Laszlo Balint se teme de schimbarea la față a Universității Craiova: „E plină de entuziasm, o să fim atenți la detalii”

uta arad universitatea craiova
Vezi galeria foto - 3 poze

După evoluțiile bune din primele trei runde, soldate și cu 5 puncte în clasament, UTA a căzut de pe un cal frumos la Botoșani. Arădenii au făcut un meci slab, în special în repriza secundă și au bifat primul eșec stagional (scor 1-2).

Adversarul din runda cu numărul 5 nu e foarte „apetisant”, atâta timp cât vorbim despre Universitatea Craiova, o pretendentă la titlu, care vine la Arad după primul său succes din mandatul lui Reghecampf, 3-0 cu FC Voluntari. Meciul e programat sâmbătă seară, pe arena „Francisc Neuman”, începând cu ora 21:30.

Laszlo Balint, pregătit să-l înfrunte pe Reghecampf: „Va fi o provocare pentru mine, dar e UTA contra Universitatea Craiova”

Ca debutant în Liga 1 pe banca UTA-ei, Laszlo Balint a câștigat dueluri importante în stagiunea precedentă. A bătut antrenori cu nume precum Dan Petrescu (campion al României cu CFR Cluj) sau Cosmin Contra (Dinamo), fost selecționer al României. Acum, pentru prima oară în carieră, tehnicianul de 42 de ani se va afla față în față cu Laurențiu Reghecampf, câștigător și el al Ligii 1 cu FCSB.

Deși mută reflectoarele de pe cele două bănci tehnice pe jucători, tehnicianul „Bătrânei Doamne” e conștient de dificultatea disputei cu un tehnician experimentat, care și-a pus deja amprenta pe jocul Universității Craiova.

„Este primul meu meci contra lui Reghecampf, dar sunt convins că meciul nu se va rezuma la cine stă pe băncile celor două echipe. Joacă UTA împotriva celor de la Universitatea Craiova, o echipă, din punctul meu de vedere, bună, sperăm să fie un spectacol agreabil. Bineînțeles că Laurențiu Reghecampf este un antrenor titrat, cu multe trofee câștigate, multă experiență, inclusiv la nivel de competiție europeană și pentru mine va fi o provocare, dar, repet, nu va fi duel între antrenori, ci doar între UTA și Universitatea Craiova.

Sigur, amprenta noului tehnician se simte deja. În primul rând, la Craiova s-a produs o schimbare de sistem (n.a. de la 4231 la 433), apoi au apărut niște jucători în primul 11 care înainte de venirea lui Reghecampf jucau mai puțin sau unii chiar deloc. Se pare că a adus și un suflu nou. Cel puțin în ultimul meci pe care l-au jucat cu Voluntari am văzut o echipă a Craiovei plină de entuziasm, focusată foarte mult pe faza de atac, tocmai de asta noi trebuie să fim foarte atenți la fiecare detaliu”, a punctat Balint.

Laszlo Balint se așteaptă la un duel tare cu Universitatea Craiova

Gustavo, Markovic sau Nistor – principalele pericole identificate de Balint

Cel puțin în runda trecută, „Reghe” a găsit formula câștigătoare, bazându-se pe nu mai puțin de 8 fotbaliști români în primul „11”, între care șase olteni. La Botoșani, UTA a început meciul cu nu mai puțin de 9 străini, cei mai mulți din întreaga sa istorie.

Suntem înaintea unei partide împotriva unei pretendente la câștigarea campionatului. Chiar dacă a început sezonul, cumva, sub așteptări, Universitatea Craiova este o echipă puternică, care-și propune să câștige toate punctele puse în joc la fiecare partidă, indiferent de adversar, Așadar, cu siguranță vor veni la Arad cu acest gând, de altfel și declarat imediat după ultimul lor meci. Apropo de jocul cu Voluntari, s-au văzut două reprize distincte. Cel puțin după pauză, craiovenii au jucat foarte bine, au marcat de trei ori și puteau să mai marcheze. Au și făcut anumite schimbări, chiar dacă doar pe poziții, au încercat un anumit sistem, după care au revenit. Trebuie să fim atenți la jucătorii care au abilitatea de a dezechilibra. Gustavo este într-o formă foarte bună, chiar și Markovic, iar Dan Nistor este un fotbalist foarte important pentru dezvoltarea atacurilor poziționale ale celor de la Craiova.

