Galerii înfrăţite la Iaşi! Suporterii mai multor echipe din ţară şi din Chişinău şi-au dat întâlnire la turneul "Old Boys Politehnica Iaşi 1945"

1 aug 2018 1556 afişări Comentează şi tu Liga 1
Galerii înfrăţite la Iaşi! Suporterii mai multor echipe din ţară şi din Chişinău şi-au dat întâlnire la turneul "Old Boys Politehnica Iaşi 1945" 7 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/17377646/2/turneu-iasi-ultras-girls.jpg

Rivali în tribune, la meciurile echipelor favorite, suporterii pot fi şi prieteni în afara terenului, fapt demonstrat sâmbătă, la Iaşi. Aproape 200 de suporteri din Iaşi, Braşov, Constanţa şi Chişinău şi-au dat întâlnire la prima ediţie a turneului „Old Boys Politehnica Iaşi 1945”, competiţie organizată de mai mulţi suporteri inimoşi ai echipei din Copou.

Pe primul loc s-a clasat echipa Old Boys Dacia, care a trecut în finală cu scorul de 2-0 de colegii de la Old Boys Dancu. În finala mică, Băieţii Veseli Iaşi au învins echipa Old Boys Răducăneni cu scorul de 4-2 şi au intrat în posesia medaliilor de bronz.

La turneu au participat următoarele zece echipe, între care şi una de fete: Băieţii Veseli Iaşi, Ultras Girls, Old Boys Răducăneni, Zimbru Chişinău, Baricada 09 Farul Constanţa, Ultras Iaşi, Old Boys Dacia, Modern Boys, Old Boys Dancu şi FC Braşov.

Evident, „pata de culoare” a turneului a constituit-o echipa feminină Ultras Girls, cu Elena Marina Găină căpitan, aceasta regăsindu-se şi în comitetul de organizare.

Echipele de pe primele locuri au primit cupe, medalii, diplome şi eşarfe cu Politehnica Iaşi.

După încheierea turneului desfăşurat la Complexul Ciric, suporterii din Iaşi, Braşov, Constanţa şi Chişinău au format împreună o singură galerie şi au susţinut din tribune Politehnica Iaşi în meciul din Copou, cu Astra Giurgiu.

„A fost un turneu reuşit şi ne bucură faptul că am avut galerii din Braşov, Constanţa, Chişinău şi le mulţumesc pentru că au acceptat invitaţia noastră. Meciurile s-au disputat sub semnul fair-play-ului, suporterii au cântat, au scandat numele echipelor favorite, au creat o atmosferă superbă la fiecare meci al competiţiei. A fost o sărbătoare a suporterilor, ne-am bucurat cu toţii de fotbal, sportul pe care îl iubim atât de mult şi pentru care facem foarte multe sacrificii. Vreau să mulţumesc pentru sprijin clubul Politehnica Iaşi şi omului de afaceri Costin Mândru, care ne-a oferit o mică sponsorizare şi am putut duce la bun sfârşit acest turneu. Competiţia a fost o reuşită şi vrem ca acest turneu Cupa Old Boys Polutehnica Iaşi 1945 să devină unul de tradiţie în peisajul fotbalului românesc, iar an de an să aducem cât mai multe galerii la Iaşi, nu doar din ţară, ci şi din străinătate”, a declarat Daniel Talpalaru, unul dintre organizatorii competiţiei.

Din comitetul de organizare au mai făcut parte şi alţi inimoşi suporteri, între care Elena Găină (căpitanul echipei de fete Ultras Girls), Petrică Băsăscu şi Codrin Bobu.

Rezultatele din fazele eliminatorii:

Semifinale:
Old Boys Dancu – Băieţii Veseli 2-1
Old Boys Dacia – Old Boys Răducăneni 7-2

Finala mică: Băieţii Veseli - Old Boys Răducăneni 4-2
Finala mare: Old Boys Dacia – Old Boys Dancu 2-0

Clasament final: 1. Old Boys Dacia, 2. Old Boys Dancu, 3. Băieţii Veseli, 4. Old Boys Răducăneni.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.