EXCLUSIV | Antrenorul cu licenţă PRO, umilit chiar în timpul unui meci din Liga 1 de către Adi Mutu: "Nu era ok aşa ceva! Am discutat de multe ori cu el pentru a lămuri problema, dar lui i-a plăcut tot timpul să facă, să dreagă..."

17 apr 2018 21240 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Antrenorul cu licenţă PRO, umilit chiar în timpul unui meci din Liga 1 de către Adi Mutu: "Nu era ok aşa ceva! Am discutat de multe ori cu el pentru a lămuri problema, dar lui i-a plăcut tot timpul să facă, să dreagă..."

Adi Mutu şi-a început oficial mandatul de antrenor principal la FC Voluntari, dar cariera de tehnician a luat startul de fapt în 2016. Atunci "Briliantul" juca la ASA Târgu Mureş şi chiar dacă George Ciorceri era "principalul" de pe bancă, Mutu era de fapt cel care dădea indicaţiile tactice.

Cei doi s-au contrazis în public, camerele tv arătând momente jenante pentru omul de 62 de ani, cu licenţă PRO, când într-o partidă cu Astra, fiecare le cerea altceva jucătorilor.

"Şi-a dorit mult treaba asta, a cochetat şi cu postura de conducător, dar el voia să fie antrenor. I-a plăcut tot timpul să facă, să dreagă. Are calităţi, îşi asumă responsabilitatea, are şi tinereţea de partea sa şi o carte de vizită impresionantă care-l va ajuta.

Va vrea să facă totul deodată, dar nu se poate treaba asta. El e tumultos şi le vrea pe toate...Să dea Domnul să ajungă antrenor pe măsura valorii pe care a avut-o ca jucător, că e cel mai titrat român din campionatul Italiei", a spus Ciorceri în exclusivitate pentru ProSport.

Acesta a continuat: "El cariera de antrenor şi-a început-o la ASA Târgu Mureş, a avut o pauză, iar acum e la o echipă mai mică din România, totuşi una din Liga 1. Să vedem ce va face într-un an, doi".

Ciorceri a explicat şi relaţia avută cu Adi Mutu la ASA, atunci când el era antrenorul oficial, dar "Briliantul" decidea de fapt asupra echipei, fapt observat şi-n timpul meciurilor. "Nu era ok aşa ceva, dar indiferent de ce a fost între noi, are vocaţie de principal. Nu numai o discuţie am avut cu el, separat, pentru a lămuri problema dintre noi, dar...Relaţia? Să zicem că era ...el a jucat la echipe mari în străinătate, eu eram un antrenor mediu din România. Cam atât, nu vreau să mai vorbesc despre asta".

După meciul dintre ASA Târgu Mureş şi Astra, pierdut cu 1-0 de către ardeleni, Ciorceri a comentat faza în care Mutu i-a ştirbit autoritatea. "Briliantul" le oferea indicaţii tactice colegilor săi, arătând clar rolul decorativ al celui care era în acte antrenor, unul cu licenţă PRO. "Probabil că lui Mutu îi place mai mult pe bancă. Mai avem divergenţe de păreri. Cred că jucătorii nu pot recepţiona mesaje de pe bancă, atunci când vin de la unul sau altul. Şi eu zic că doar unul trebuie să dea indicaţii de pe bancă”, a spus atunci Ciorceri.

Apropiaţi ai clubului din Târgu Mureş susţin că pe vremea în care activa la ASA, Adi Mutu conducea antrenamentele alături de George Ciorceri. Fostul atacant avea putere în club, fiind susţinut de "greii" vestiarului Gabi Mureşan şi Edi Stăncioiu, cel din urmă fiind şi naşul lui Tiago, fiul pe care Mutu îl are cu Sandra, a treia soţie a sa.

Mutu a bifat doar cinci meciuri în tricoul mureşenilor, în timp ce Ciorceri e un "om de casă" al celor de la ASA. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.