Ce se întâmplă cu Qaka? După revenirea de la FCSB, mijlocaşul albanez a dezamăgit crunt în tricoul Politehnicii Iaşi şi s-a remarcat doar prin cartonaşe galbene. Ce spun oficialii din Copou despre reculul lui Kamer Qaka

18 apr 2019 1703 afişări Liga 1
Ce se întâmplă cu Qaka? După revenirea de la FCSB, mijlocaşul albanez a dezamăgit crunt în tricoul Politehnicii Iaşi şi s-a remarcat doar prin cartonaşe galbene. Ce spun oficialii din Copou despre reculul lui Kamer Qaka
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

În primăvara anului trecut era printre cei mai curtaţi fotbalişti din Liga 1 Betano, iar cluburi din străinătate se interesau de serviciile sale. După doar un an, interval în care a bifat şi o trecere pasageră pe la FCSB, a ajuns o mare dezamăgire, iar evoluţiile sale au devenit tot mai contestate. Este vorba despre mijlocaşul albanez de 24 de ani al Politehnicii Iaşi, Kamer Qaka.

Ca mulţi alţi fotbalişti din Liga 1, tânărul internaţional albanez a parcurs şi el într-o scurtă perioadă de timp drumul de la succes (Qaka a ajuns la echipa naţională a Albaniei după evoluţiile foarte bune din sezonul trecut la Poli Iaşi) la eşec!

Doar trei luni la FCSB

Transferat în luna mai a anului trecut la FCSB, Kamer Qaka a revenit în Copou după doar trei luni şi apariţii sporadice în echipa lui Gigi Becali. Dacă imediat după revenirea la Iaşi evoluţiile sale au fost bune, randamentul lui Qaka a scăzut odată cu trecerea rundelor. Iar evoluţiile sale slabe în meciurile oficiale nu sunt întâmplătoare, atâta timp cât, susţin oficialii din Copou, fotbalistul are o atitudine delăsătoare la antrenamente, iar gândul său este mai mult pe la alte echipe decât la cea de la care încasează un salariu uriaş, de 10.000 de euro pe lună!

Singurul jucător din lot care a depus memoriu

Faptul că gândul lui Qaka nu mai este la Poli Iaşi este dovedit cât se poate de clar de gestul fotbalistului de a-şi depune memoriu după ce clubul ieşean a ajuns, recent, la restanţe salariale de o lună şi jumătate faţă de jucători. Conform preşedintelui executiv Adrian Ambrosie, Kamer Qaka este singurul jucător din lotul Politehnicii care şi-a depus memoriu. Ulterior, albanezul a renunţat la plângerea la comisii, după o discuţie ”lămuritoare” cu antrenorul Flavius Stoican şi preşedintele Adrian Ambrosie.

”Qaka a fost singurul jucător care şi-a depus memoriu, mai mult ca sigur la sugestia impresarilor săi. Dar în urma unei discuţii lămuritoare pe care am avut-o cu el, împreună cu antrenorul Flavius Stoican, Qaka a înţeles situaţia şi a spus că vrea să fie trup şi suflet pentru echipă, renunţând la memoriu. A declarat că vrea să redevină jucătorul din sezonul trecut, care avea evoluţii foarte bune şi era curtat de mai multe echipe”, a declarat preşedintele Adrian Ambrosie.

S-a ramarcat doar prin cartonaşe galbene: cinci avertismente în ultimele cinci meciuri!

De la revenirea de la FCSB, la sfârşitul lunii august a anului trecut, mai exact la meciul cu Concordia Chiajna, din etapa a 7-a, Qaka a fost integralist în doar 13 meciuri din 25, iar randamentul său a scăzut vizibil în acest an.

Din etapa a 21-a a sezonului regulat au trecut 11 runde, dar albanezul a avut doar cinci prezenţe în teren şi tot atâtea cartonaşe galbene, fiind avertizat la fiecare apariţie pe teren. Astfel, Kamer Qaka a devenit liderul jucătorilor din Liga I la cartonaşe galbene, având 12 avertismente primite în acest sezon!

În acest an, Kamer Qaka a jucat foarte puţin, în zece etape bifând doar patru prezenţe pe teren şi 242 de minute! În celelalte şase etape, albanezul a prins o singură dată lotul de 18, iar în ultimul meci, cel cu Dinamo, din Copou, a luat un cartonaş galben complet gratuit, deşi a intrat de pe bancă şi a jucat doar 19 minute.

”Cartonaşele galbene şi roşii care nu sunt primite în folosul echipei, sunt suportate de către jucători. Iar Qaka, care a primit mai multe cartonaşe absolut gratuit, a suportat amenzile pentru ieşirile sale. Înţeleg să iei un cartonaş într-un moment în care situaţia din teren o cere, în folosul echipei, pentru a evita un gol sau o fază periculoasă, dar el a încasat multe cartonaşe gratuit”, a mai spus preşedintele Ambrosie.

De ce acest recul al fotbalistului albanez?

Preşedintele executiv Adrian Ambrosie are două explicaţii, una fiind legată de perioada petrecută la FCSB.

”Fapul că a venit de la FCSB la Poli Iaşi poate a însemnat un regres pentru el. Nu s-a adaptat la FCSB şi a revenit la Iaşi, iar acest lucru l-a afectat. O a doua cauză este faptul că nu mai pune osul la antrenament. Iar acest lucru se reflectă şi în jocurile oficiale. Impresarii săi l-au anunţat că are nu ştiu câte oferte, că ar fi echipe interesate de serviciile lui, iar gândul său nu mai este la fotbal, ci la transferuri. Este cu gândul la plecat. Şi asta tot din cauza impresarilor, care strică fotbalul. I-am transmis şi eu, şi antrenorul: dacă va fi serios în continuare şi va fi cu gândul aici, va juca. Altfel, riscă să stea pe bancă, nu va juca şi nu-l va mai lua nicio echipă. Tot el va avea de suferit”, îl avertizează Ambrosie pe mijlocaşul albanez al Iaşiului.

De asemenea, mulţi pun căderea lui Qaka pe un fond emoţional, aceasta petrecându-se în perioada în care soţia fotbalistului se afla în ultimele luni de sarcină.
Iaşiul trebuie să plătească FCSB-ului o sumă de bani

Transferat în luna august a anului trecut la FCSB, pentru suma de 375.000 de euro plus TVA şi un procent de 15 la sută, Kamer Qaka nu s-a adaptat în Capitală, evoluând pentru echipa lui Gigi Becali doar în 7 meciuri în care a strâns 381 de minute. La sfârşitul lunii august 2018, Qaka a revenit la Poli Iaşi, iar în momentul tranzacţiei s-a stabilit ca gruparea Poli Iaşi să plătească suma de aproape 200.000 de euro pentru Qaka, până la sfârşitul acestui sezon.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.