Dar nu putem să rezumăm această discuție doar la câțiva jucători, căci adversarul nostru de sâmbătă e puternic în toate compartimentele sale și trebuie să ne ridicăm sută la sută la nivelul lor. Noi venim după un înfrângere, coroborată și cu o evoluție dezamăgitoare, dar eu sper din tot sufletul să fi remediat acest lucru și să putem trece meciul de la Botoșani la categoria accidente. În primul rând, îmi doresc să revenim foarte repede din punct de vedere al exprimării, adică să fim cel puțin la nivelul pe care l-am arătat la ultimul meci acasă împotriva celor de la FCSB, când cred că a lipsit o doză de șansă ca să ne putem apropia victoria. Așadar, îmi doresc foarte mult ca evoluția noastră, dar și rezultatul, să ne facă să ne bucurăm împreună cu spectatorii la finalul celor 90 de minute”, a spus Laszlo Balint, antrenorul „roș-albilor”.

Nu intră în discuții legate de… adevărata Universitatea Craiova

În turul Ligii I, dar în toamnă, UTA o va găzdui la Arad și pe cealaltă formație din Craiova, pregătită de Adrian Mutu. „Nu cunosc detalii juridice dcespre cine e adevărata Universitatea Craiova și oricum nu vreau să intru în discuții legate de palmares și așa mai dseparte.

Știu doar că în acest moment sunt două echipe din Craiova pe prima scenă a fotbalului românesc, lucru care, din punctul meu de vedere, este benefic pentru fotbalul românesc, atâta timp cât acolo a fost și cred că este un adevărat izvor de jucători talentați. În plus, cunoaștem cu toții efervescența publicului craiovean și, din câte observăm, ambele echipe sunt susținute de mulți fani”, mai consideră Balint.

Fiindcă marea parte a jucătorilor utiști a evoluat sub așteptări la Botoșani, Balint ar putea schimba destul de mult la nivelul formulei de start. Unul dintre cei care și-ar putea pierde locul de titular ar putea fi rusul Evgeniy Shlyakov, care, pe de altă parte, nu a strălucit nici în celelalte confruntări din debutul stagiunii și care îl are direct concurent pe post pe lituanianul Rolandas Baravykas, singurul „stranier”  sosut în această vară care nu a debutat încă în „alb-roșu”.

E adevărat că și Shlyakov, ca mulți alții, a avut o evoluție sub așteptări la Botoșani, dar, oricum, nimeni nu este titular. Este clar, sunt jucători care își așteaptă șansa pentru a demonstra de ce clubul a investit încredere în ei, Baravykas și Tomozei pot evoluat și ei foarte bine acolo.

Așadar, sunt convins că o să avem soluții, indiferent de ce poziții vorbim, cea de fundaș stânga sau altele din echipă. Toți sunt jucători profesioniști, angajați la UTA, plătiți de UTA, îmbracă tricoul acestei echipe și trebuie să-și facă treaba cât mai bine atunci când se apelează la ei”, a mai afirmat antrenorul „Bătrânei Doamne”. Croatul Medjimorec și argentinianul Passaglia și-ar putea pierde și ei statutul de titulari în fața lui Benga și Vorobjovas. Cu excepția mijlocașului Tudor Călin, UTA are absolut tot lotul valid pentru disputa cu Universitatea Craiova.

