EXCLUSIV | De unde a început disputa Reghe – Toșca! Trei episoade halucinante. Cine a regizat atacul contra lui Andone, Reghecampf i-a blocat transferul în Serie A: „S-a simțit trădat că n-a semnat cu soția lui!”

EXCLUSIV | De unde a început disputa Reghe - Toșca! Trei episoade halucinante. Cine a regizat atacul contra lui Andone, Reghecampf i-a blocat transferul în Serie A:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Schimbarea lui Alin Toșca în minutul 32 al meciului pe care Steaua l-a pierdut în weekend, 1-0 cu Concordia Chiajna, este doar ultima dintr-o serie de decizii ale lui Laurențiu Reghecampf care l-au vizat pe fundașul central. Ieșirea lui Toșca a surprins și, cu toate că poate fi încadrată în peisajul mutărilor la care au căzut „victime” Nicolae Stanciu, Alexandru Bourceanu sau Adnan Aganovic de-a lungul timpului, ascunde o stare de tensiune între cele două părți. Totul a plecat de la faptul că Alin Toșca a refuzat să semneze un contract de reprezentare cu soția lui Reghecampf, iar punctul culminant a fost atins într-un interviu pe care fundașul l-a acordat în acest sezon.

Pe 19 octombrie 2016, într-un interviu acordat celor de la „Eu sunt 12„, Alin Toșca a răspuns unor întrebări mai puțin convenționale despre viața lui. Răspunsul la una dintre acestea, spun sursele ProSport, l-a făcut pe Reghecampf să îl trateze diferit pe fotbalist. 

Eu sunt 12: 3 fotbalisti din toată lumea cu care ai vrea să ieși la o bere? Dar antrenor?

Alin Toșca: Sergio Ramos, Zlatan Ibrahimovic și Paul Pogba, iar antrenor, Cosmin Olaroiu.

La prima vedere complet inofensivă, nominalizarea lui Cosmin Olăroiu l-a iritat la culme pe antrenorul Stelei. ProSport a obținut o mărturie a apropiaților lui Toșca, mărturie ce întregește puzzle-ul: „Uitați-vă în calendar, vedeți când a fost publicat interviul și vedeți cum Toșca nu a mai jucat de la acel moment. El era titular și integralist și, dintr-o dată, a apărut episodic în Liga 1. Nu a fost startul conflictului, ci doar momentul în care Reghecampf a decis că Toșca îl sfidează evident. În mintea lui, Toșca l-a trădat atunci când a refuzat să își pună semnătura pe contractul cu soția-impresar și, mai apoi, atunci când a alimentat zvonurile conform cărora a rămas un apropiat al lui Mirel Rădoi și, implicit, al lui Cosmin Olăroiu„. Într-o intervenție la DolceSport, fostul număr șase din Ghencea și-a reafirmat susținerea față de Toșca: „Toșca este, de un an și jumătate, cel mai bun jucător al Stelei. Mi se pare puțin bizar și mi-aș permite să îl contrazic pe nașul meu, dacă el spune că Toșca nu are valoare, înseamnă că degeaba a stat în fotbal atâția ani, că nu a învățat nimic„.

Spusele surselor ProSport sunt confirmate de „fișa” lui Alin Toșca. Fundașul a fost titular și a jucat 90 de minute în toate partidele din Liga 1 la care a fost apt de joc până la data interviului. După acel moment au urmat două jocuri în care a fost lăsat pe bancă, meciurile cu ASA Tg. Mureș (1-1) și cel cu Poli Iași (2-0) și alte două în care a jucat 16, respectiv 32 de minute. 2-0 cu Viitorul și 0-1 cu Concordia. Ce nu se potrivește spuselor sursei noastre este faptul că Alin Toșca a jucat titular și integralist în cele două partide din Europa League de după momentul interviului, jocurile cu FC Zurich. Totuși, o analiză atentă relevă faptul că în aceste meciuri Reghecampf nu a avut de ales. În tur l-a titularizat pe Toșca în centrul unei apărări lipsite de alte soluții în condițiile în care Enache era suspendat, iar Moke accidentat. La retur, Tamaș a fost nevoit să joace în dreapta pentru a-l înlocui pe accidentatul Ovidiu Popescu, motiv pentru care Toșca a făcut cuplu în centru cu Moke. O a treia și ultimă partidă în care Toșca a mai fost titular a fost cea din Cupă, de la Suceava, acolo unde fundașul a intrat într-o echipă formată aproape exclusiv din rezerve.


