EXCLUSIV: Primul jucător care are curajul să-i răspundă lui Ioan Niculae! Tembo: "Are mintea blocată! Nu mai vreau să aud de Astra"

27 aug 2013 17950 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV: Primul jucător care are curajul să-i răspundă lui Ioan Niculae! Tembo: "Are mintea blocată! Nu mai vreau să aud de Astra"

-Zambianul care a fost criticat dur de Niculae după Astra – Petrolul 1-2  pleacă astăzi în ţara sa natală

-Astra joacă joi, la Piatra Neamţ, cu Maccabi Haifa în returul play‑off‑ului Europa League (ora 19:00, DigiSport 1). În tur a fost 0-2

Ce s-a întâmplat în meciul cu Petrolul? Astra pare că nu-şi revine din şoc...
Nu ştiu, e clar că s-a produs ceva în neregulă. Au urmat apoi şi declaraţiile patronului legate de mine. Nu înţeleg de ce eu sunt singurul vinovat. N-am jucat doar eu, pe teren am fost 11. De ce să fiu eu cel inculpat? Doar pentru că am ratat o ocazie?

Tocmai asta voiam să te întreb. Ioan Niculae te-a criticat aspru, ba chiar a zis că eşti liber să pleci chiar şi pentru un euro...
Da, am văzut. E inadmisibil aşa ceva (ridică tonul). E mai uşor să stai la TV să vorbeşti decât să-i spui cuiva în faţă ceea ce gândeşti despre el. Asta mă doare, că nu a venit conducerea să-mi spună în faţă ce avea de zis, nu pe la televiziuni. Dar nu au curaj s-o facă. Nu accept ca nimeni să vorbească urât despre mine, în special după câte sacrificii am făcut eu aici. Am onoare şi nu las pe nimeni să mi-o calce.

La ce te referi?
Am vrut să plec de la Astra încă de acum şase luni, dar am rămas pentru prieteni, colegi şi oamenii de aici. Treceau şi câte trei luni fără să primesc vreun ban, iar eu am familie numeroasă de întreţinut, nu puteam fi bătaia lor de joc. Am vrut să plec de multe ori, pentru că nu mi se pare că este un club condus de oameni profesionişti.  

"Nu permit nimănui să mă ia de prost!"

Nu este prima oară când patronul critică jocul echipei. Uite, şi pe Budescu l-a luat în colimator de câteva ori...
Mda, asta pentru că ceilalţi jucători îi permit şi acceptă să fie jigniţi. Eu nu! Am educaţie, onoare şi demnitate şi nu permit nimănui să mă ia de prost sau de sclav. Aşa că am luat o decizie în privinţa asta.

Urmează meciul retur cu Maccabi...
Pe care eu îl voi vedea la televizor. Mâine (n.r. - astăzi) plec acasă şi nu mai vreau să mai aud cât timp trăiesc de Astra. Am încheiat definitiv capitolul Astra. Cei de acolo nu se pricep deloc la fotbal, nu au dreptul să vorbească despre fotbal, să emită pretenţii pentru că nu au nici cea mai mică noţiune despre acest sport.

Pari dezamăgit.
Da, sunt. Mă doare că am văzut cum patronul mă critică la televizor. Şi nu criticile mă afectează, pentru că ştiu că vin de la o persoană care are mintea blocată, care nu se pricepe la fotbal, ci pentru că o ţară întreagă a auzit acele lucruri total neadevărate. Dacă m-ar fi criticat oameni de valoare, atunci aş fi înţeles, aş fi crezut că la mine este problema, dar nu, ei sunt cei total depăşiţi. Vreau respect! Şi vreau să-i transmit domnului Niculae un mesaj.

"Şi Messi are momente când joacă slab!"

Te ascult...
Îi mulţumesc pentru ce a zis după meci, dar e valabil pentru alţii, nu pentru mine. Eu mi-am făcut datoria pentru Astra. Şi chiar dacă e plin de bani, eu nu o să accept să mă calce în picioare. Respectă-ţi oamenii, domnule! Şi Messi are momente când joacă prost, dar nu e jignit, e încurajat să meargă mai departe. Numai că aici nu e cazul. Singurul profesionist este antrenorul, care este un om extraordinar şi are tot respectul meu.

În România te mai întorci?
La o altă echipă, da. Cu mare drag. Dar la Astra niciodată. Astra nu este un club condus de oameni profesionişti. Am vorbit şi cu antrenorul, este cel mai bun prieten al nostru, i-am explicat situaţia şi m-a înţeles. Din acest moment, drumurile noastre se despart definitiv. Dacă ai pretenţii de club serios, trebuie să şi respecţi!


N-avem nevoie de floricelele lui Tembo. Acest jucător nu mai are ce căuta aici. Poate merge la orice echipă, liber de contract
Ioan Niculae, patron Astra, după meciul cu Petrolul

Tembo are probleme grave de caracter. Sunt lucruri simple pe care el le poate face şi nu le face
Ioan Niculae, patron Astra, după meciul cu Petrolul

Le ţin pumnii băieţilor să se califice în grupele Europa League. Ei sunt singurii care merită, pentru că au muncit enorm
Fwayo Tembo, mijlocaş Astra


6 goluri a marcat Tembo în cele 30 de meciuri pe care le-a adunat în Liga I

3 goluri în cupele europene a bifat zambianul în cinci meciuri pe care Astra le-a jucat până acum


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.