UTA Arad – Universitatea Craiova are toate șansele să fie sold-out

Nu e sold out încă: „Sper să retrăim și sâmbătă seara atmosfera cu FCSB”

Universitatea Craiova nu atrage la fel de mult publicul utist precum FCSB-ul. Acum două săptămâni, cele 8500 de bilete s-au dat ca pâinea caldă pentru ca acum, după primele două zile de vânzări, să nu avem încă parte de sold out. Joi după amiază, arădenii nu s-au mai înghesuit la stadion în intervalul orar 15-19, iar la finalul zilei, clubul a anunțat că mai sunt disponibile aproximativ 1300 de bilete în toate sectoarele stadionului.

Cele mai multe sunt disponibile în peluza galeriei oaspete, iar cele mai puține, evident, la tribuna I. Online, tichetele se mai vând doar în peluze, pentru ca la demisolul arenei „Francisc Neuman” să mai găsiți și vineri un loc la cele două tribune, tot în intervalul orar 15-19. Laszlo Balint speră ca elevii săi să joace, din nou, cu casa închisă.

„S-a văzut în special la meciul cu FCSB, dar și cu Farul, că spectatorii aduc acel plus de care avem nevoie în anumite momente grele și, cu siguranță, vor fi momente grele și la meciul de sâmbătă seară.  pentru că toate meciurile sunt dificile la nivelul Ligii întâi. În general, meciurile sunt destul de echilibrate în Liga 1, dar cu atât mai mult acum, Craiova are abilitatea și capacitatea de a ne pune sub presiune în anumite momente. Important este să gestionăm momentele respective și cu ajutorul publicului chiar să trecem de ele.

Eu sper ca evoluția noastră să fie principalul argument pentru care să putem spune la finalul meciului că am obținut un rezultat bun, care să mulțumească publicul spectator, care sunt convins că va veni în număr mare. Probabil, va fi din sold-out. Au venit număr mare cu FCSB și Farul și sper să avem parte de aceeași atmosferă. Publicul a fost admirabil, ne-au încurajat din primul până în ultimul minut. Am spus-o și atunci, au creat o atmosferă unică în România și sper să o retrăim și sâmbătă seara”, a spus antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Cojocaru fluieră al doilea meci pe „Francisc Neuman”, Craiova a luat Supercupa cu arbitrul gălățean la centru

După 5 luni de zile, „centralul” Adrian Cojocaru revine pe arena „Francisc Neuman” pentru a conduce un meci al „Bătrânei Doamne” în compania unei formații cu pretenții la titlu. În martie, arbitrul din Galați fluiera în UTA – CFR Cluj, scor 0-1, pentru ca mâine seară să împartă dreptatea la duelul dintre arădeni și craiovenii lui Reghecampf.

Pentru olteni reîntâlnirea cu Cojocaru este una plăcută, atâta timp cât au câștigat un prim trofeu stagional cu el la centru. Arbitrul de pe Dunăre a fost cel care a condus confruntarea pentru Supercupa României, câștigată de Craiova cu 4-2, după penalty-uri, cu CFR Cluj. În cariera sa, Viorel Cojocaru a condus în alte 9 rânduri meciuri ale „alb-albaștrilor” din Bănie, pentru un bilanț perfect: 3 victorii și tot atâtea remize și înfrângeri. În schimb, pe arădeni i-a mai arbitrat doar în primăvara acestui an contra campioanei en-titre a României.

Adrian Cojocaru va fi la centru în UTA Arad – Universitatea Craiova

Mioveni – Rapid 0-2 și Farul – Sepsi 1-0 (meci pe care ar fi trebuit să-l întrerupă ca urmare a scandărilor xenofobe venite dinspre galeria constănțenilor) au fost precedentele două partide arbitrare de gălățean în actuala stagiune a Ligii 1. Mâine seară, Cojocaru va fi ajutat de tușierii Ovidiu Artene (Vaslui) și Grabriel Stroe (Pitești), plus rezerva Iulian Dima (București). „Fluierașii” vor fi notați de Nicolae Grigorescu, din Timișoara. Bucureșteanul Marcel Vasile e observator de joc.

 

Publicat: 13 08. 2021, 14:00