Izbucnirea la adresa lui Andone, dictată pe WhatsApp de soția-impresar

Înainte de acest episod, o altă întâmplare cu accente comice l-a făcut pe Toșca să păstreze distanța față de presiunile făcute de soția lui Reghecampf, impresar care a făcut eforturi pentru a-l atrage de partea ei. Pe 16 septembrie, pe contul fundașului a apărut o replică a unor declarații date de Ioan Andone în GSP cu privire la o presupusă autopropunere a lui Toșca la Dinamo. Tonul dur al opiniei stelistului în postare i-a surprins pe apropiații săi, dar explicațiile au lămurit problema. ProSport a aflat pe surse că textul în care Toșca îl ataca pe Andone nu îi aparține, ci i-ar fi fost dictat soției lui Toșca de către soția lui Reghecampf. „Atunci când a apărut mesajul pe Facebook, Alin era în avion în zbor spre Timișoara, plecat fiind cu echipa de la Ankara. Impresara a contactat-o pe soția lui Alin și i-a trimis mesajul pe WhatsApp, iar soția lui Alin l-a pus cu copy/pase pe contul lui de Facebook. Când a aflat, Alin s-a enervat însă nu a putut spune public cum a apărut mesajul pe contul său„, susțin apropiații fotbalistului pentru ProSport. Reporterii noștri au contactat departamentul de presă al Stelei la acel moment pentru a verifica autenticitatea mesajului, însă solicitarea nu a primit un răspuns.


Adevăratul impresar al lui Toșca și bătaia pe comision

Lupta pentru obținerea semnăturii lui Alin Toșca are în spate motive serioase. Pe numele fundașului a venit o ofertă în această vară de la Pescara, club de Serie A care oferea 2,2 milioane de euro după o perioadă de un an sub formă de împrumut, așa cum prezenta ProSport în exclusivitate. Negocierile cu italienii au fost purtate din partea lui Toșca de către Pietro Chiodi, cel cu care fotbalistul român are un contract de reprezentare. Miza în cazul de față este comisionul dintr-o posibilă plecare a lui Toșca, motiv pentru care soția lui Reghecampf face presiuni importante pentru ca fundașul să semneze un contract cu ea. Chiar dacă soția-impresar a lăsat să răsufle în presă informații conform cărora Toșca este fotbalistul ei, realitatea este alta și a fost confirmată inclusiv de către Gigi Becali, cel care a spus public faptul că Toșca se plânge că are probleme din cauza faptului că nu semnează cu nevasta lui Reghecampf.

Petrecerea de ziua antrenorului și atitudinea lui Toșca

Toșca a participat la întrunirile noastre, a fost și la ziua lui Laurențiu cu tot grupul„, a încercat soția antrenorului Stelei să argumenteze absența conflictului sugerat de presă. Totuși, unul dintre fotbaliștii Stelei a mărturisit pentru ProSport că lucrurile au stat diferit. „Toșca a venit la ziua lui Reghecampf de nevoie, nu de plăcere. Noi ne-am dat seama că nu e în largul lui, a stat retras toată noaptea, a stat alături de Onțel, Dan Popescu, Chitoșcă și de ceilalți băieți de la Steaua 2. La un moment dat, eram toți chemați pe scenă, iar Toșca s-a așezat într-o parte, era evident că nu îi convine ipostaza. În acel moment s-a dus Bourceanu la el și l-a întrebat ce are, a vrut să îl înveselească, dar Alin i-a zis că nu are chef. Și afară, la primirea invitaților, dar și în interior Toșca a stat doar retras, supărat, alături de cei de la echipa a doua. S-a destins abia pe final, atunci când a participat la activitățile comune, la dans, doar după insistența colegilor de echipă„.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen