INTERVIU | Ionel Ganea: “Am avut o înţelegere cu Neagoe pentru George, m-a plimbat cu vorba şi nu mi-a mai răspuns la telefon, Dani Coman a spus că fumează un pachet de ţigări pe zi. Hagi ne-a antrenat pe amândoi şi e o onoare"

16 iul 2019 16764 afişări Liga 1
INTERVIU | Ionel Ganea: “Am avut o înţelegere cu Neagoe pentru George, m-a plimbat cu vorba şi nu mi-a mai răspuns la telefon, Dani Coman a spus că fumează un pachet de ţigări pe zi. Hagi ne-a antrenat pe amândoi şi e o onoare"

Ionel Ganea este fericit după ce fiul său a înscris în poarta echipei sale de suflet, Dinamo. Fostul internaţional a dezvăluit cum George a fost propus la Sepsi când pe banca echipei se afla Eugen Neagoe, iar tehnicianul l-a plimbat cu vorba şi nu i-a mai răspuns la telefon, spune că Dani Coman nu l-a vrut pe fiul său pe motiv că fumează un pachet de ţigări pe zi, CFR nu i-a dat şanse, iar Hagi a devenit tehnician care i-a antrenat atât pe Ganea senior, cât şi pe Ganea junior.

ProSport: Te-am sunat în legătură cu fiul tău. Cum se simte un tată al cărui fiu înscrie în poarta echipei sale de suflet?
Ionel Ganea: Se bucură mult. E adevărat, Dinamo este echipa mea de suflet, însă nu prea mai e ce-a fost. A ajuns într-o situaţie regretabilă, iar eu ştiu cât a tras băiatul meu pentru a ajunge aici.

Tu ai avut încredere în el, l-ai susţinut şi, în primul rând, ai făcut o alegere excelentă pentru cariera lui, Viitorul.
Eu ştiu cât a tras. Accidentarea pe care a avut-o în Italia, când era la Roma, la ligament, l-a afectat psihic. Apoi a fost episodul CFR Cluj.

Ce s-a întâmplat în Gruia, de ce nu s-a impus?
Cum să se impună dacă nu a primit şanse? Nu l-au băgat, cum să arate ce poate?

Şi a ajuns la Viitorul, cât a contat relaţia ta cu Gică Hagi?
Enorm! Cu Gică am o relaţie bună, pe mine m-a antrenat la Bursa, m-a dorit mult atunci, acum e antrenorul lui George. Ne-a antrenat pe amândoi şi e o onoare. Şi aici e o poveste interesantă, am insistat să-l ia pe băiatul meu, Gică făcuse toate transferurile atunci, a zis că nu are nevoie, însă până la urmă a acceptat, i-a dat şansa să joace şi acum culegem roadele.

Au fost şi alte echipe care l-au refuzat?
Ohoo. Am mers cu el la Astra, însă domnul Coman a scos nişte aberaţii, cum că George fumează un pachet de ţigări pe zi, o tâmpenie mare cât el. La Dinamo nu am avut şansă, ştiam că familia Rednic face transferurile şi ştii cum e, dacă nu eşti invitat la nuntă, nu te duci. Nu a fost dorit. Să îţi spun una bună, apropo de destin…

Te rog!
Domnul Neagoe, când era la Sepsi, mi-a spus că vrea băieţi tineri, chiar am avut o înţelegere cu el. M-a dus cu vorba vreo două luni, apoi nu a mai răspuns la telefon.

Gică Hagi a spus, fără supărare, că George e mai bun decât tine.
Doamne Ajută! Aşa şi e. Eu debutam în liga a doua la 19 ani, el a făcut-o la 16, apoi, la 19 ani, a jucat în primul eşalon. În plus, George are condiţii, eu, la vârsta lui, nici ghete nu aveam, are un viitor frumos, trebuie să se pregătească, să muncească. I-am spus să muncească acum pentru o bătrâneţe liniştită.

Nu pot să nu te întreb despre incidentul dintre Anamaria Prodan şi Alexa, tu ai fost omul care…
Stai, stai. Nu e treaba mea, e un eveniment neplăcut, nu cunosc motivele, m-au sunat mulţi jurnalişti şi nu vreau să comentez, ei ştiu ce e între ei şi e treaba lor.

La Dinamo e o eroare de strategie. E foarte greu să ai rezultate dacă nu faci investiţii. Dacă nu ai bani, bagă jucători tineri din curtea ta şi lumea, chiar dacă nu o să ai rezultate la început, o să te aprecieze mai mult - Ionel Ganea

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.