INTERVIU EVENIMENT | Toni Conceicao: “Acest titlu e al jucătorilor. Dan Petrescu e un simpatic. Nu a fost corect ce mi-au făcut cei din conducere, am învăţat că nu e bine să duci prea repede echipa pe primul loc”

13 mai 2019 5231 afişări Liga 1
INTERVIU EVENIMENT | Toni Conceicao: “Acest titlu e al jucătorilor. Dan Petrescu e un simpatic. Nu a fost corect ce mi-au făcut cei din conducere, am învăţat că nu e bine să duci prea repede echipa pe primul loc” Foto Paul Ursachi - Mediafax

Antonio Conceicao, antrenorul care a pus umărul pentru titlul cu numărul 5 din istoria CFR-ului vorbeşte, cu modestia care îl caracterizează, despre performanţa la care şi-a adus contribuţia. Portughezul spune că marele merit pentru trofeu nu este nici al lui, nici al lui Dan Petrescu, ci al jucătorilor care au apărat steagul în Gruia. Tehnicianul în vârstă de 57 ani l-a caracterizat simplu pe succsorul său, “un simpatic”, şi-i mulţumeşte pentru cuvintele frumoase, însă nu uită de nedreptatea pe care i-au făcut-o conducătorii campioanei pe care-i ironizează fin: “Dacă m-aş întoarce nu aş mai duce aşa repede pe primul loc”.

Bună ziua domnule Conceicao, ce faceţi? CFR a reuşit să câştige titlul, probabil curierul este pe drum cu medalia dumneavoastră

(râde) Sunt în Portugalia, mă relaxez, mă bucur de vremea frumoasă. Vă salut şi vă mulţumesc pentru interes. Medaliile trebuie să stea pe pieptul jucătorilor, ei sunt cei care merită acest titlu.

Aţi urmărit finalul de campionat şi, implicit, meciul cu Universitatea Craiova?

Sincer, nu am văzut meciul , am urmărit câteva partide de aici din Portugalia. Am văzut, în schimb, petrecerea de la final şi m-am bucurat foarte mult. Mi s-a părut o petrecere frumoasă.

Şi ce sentiment aţi avut când aţi văzut imaginile?

M-am bucur pentru echipă, pentru fiecare jucător în parte, pentru suporterii care au fost mereu aproape de ei, cât şi pentru club. Era important pentru CFR să menţină o constantă, să arate că problemele din urmă cu 4-5 ani au fost depăşite şi că este cea mai bună echipă din România. CFR a meritat acest titlu!

Dan Petrescu a spus, la finalul partidei cu Universitatea Craiova, că marele merit pentru câştigarea acestui campionat vă aparţine.

E simpatic şi-i mulţumesc pentru cuvinte. Repet, CFR a câştigat acest campionat datorită jucătorilor, fotbalişti cu multă experienţă. Trofeul e al lor, nu al meu, nu al lui Dan. E adevărat că am fost acolo pentru 23 de meciuri şi mi-am facut treaba cât de profesionist am putut, însă nu am cum să spun că victoria este mea, succesul este  datorat exclusiv jucătorilor. Ei trebuie felicitaţi pentru că au obţinut ceea ce şi-au dorit, au muncit enorm.

Cum v-a fost după despărţirea de CFR?

A fost o despărţire normală, ne-am înţeles amiabil. Mi s-a spus că misiunea mea la CFR s-a terminat şi am fost nevoit să înţeleg. Recunosc că nu m-am aşteptat la aşa ceva şi am fost puţin trist. Se tot vorbea prin club că aş putea fi înlocuit, existau zvonuri, însă eu tot nu credeam. Aşa e viaţa antrenorilor, pe mine nu mă mai miră nimic în fotbal. Nu a fost corect ce mi s-a întâmplat, mai ales că e a doua oară când o păţesc la CFR. A trecut. Sunt împăcat şi liniştit.  

După această experienţă, vă mai întoarceţi să antrenaţi în România?

Cum poate un antrenor să spună nu? Însă din orice experienţă trebuie să învăţăm. Dacă m-aş mai întoarce, nu aş mai duce echipa aşa de repede pe primul loc (râde). Aş lăsa-o pe locurile 3-4. Glumesc, desigur. Ştiu că mi-am făcut datoria. Am primit multe mesaje de la suporteri, acest lucru a contat pentru mine, asta e medalia mea. Încă o dată vreau să-i felicit pe jucători pentru munca depusă şi pentru că şi-au atins obiectivele. E meritul lor şi trebuie aplaudaţi şi felicitaţi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.