EXCLUSIV | Arbitraj video în Liga 1? "Facem un proiect pe fonduri europene şi eliminăm orice suspiciune". Revine în discuţie schimbarea sistemului competiţional

12 oct 2017 2699 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV | Arbitraj video în Liga 1? "Facem un proiect pe fonduri europene şi eliminăm orice suspiciune". Revine în discuţie schimbarea sistemului competiţional

În cursa pentru preşedinţia LPF au mai rămas doi concurenţi: Gino Iorgulescu şi Sorin Drăgoi. Invitat în cadrul emisiunii ProSport LIVE, candidatul venit de la Timişoara vrea să vină cu ceva nou în fotbalul românesc. Drăgoi are în plan să introducă proba video la meciurile din Liga 1, pentru a elimina zvonurile privind corectitudinea arbitrilor.

"Facem un proiect pe fonduri europene şi eliminăm orice fel de suspiciuni în legătură cu arbitrajul. Ar trebui să facem un pas înainte. Depinde şi ce îşi doresc cluburile din Liga 1. Dacă echipele nu îşi doresc acest lucru, rămânem ca până acum. Sunt multe lucruri care trebuiesc schimbate. Rămânem cu stadioane goale, aşteptăm mult şi bine după o hârtie de la Ligă şi aşa mai departe", a spus Sorin Drăgoi, la ProSport LIVE.

Arbitrajul video a fost testat în mai multe competiţii din cadrul FIFA, iar campionatele de top ale Europei încep deja să impleneteze sistemul "Hakw-Eye". Italienii au ales să introducă sistemul VAR (video assistant referee) în Serie A, la numai un an după ce au introdus sistemul video pentru linia porţii. După Campionatul Mondial al Cluburilor şi Cupa Confederaţiilor, cel mai important test pentru VAR ar urma să fie Cupa Mondială din 2018.

Despre sistemul competiţional, Sorin Drăgoi s-a declarat mulţumit, dar nu exclude posibilitatea schimbării acestuia, în cazul în care va fi ales: "Sistemul cu 14 echipe, la ora actuală, este mai mult decât suficient. Dacă lucrurile se vor schimba, dacă reuşeşti să reglezi cu insituţile statului, să se deblocheze finanţarea respectivă, iar cluburile din Liga 2 să vină puternic din urmă, trebuie luată în calcul posibilitatea unui campionat cu mai multe echipe."

Sistemul competiţional a fost schimbat, începând cu sezonul 2015-2016. De la 18 echipe s-a trecut la un campionat cu 14 formaţii şi la sistem de tipul play-off/play-out.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.