EXCLUSIV | Strigătul fotbalistului de la Dinamo ţinut "captiv" din cauza unei clauze din contract: "Sunt plecat de lângă familie de la 12 ani, nu primesc banii pentru că stau acasă, în fotoliu. Lăsaţi-mă să joc!"

19 feb 2019 25781 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Strigătul fotbalistului de la Dinamo ţinut "captiv" din cauza unei clauze din contract: "Sunt plecat de lângă familie de la 12 ani, nu primesc banii pentru că stau acasă, în fotoliu. Lăsaţi-mă să joc!" ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Ionuţ Şerban (23 de ani) sau incredibilul caz al lui Ionuţ Şerban. Fotbalistul ţinut „ostatic” din cauza unui contract păgubos semnat în septembrie 2013 pe diplomatul lui Constantin Anghelache, cel care, pe atunci preşedinte la Dinamo, l-a transferat pe mijlocaş de la (era să spunem Sportul Studenţesc) Vasile Şiman.

În actele parafate între Anghelache şi fostul patron al clubului din Regie există o clauză care stipulează că, în cazul în care Şerban pleacă de la Dinamo din motive care nu ţin de el, echipa din "Ştefan cel Mare" trebuie să-i achite lui Şiman un milion de euro!

Astfel, fără să joace, fotbalistul în vârstă de 23 de ani se antrenează, încasează şi îşi consumă o carieră fără cifre. În trei sezoane a jucat în 15 meciuri!

Avocaţii “câinilor” nu găsesc soluţii, jucătorul se iroseşte pentru un salariu care-i asigură traiul, iar Şiman aşteaptă.

"Mă antrenez, nu primesc bani pentru că stau în fotoliu şi mă uit la televizor"

Şerban a vorbit, în exclusivitate pentru ProSport, despre situaţia sa şi lansează un semnal către părţile implicate care-l ţin “captiv” la o formaţie la care contabilă e singura persoană care ştie ce număr are pe tricou.

"Poate pentru un om care cunoaşte fotbalul din faţa televizorului, situaţia pare să-mi fie pe plac. Am un salariu bunicel, mă antrenez şi iau bani. Însă, pentru un jucător în vârstă de 23 de ani, care de trei ani nu prea a jucat, situaţia nu este foarte plăcută. Da! Am un salariu, însă nu trebuie să fiu condamnat pentru aceşti bani. Eu sunt plecat de lângă familie de la 12 ani, mă antrenez în fiecare zi, îmi petrec mare parte din timp în cantonamente, nu primesc banii pentru că stau acasă, în fotoliu", spune Şerban, care, în cariera sa a mai evoluat doar pentru Sportul Studenţesc, în Liga 1 şi Liga 2.


Ionuţ Şerban, al doilea din stânga, e cel mai vechi jucător din lotul lui Dinamo. Din 2013, de când e legitimat la bucureşteni, are un singur trofeu câştigat, Cupa Ligii, în sezonul 2016/2017. Un sezon înainte, a pierdut finala Cupei României în faţa celor de la CFR Cluj

"Am rugat să se găsească o soluţie să joc, dacă nu se poate la Dinamo, să pot merge în altă parte!"

Şerban a vrut să clarifice şi un zvon apărut în presă, cum că ar fi mers la conducere şi a solicitat mărirea contractului: "A apărut în presă, de curând, că eu aş fi solicitat prelungirea contractului şi o mărire salarială. Neadevărat! În primul rând, educaţia nu îmi permite să am astfel de pretenţii având în vedere că am jucat 15 meciuri în ultimii trei ani. Cât despre prelungire nu se poate discuta. Un om care a făcut performanţă în orice sport ştie că nu e posibil ca un sportiv să îşi dorească să rămână într-o situaţia ca a mea, să stea pe bară, să se uite la meciuri şi să încaseze bani. Am solicitat un singur lucru, am rugat să se găsească o soluţie să joc, dacă nu se poate la Dinamo, să pot merge în altă parte!”


Ţucudean, pe când era la Dinamo, şi Şerban, când juca la Sportul şi impresiona şefii din "Ştefan cel Mare"

"Nu pot fi fotbalist până la 60 de ani"

"Legat de picioare" de acest acord între Anghelache şi Şiman, Şerban încă speră să îşi poată relansa cariera. "Nu pot fi fotbalist până la 60 de ani, timpul trece, iar această situaţie este neplăcută", a spus jucătorul care, în septembrie 2013, credea că a realizat transferul carierei venind la Dinamo. Avea să fie coşmarul carierei.

"Când cineva vine şi-ţi pune în faţă un asemenea contract, nu cred că spui «Vezi că nu e OK pentru tine». În contract scrie, pe scurt, că dacă jucătorul, din motive care nu ţin de el, îşi termină înţelegerea, Dinamo trebuie să îi dea 1 milion de euro lui Şiman"
Alexandru David, preşedinte Dinamo, pentru DigiSport

54 de meciuri în Liga 1 în şase sezoane a jucat Ionuţ Şerban pentru Dinamo, reuşind şi un gol. În această ediţie de campionat a fost utilizat două minute într-un singur joc, cu Concordia Chiajna (scor 0-0)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.