FCSB – Hermannstadt 3-0. Prima victorie pentru Teja. Hora a înscris la debut, Miriuță are șanse tot mai mici să ajungă în playoff

FCSB - Hermannstadt 3-0. Prima victorie pentru Teja. Hora a înscris la debut, Miriuță are șanse tot mai mici să ajungă în playoff
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Vezi AICI toate rezultatele etapei.

FCSBHermannstadt 3-0 (Dâlbea 3-aut., I. Hora 17, Teixeira 90+2)
Stadion:
Arena Națională (București)
Arbitru:Cătălin Popa (Pitești). Asistenți: Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin) și George Neacșu (Bistrița)

â–ºFCSB: Bălgrădean – Benzar, Bălașa, Filip, Morais – Pintilii (Planics 46), F. Matei (Teixeira 55) – Man, F. Tănase, F. Comans – Hora (Gnohere 78)
Rezerve: A. Vlad – Rusescu, Stoian, M. Roman
Antrenor: Mihai Teja

â–ºHermannstadt: Căbuz – Tătar, Dandea, Dâlbea (Lendric 58), I. Stoica, S. Popovici – Offenbacher (I. Petrescu 46), Moreira, L. Dumitrius (Acsinte 77) – Jazvic, Blănaru
Rezerve: Ciorgovean – Pîrvulescu, Mijuskovic, Pamfile
Antrenor: Vasile Miriuță

â–ºMinutul 90+3 Fluier final. FCSB câștigă primul meci în mandatul lui Mihai Teja, scor 3-0 cu Hermannstadt. Șansele sibienilor de a prinde playoff-ul se diminuează după această etapă, în timp ce FCSB s-a apropiat la trei puncte de liderul CFR Cluj. Ioan Hora a reușit să-și treacă în cont primul gol pentru noua sa echipă, la chiar primele minute în tricoul vicecampioanei.


â–ºMinutul 90+3 GOOOL FCSB! Romario Benzar trimite la bara a doua, iar Teixeira înscrie pentru 3-0, din apropiere.


â–ºMinutul 90 S-au arătat trei minute suplimentare de la margine.


â–ºMinutul 85 O nouă șansă pentru Lendric. Croatul a primit la 16 metri, a reluat din voleu, dar mingea s-a dus peste poarta adversă. Lendric a fost nevoit să șuteze cu piciorul stâng și s-a văzut că nu este piciorul lui de bază.


â–ºMinutul 75 Ocazie pentru FCSB. Teixeira i-a scos lui Junior Morais, care a șutat din cădere. Mingea s-a oprit în plasa laterală, astfel că scorul rămâne 2-0. Gnohere a fost și el trimis la încălzire.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 67 Zlatan? Bălașa a încercat să înscrie din foarfecă, dar mingea n-a prins cadrul porții. Sibienii sunt mai prezenți în joc în această repriză secundă, dar nu reușesc să-i pună probleme lui Bălgrădean. FCSB se îndreaptă spre o victorie destul de lejeră.


â–ºMinutul 59 Ocazie pentru Hermannstadt. Jazvic l-a găsit pe Lendric în careu, iar jucătorul intrat de doar câteva secunde a trimis puternic spre poarta adversă. Lendric a căutat vinclul, dar a trimis peste poartă, spre dezamăgirea lui Miriuță.


â–ºMinutul 51 Primul cartonaș galben al meciului. Cătălin Popa îl avertizează pe Dumitriu.


â–ºMinutul 46 S-a reluat jocul. S-au operat schimări la pauză: a intrat Planic în locul lui Pintilii, în timp ce Offenbacher a fost schimbat cu Petrescu.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 45+2 Pauză pe Arena Națională. FCSB s-a desprins rapid pe tabelă, după un început extrem de modest al oaspeților. Pe parcurs, elevii lui Miriuță s-au trezit la viață, dar n-au reușit să-l învingă pe Bălgrădean. Rămâne de văzut ce discurs va aborda Miriuță la vestiare. La acest scor, FCSB se apropie la trei puncte de CFR Cluj.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 40 Ocazie mare pentru FCSB. Florin Tănase a scăpat singur cu Căbuz, a fost blocat de portarul advers, după care a revenit în posesia balonului. La a doua încercare, Tănase l-a fentat pe Căbuz, a șutat pe jos, dar a izbit plasa laterală. Rămâne 2-0 pentru FCSB, care a avut o șansă bună să închidă practic jocul.


â–ºMinutul 33 Hermannstadt dă semne de viață. După un început în care elevii lui Miriuță n-au existat, jocul începe să se echilibreze. Oaspeții leagă mai multe pase, au urcat cu fundașii la centrul terenului și încep chiar să amenințe poarta apărată de Bălgrădea. Ideal pentru Hermannstadt ar fi să înscrie până la pauză, pentru a păstra șanse reale de a reveni pe tabelă, în partea secundă.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 30 Ocazie pentru Hermannstadt. Dandea a reluat cu capul de la 11 metri, însă mingea a trecut de puțin peste bara transversală. Bălgrădean era și el la post. Sibienii au avut superioritate numerică la acest atac, însă n-au profitat.


â–ºMinutul 25 Apariție surprinzătoare. Ilie Năstase a furat toate privirile în zona VIP. Primul lider mondial din istoria tenisului masculin s-a afișat într-un costum alb-negru. Până și pălăria e în ton cu hainele.


â–ºMinutul 17 GOOOL FCSB! Romario Benzar a centrat în șase metri, iar Hora l-a pierdut pe drum pe Dâlbea și a înscris pentru 2-0. Vârful gazdelor a reluat din prima, din voleu, iar Căbuz n-a avut nicio șansă. Hora a stat în linie cu fundașii lui Miriuță, dar le-a luat fața apărătorilor adverși. Hermannstadt nu a avut nicio reacție până acest moment. Rămâne de văzut cum va decurge jocul după acest gol de 2-0.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 15 FCSB domină. Vicecampioana rămâne sus și după golul de 1-0, venit în minutul 3. Sibienii mizează pe un contraatac izbăvitor, dar până în acest moment nu a apărut vreo portiță.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 3 GOOOL FCSB! Dennis Man a pătruns în careu din partea dreaptă, a centrat în șase metri, iar Dâlbea a deviat în propria poartă. Chiar dacă Dâlbea nu ar fi ajuns primul la minge, Florin Tănase venea demarcat și avea toate șansele să înscrie. Început perfect pentru FCSB, care încă din primele secunde s-a instalat în jumătatea adversă.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 1 A început partida dintre FCSB și Hermannstadt. Circa 1000 de oameni asistă la jocul din această seară.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–º19:53 Planic a fost lăsat de Teja pe bancă. Patronul FCSB, Gigi Becali, așteaptă o victorie categorică: „Dacă vrem să fim campioni, nu e normal să ai emoții. Vreau goluri. Probabil că Teja are o strategie (n.r întrebat de absența lui Planic). Nu râdeți! Teja mi-a zis că are filozofia asta: cine greșește, stă pe bancă. Planic o să joace cu siguranță în repriza a doua, dar mi-a zis că vrea să-i motiveze”, a spus Becali, la sosirea la stadion. De asemenea, crainicul stadionului a ținut să felicite echipa de Fed Cup a României, pentru victoria superbă din Cehia.


â–º19:45 Impresii din tabăra FCSB. Suspendat pentru acest meci, Moruțan vede jocul din tribune: „Noi trebuie să ne facem treaba cât mai bine pe teren și să obținem victoria. Noi trebuie să fim foarte montați în seara aceasta și să câștigăm. Nu ne interesează ce fac celelalte echipe. Din păcate sunt suspendat, dar le țin pumnii băieților. Echipa arată foarte bine”, a spus Moruțan, la microfonul Digi Sport.


â–º19:36 Ilie Dumitrescu a analizat formula lui Teja. Prezent în studioul Digi Sport, Ilie Dumitrescu a vorbit despre alegerile lui Teja: „E o formulă ofensivă. Contează foarte mult ca jucătorii să respecte planul tactic atunci când se pierde mingea. Și mă refer aici la Man, Tănase, Matei, Coman, cavaleria ușoară. „Bizonul” a fost extrem de activ la meciul de la Călărași, dar se merge pe mâna lui Hora. El nu este număr 9, dar se mișcă mai mult în teren. Au o bancă destul de solidă, cu Rusescu, Stoian, Bizonul”


â–º18:39 Avem echipele de start! Pe foaie, FCSB va începe în 4-2-3-1, cu Florentin Matei lângă Pintilii, iar Hora vârf de lance. Rămâne de văzut dacă va evolua în 4-1-4-1. La prima vedere s-ar părea că Becali a pus piciorul în prag, pentru că Planic și Stoian sunt doar pe bancă. Cei doi au fost criticați dur după remiza cu Dunărea Călărași. De partea cealaltă, Miriuță mizează pe același 5-3-2, ca în meciul cu CFR Cluj, Mățel nu a prins lotul.


