INTERVIU | Ovidiu Horșia, revelația debutului de sezon în Liga 1: „Chiar nu mă așteptam la asta!”. Cum l-a convins Mihai Teja să vină la Iași și ce i-au transmis Becali și Argăseală

INTERVIU | Ovidiu Horșia, revelația debutului de sezon în Liga 1:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Antrenorul Mihai Teja a insistat mult pe lângă oficialii Politehnicii Iași pentru a-l aduce în această vară pe tânărul Ovidiu Horșia, de la FCSB. Și așteptările nu i-au fost înșelate.

Mijlocașul în vârstă de 18 ani adus sub formă de împrumut de la FCSB a avut evoluții apreciate în toate cele trei meciuri din acest sezon, reușind un assist cu Astra și un gol cu Academica, primul al său în Liga I. În plus, în partida cu Academica, fosta sa echipă, Horșia a devenit cel mai tânăr marcator din Liga I în acest sezon.

ProSport l-a contactat pe Ovidiu Horșia după meciul cu Academica, pentru a afla ce simte un jucător de doar 18 ani după marcarea primului gol în Liga I, dar și care sunt planurile sale în Copou.

Ovidiu, felicitări! Primul gol în Liga I, la doar al treilea meci în primul eșalon.
Mulțumesc! E un moment foarte emoționant pentru mine, mai ales că am marcat primul gol în Liga I. Și împotriva fostei mele echipe. Din acest motiv a fost parcă și mai mare emoția. Nu prea m-am bucurat la gol, din respect pentru foștii mei colegi. Am și spus înainte că dacă voi marca nu mă voi bucura. Mă bucur mult pentru acest prim gol. Adrian (n.r. Adrian Bălan) mi-a așezat-o bine și am dat cu latul, pe lângă portar.

Mesaje multe după gol?
Da, am primit foarte multe mesaje și telefoane de felicitare. M-a sunat familia, mulți prieteni. Și de la Tg. Mureș. M-au felicitat pentru joc și pentru gol. Mi-au spus să o țin tot așa și o să fie bine pentru viitorul meu.

Ilie Poenaru ce ți-a spus după meci?
M-a felicitat și el. Chiar dacă era supărat, normal. Îi înțeleg și pe cei de la Clinceni, pentru că trebuie să strângă puncte, să scape de acolo, din subsol. Am vorbit cu foștii colegi și înainte, și după meci. M-au felicitat și ei.

Cum e să fii cel mai tânăr marcator din acest sezon în Liga I?
E foarte plăcut. E un moment foarte frumos pentru mine. Chiar nu mă așteptam să fie atât de bine aici la Iași.

Cum ai ajuns la Iași? Cine te-a convins să vii în Copou?
Eram 50-50, să vin, să nu vin… Până la urmă am decis să vin. Și m-am integrat foarte repede. M-a sunat și domnul Mihai Teja personal și mi-a spus să vin la Iași, că o să facem treabă foarte bună aici. De la FCSB mi-au spus domnul Becali, și domnul Argăseală, la fel și domnul Costin Sertov, managerul meu. Mi-au spus că ar fi mai bine la Iași, pentru că e un oraș mai mare, e o echipă cu tradiție, cu jucători mai experimentați.

Totuși, la un moment dat erai dat ca sigur la Clinceni.
Da, inițial așa a fost vorba. Ca după ce vin din cantonament cu FCSB, de la Brașov, să ne întoarcem la Clinceni. Dar între timp, când încă eram în cantonament, cu 2-3 zile înainte de a pleca, am primit această propunere. Mi s-a dat timp să mă gândesc, să aleg și până la urmă am decis să vin la Iași. Stăteam în dubii dacă să vin, pentru că la Clinceni cunoșteam antrenorul, cunoșteam grupul, echipa. Dar am văzut că este bine și aici, la Iași. Sper să fie bine și în continuare.

Cum te înțelegi cu noii colegi? Cu cei mai experimentați?
Mă înțeleg foarte bine cu toți, cu Frăsinescu, cu Mihalache, cu Andrei Cristea. Andrei m-a luat sub aripa lui. Cu el vorbesc cam cel mai mult. Cam zi de zi vorbesc cu el. Îmi dă sfaturi, mă ajută.

Cum e Mihai Teja ca antrenor?
E un antrenor foarte bun. Și ca om îmi place mult. Îmi plac antrenamentele. Îmi place mult și sistemul 4-3-3, chiar dacă eu nu am prea jucat foarte mult acest sistem. Dar ușor-ușor îl învăț și mă acomodez mai repede.

Multă lume spune că ai putea fi revelația sezonului în Liga I după acest start bun de campionat. Simți o presiune în plus?
Momentan nu simt asta. Sunt foarte fericit, mai ales că am și marcat. Sper să o țin tot așa. Cu CFR am debutat, au fost ceva emoții atunci, debutul în Liga I, dar m-am descurcat bine. Apoi a fost bine și cu Astra, mă bucur că am reușit să dau și un asssist pentru Cosmin Frăsinescu la gol. Eu zic că pot deveni revelația sezonului. Am încredere în mine. Sper să marchez și la Voluntari sau să dau o pasă de gol. Și să o țin tot așa, pe drumul acesta.

Te vezi la echipa națională de tineret dacă vei avea evoluții constant bune?
Până acum eram Under 19, dar termin junioratul în vară și sunt Under 21. E greu la Under 21, vă dați seama. Sunt jucători buni, care au fost și la Campionatul European și au realizat un lucru foarte mare. Dar cu multă muncă se poate ajunge și la Naționala Under 21. Dar trebuie să fiu serios în continuare, să muncesc mai mult și să o țin tot așa.

Atuurile tale în teren?
În primul rând viziunea jocului. Mereu îmi place ca atunci când primesc mingea să mă întorc spre poartă și ori să dau la poartă, ori să dau mingi în „gaură”, ori să dau mingi liftate peste apărare. Apoi viteza și driblingul.

Dacă vei face un sezon de toamnă foarte bun în Copou, e posibil să revii la FCSB în iarnă? Sau își dorești să rămâi tot campionatul la Iași?
Din ce am înțeles, ar putea fi o posibilitate să plec din iarnă înapoi, dacă e nevoie de mine și dacă joc foarte bine, dar depinde de mine. Sincer, mi-aș dori să rămân un sezon întreg la Poli Iași, să joc cât mai multe meciuri. Mi-aș dori să rămân la Iași până în vară, să acumulez experiență, să am mai multe meciuri.

Îți pare rău că nu ai rămas la FCSB?
Nu pot să zic că îmi pare rău că nu am rămas la FCSB. Mă bucur că am fost cu ei în cantonament, am făcut o pregătire bună. Sunt băieți foarte de treabă, și domnul Bogdan Andone este un antrenor bun, dar momentan, ca junior, este greu să joc acolo. Chiar nu sunt supărat că am plecat. Mă bucur că sunt împrumutat la Iași, mă bucur că joc și am minute. Prind experiență și asta contează cel mai mult acum pentru mine.

Cum vezi regula Under 21? Ai fi avut șanse să joci fără această regulă?
Regula Under 21 este benefică pentru noi, jucătorii tineri. Eu zic că tot aș fi jucat, chiar dacă nu era regula Under 21. Pentru calitățile mele.

Vezi Poli Iași în play-off la finalul sezonului regulat?
E greu să vorbim de pe acuma, dar eu zic că da, putem ajunge în play-off. Sperăm să fim acolo. Ar fi foarte frumos pentru noi. Luăm fiecare meci în parte și încercăm să scoatem maximum. E important să adunăm cât mai multe puncte.

Atmosfera din Copou?
Este bine că am început foarte bine și suporterii au venit la stadion. Sperăm să vină într-un număr cât mai mare la fiecare meci și să ne susțină, să ne împingă din spate. Atmosfera a fost frumoasă la cele două meciuri de pe teren propriu. Sperăm să vină și mai multă lume la următoarele partide.

Ilie Poenaru: „Mi l-am dorit pe Ovidiu Horșia, dar Mihai Teja mi l-a furat la 12 noaptea”

După meciul de vineri, din Copou, antrenorul echipei din Clinceni, Ilie Poenaru, a declarat că și l-a dorit foarte mult încă un sezon pe Horșia, dar nu a reușit să-l țină, fiindu-i „suflat” în ultimul moment de către Mihai Teja.

„Horșia e un jucător foarte bun, un caracter deosebit, un copil foarte bun. Veți vedea că va avea un cuvânt de spus în acest sezon. Mi l-am dorit foarte mult pe Horșia la Clinceni, dar Mihai (n.r. Mihai Teja) mi l-a furat la 12 noaptea. Ironia sorții, el a marcat golul care ne-a promovat, iar astăzi (n.r. vineri) a marcat primul gol chiar împotriva noastră”, a spus Ilie Poenaru.

Mihai Teja: „L-am sunat direct pe Gigi Becali”

La rândul său, Mihai Teja a explicat cum a reușit să-l deturneze

în ultimul moment pe Ovidiu Horșia spre Copou, deși la un moment dat era dat ca sigur încă un sezon la Clinceni. „Horșia este un copil extraordinar, un fotbalist bun, un copil cu un caracter senzațional. Chiar dacă la început nu a vrut să vină la Iași, deoarece nu știa la ce echipă se duce, pentru că a aflat de unele probleme apărute la Iași, din ziare. Dar am reușit până la urmă să vorbesc cu el. Și să fiu sincer, i-am dat telefon direct lui Gigi Becali și l-am rugat frumos să mi-l dea. Îi mulțumesc că mi l-a dat pe Horșia”, a spus Mihai Teja.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup