EXCLUSIV | Fotbalistul surpriză care rupe norma la antrenamente: ”Are cei mai mulţi kilometri alergaţi”. Le dă lecţii colegilor şi îi face pe antrenori să exclame ”alergi prea mult!”

9 feb 2019 8501 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Fotbalistul surpriză care rupe norma la antrenamente: ”Are cei mai mulţi kilometri alergaţi”. Le dă lecţii colegilor şi îi face pe antrenori să exclame ”alergi prea mult!”

Marius Măldărăşanu (43 de ani) a stat două luni pe banca Astrei, dar, în ciuda timpului scurt, şi-a făcut o impresie despre difereneţele dintre fotbaliştii de azi şi cei din generaţia sa. Antrenorul a declarat, la ProSport Live, că ritmul de joc din 3 în 3 zile era pe placul colegilor săi, în timp ce jucătorii de acum resimt oboseala şi în săptămânile cu un singur meci.

Măldărăşanu are însă şi un reamrcat, unul surpriză, pe Romario Moise. L-a analizat atent la antrenamente şi a observat că tânărul de 22 de ani stătea cel mai bine la condiţia fizică. Alerga atât de mult, încât îl atenţiona să o lase mai moale. ”L-am văzut la Astra pe Romario Moise. Noi le puneam gps-ul la antrenament şi avea cei mai mulţi kilometri alergaţi. De multe ori îi spuneam că aleargă prea mult. E un jucător tânăr şi încă nu are mari realizări. Îl cunosc pe tatăl lui, tot aşa mic de înălţime, mingicar. Sigur i-a dat numele după fotbalistul Romario.

Jocurile din 3 zile: poate sunt sensibili, e terenul prost. Ei deja se încarcă negativ, deja îţi faci o stare şi deja adversarul e în avantaj. Noi ne simţeam foarte bine, nu aveam accidentări. Nu am un răspuns, sunt clar alte vremuri. Dar acum se joacă şi pentru bani, noi jucam pentru performanţe. Poate se pune prea mult accent pe bani. Eu mereu le spun că vor veni şi banii dacă joacă. După se pune o presiune pe vestiar, vin probleme”, a declarat Măldărăşanu la ProSport Live.

Romario Moise evoluează pe postul de mijlocaş central. În acest sezon şi-a trecut în cont un gol şi o pasă decisivă în 14 meciuri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.