â–º18:28 Se anunță o nouă asistență redusă. Până la această oră, s-au vândut sub 1000 de bilete pentru jocul dintre FCSB și Hermannstadt, relatează reporterul ProSport aflat la fața locului, Daniel Anghel.


â–º17:56 Revenire importantă la FCSB. DigiSport susține că Mihai Teja are de gând să-l titularizeze pe Mihai Pintilii (34 de ani) în meciul contra lui FC Hermannstadt. În plus, Hora va juca și el în premieră titular, Matei va fi titluar, conform dorinței lui Gigi Becali, iar Bogdan Planic a ieșit din schemă, după prestația slabă de la Călărași.

FCSB se poate apropia la trei puncte de liderul CFR (47 de puncte), echipa din Cluj pierzând în fața celor de la U Craiova, 2-0, rezultat care îi plasează pe olteni pe locul doi (42 de puncte). Elevii lui Teja vin după o remiză cu Dunărea Călărași, 1-1, iar Hermannstadt a obținut același rezultat în partida cu CFR.


„Nu a fost neapărat grea săptămâna… poate zilele de după meci, dar trebuie să te ridici, să dai mai mult și să câștigi următorul meci. Jucătorii sunt profesioniști, știu, înțeleg atunci când nu joacă banii. Patronul este cel care ne plătește, este normal să critice, să laude, dar noi trebuie să fim cei mai buni de pe teren și atunci totul va fi bine”, a spus Teja.
 
„Suntem nerăbdători să obținem prima victorie și să mulțumim și patronul, pentru că dorește tiki-taka. Sperăm să o obținem mâine și la următoarele meciuri să fim pe aceeași linie. Avem mare nevoie de 3 puncte. Cei de la Hermannstadt au o echipă bună, cu experiență, care se apără foarte bine și au jucători buni de contraatac”, a afirmat și Florin Tănase, unul dintre liderii FCSB.

„Avem un meci foarte greu, foarte important pentru noi, cu FCSB. Din păcate, va lipsi Company. Va lipsi și Juvhel (n.red. –  Tsoumou), care e suspendat. Dar, avem 22 de jucători în lot, iar cei care vor intra, sperăm să îi suplinească pe cei doi. Important e să ne apărăm bine, pentru că, după aceea, vom putea și ataca. În primul rând trebuie să ne apărăm bine, cum am făcut-o și în celelalte jocuri, cu CFR-ul, sau cu Viitorul și la Iași, când n-am luat gol”, a anunțat Vaslie Miriuță, antrenorul ardelenilor.

Tehnicianul a completat: „Am mai spus-o, cu CFR, FCSB și Craiova, dacă scoatem puncte, e un bonus pentru noi, pentru că noi nu cu ele ne batem pentru a rămâne în Liga 1. Cu alte echipe ne batem. Nu suntem victime sigure. Într-adevăr, FCSB e favorită, e o echipă bună, a adus un antrenor nou, tânăr, unul dintre antrenorii buni din noul val, îl respect pe Mihai, pe Teja. Au jucători de valoare, dar și eu am jucători foarte buni, care știu exact ce au de făcut”.

FCSB – FC Hermannstadt:

  • Două înfrângeri au suferit bucureștenii pe teren propriu în acest sezon (0-1 cu Concordia, 0-2 cu CFR Cluj), în rest au șapte victorii și două remize. Aceștia au marcat cel puțin un gol în nouă partide jucate acasă.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit pe prima scenă doar în ediția curentă, pe 30 septembrie 2018, FC Hermannstadt – FCSB 1-3, goluri marcate de Răzvan Dâlbea, respectiv Florin Tănase – dublă și Harlem Gnohere. Printre remarcați s-a aflat și Olimpiu Moruțan, care a reușit două pase decisive.
  • Mihai Teja vs Vasile Miriuță: două jocuri – o victorie Teja (2013-2014, CFR Cluj – U Cluj 1-2) – o victorie Miriuță (2018-2019, Gaz Metan – FC Hermannstadt 0-2).
  • Vasile Miriuță vs FCSB în Liga 1: 12 jocuri – o victorie – 4 remize – 7 înfrângeri.
  • Primul meci ca antrenor principal în cea mai importantă competiție internă a fost contra grupării roș-albastre, pe 20 iulie 2013, FCSB – Ceahlăul 2-1.
  • Mediile de vârstă ale celor două loturi: FCSB – 26 ani și 5 luni; FC Hermannstadt – 26 ani și 9 luni.

(statistică LPF)
 

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup