FOTO | El e portarul cu care Rednic vrea să-l facă uitat pe Penedo: a fost crescut de Arsenal şi are o selecţie în naţionala Irlandei. Nistor, reacţie sinceră: "Azi l-am văzut prima dată"

10 ian 2019 7747 afişări Liga 1
FOTO | El e portarul cu care Rednic vrea să-l facă uitat pe Penedo: a fost crescut de Arsenal şi are o selecţie în naţionala Irlandei. Nistor, reacţie sinceră: "Azi l-am văzut prima dată"

Dinamo îşi aduce portar. După ce a făcut "curăţenie", Mircea Rednic îşi conturează acum lotul pentru a ataca ultimele cinci etape din sezonul regulat şi forţarea calificării în play-off. "Puriul" a adus în Ştefan cel Mare un portar crescut de Arsenal şi cu o selecţie în naţionala Iralndei. Sean McDermott (25 de ani) a făcut azi vizita medicală alături de "câini".

Sean a început fotbalul la Academia lui Arsenal Londra, formaţie cu care nu a putut semna până la vârsta de 16 ani. Aflat în Anglia şi-a declarat disponibilitatea de a evolua pentru naţionala Irlandei, tatăl său fiind originar din Donegal (Republica Irlanda).

În 2012 a fost împrumutat la Leeds United unde nu a reuşit să treacă de statutul de ”al treilea portar” ceea ce l-a determinat să accepte oferta lui Sandnes, club din Norvegia. Kristiansand şi Start sunt celelalte cluburi pe la care a trecut McDermott. Goalkeeperul a fost prezent la vizita medicală a lui Dinamo şi l-a băgat în ceaţă pe Dan Nistor, căpitanul lui Dinamo.

"Băiatul blond dacă nu mă înşel e portar. Azi l-am văzut prima oară! A venit la vizita medicală, ieri n-a fost la antrenament. Sperăm să ne ajute". Aşa ”l-a întâmpinat”, Dan Nistor pe Sean McDermott, portarul pe care Mircea Rednic l-a adus în probe la Dinamo. Sean McDemott a prins primele convocări la naţionala mare a Irlandei pe 25 august 2018 pentru partidele cu Ţara Galilor (Liga Naţiunilor) şi Polonia (amical). Nu a apucat să joace vreun minut, dar şi-a declarat intenţiile ca pe viitor să devină numărul 1 pentru naţionala ţării sale.

Sean McDermott este descris de presa norvegiană drept ”un portar de reflex, inspirat în duelurile unu contra unu, dar mai puţin impozant în duelurile aeriene”. Goalkeeper-ul are în faţă provocarea Dinamo, iar Mircea Rednic va decide dacă îl va păstra sau nu în lotul formaţiei sale.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.