Iniţiativa FRF în urma căreia mulţi oameni din fotbalul românesc ar putea avea de suferit! Burleanu: "E vorba despre respect"

7 oct 2017 5360 afişări Comentează şi tu Liga 1
Iniţiativa FRF în urma căreia mulţi oameni din fotbalul românesc ar putea avea de suferit! Burleanu: "E vorba despre respect"

FRF a anunţat, prin vocea preşedintelui Răzvan Burleanu, că, până la srâşitul acestui an, se va finaliza un cod de conduită prin care pot fi sancţionate manifestările rasiste sau xenofobe de pe stadioane, dar şi anumite declaraţii ale oamenilor de fotbal. Anunţul a fost făcut în cadrul evenimentului „Săptămânile Acţiunilor-Oamenii fotbalului”, găzduit azi la Casa Fotbalului.

Burleanu spune că este o încercare de combaterea discriminării. "În raportul de arbitraj şi cel al observatorului există o rubrică în care aceştia pot menţiona manifestările rasiste, xenofobe sau de altă natură care se petrec pe stadioanele de fotbal. Până la sfârşitul acestui an însă, noi vom finaliza şi un cod de conduită care va reglementa inclusiv declaraţiile oamenilor de fotbal făcute în afara stadioanelor. Ne propunem să creăm o platformă pentru combatea discriminării de orice fel. Este vorba despre respectul pe care îl arătăm celorlalţi.

Eu consider că fotbalul poate ajuta în acest sens prin vizibilitatea pe care o are”
, a declarat Burleanu, la Casa Fotbalului.

„Săptămânile Acţiunilor-Oamenii fotbalului” este o mişcare internaţională care se desfăşoară în aceeaşi perioadă în numeroase ţări din Europa. Proiectul este susţinut de Reţeaua Internaţională Fare, care îşi propune să combată discriminarea pe diverse criterii din fotbal şi nu numai.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.