EXCLUSIV/ Gabi Balint, noul antrenor al Timişoarei!

29 dec 2008 35 afişări Liga 1
EXCLUSIV/ Gabi Balint, noul antrenor al Timişoarei!

Deşi Marian Iancu a declarat în repetate rânduri faptul că îşi doreşte un tehnician străin pe banca Timişoarei, acesta s-a reprofilat pe un antrenor autohton. Chiar dacă afirmase în repetate rânduri că din ţară singurele soluţii viabile sunt reprezentate de Dan Petrescu şi Răzvan Lucescu, tehnicieni imposibil de adus, Iancu s-a decis să-l instaleze pe Gabi Balint la cârma formaţiei.

Aşadar, cel puţin până în vară, banca tehnică a echipei de pe Bega va fi ocupată de fostul mare internaţional. Contractul se va întinde pe o perioadă de trei ani şi va fi semnat după sărbători, aşa cum a declarat Marian Iancu: "Nu am semnat nimic încă, după sărbători vom semna un contract valabil pe trei ani"

Aşa cum ProSport a anunţat, în cursa pentru ocuparea postului vacant lăsat de Uhrin se aflau trei tehnicieni. Alberto Cavasin părea în pole-position, dar se pare că tratativele cu acesta au eşuat. Astfel, în cursă au mai rămas doar doi antrenori (Balint şi un tehnician olandez, provenit din şcoala lui Ajax). Patronul formaţiei violete s-a decis în cele din urmă asupra fostului stelist şi i-a impus acestuia pentru retur un obiectiv îndrăzneţ: câştigarea unui trofeu.

Balint revine la Timişoara, după ce în perioada 2005-2006 a fost secundul lui Gică Hagi. Cariera de antrenor a lui `Pele` a început în 1994, ca secund al lui Iordănescu la echipa naţională. Până în 1998 a continuat pe acest post, pentru ca apoi să accepte provocarea numită FC Bihor.

După despărţirea de formaţia din Oradea, fostul stelist a fost numit în 1999 principal la Sportul, pentru ca în 2000 să revină ca secund la naţionala condusă de Emeric Ienei. Sheriff Tiraspol şi Sportul Studenţesc au reprezentat două alte puncte de reper în cariera de antrenor principal a lui Balint, aceste două două perioade fiind încadrate de momentele în care a fost secund la Galatasaray (2000-2001, respectiv 2004-2005)

RĂMÂI PE WWW.PROSPORT.RO PENTRU AMĂNUNTE

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.