme forma bună prin care trece Dinamo: Trebuie să câștigăm pentru a ne consolida acest loc patru. Dacă reușim să câștigăm acest meci, o să privim în viitor cu speranță. Chiajna formează o echipă care poate să pună probleme. Au în componență jucători buni. Nu mi-este teamă că jucătorii se vor accidenta, chiar dacă terenul nu se prezintă în condiții foarte bune. Trebuie să jucăm muncitorește pentru a ne bucura la finalul partidei”.

Dinamo nu poate conta pe căpitanul Dragoș Grigore, suspendat. Va juca Valentin Lazăr, care a scăpat doar cu o amendă, în urma incidentelor cu Dani Coman

Stoican are câteva probleme de lot. Pe lânga suspendatul Grigore, vor lipsi și accidentații Grecu, Cătălin Munteanu și Thicot.

Învinsă în ultimele două etape de campionat, Concordia Chiajna a primit o veste bună din partea Comisiei de Recurs a FRF, care a dat dreptate ilfovenilor în cazul „Martac”, astfel că echipa lui Șumudică a câștigat cu 3-0 la „masa verde”, un meci terminat la egalitate pe teren, cu Universitatea Cluj.

Antrenorul Marius Șumudică este mulțumit de cele două puncte în plus, venite din birouri, dar se concentrează pe întâlnirea cu Dinamo. „Două puncte ne ajută enorm, dar noi vrem să luăm pe teren cât mai multe puncte. Mă preocupă finalul de campionat, asta e problema mea în momentul de față. Chiar dacă ne lipsesc unii oameni, lui Dinamo nu îi va fi ușor cu noi. Cu siguranță vor suferi cu noi”, a spus Șumudică la Sport.ro.

Șumudică nu poate conta pe Onduku, nigerianul fiind suspendat. Vor reveni după suspendări Bambara, Purece și Wellington.

Articol scris de Ovidiu DUMITRESCU

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele