Semnează şi tu petiţia "Jos Mitică! Jos Naşu'!" "După ce lege vor să mă dea afară?" Dragomir le spune fanilor ce "au voie" să strige pe stadion:

7 mar 2012 38845 afişări Liga 1
Semnează şi tu petiţia "Jos Mitică! Jos Naşu'!" "După ce lege vor să mă dea afară?" Dragomir le spune fanilor ce "au voie" să strige pe stadion: Campania "Jos Mitică! Jos Naşu'!" Dragomir, aproape de a ceda: "Mă gândesc la retragere! Sunt scârbit"

UPDATE Dumitru Dragomir nu înţelege de ce i se cere demisia de la conducerea LPF.

"Pe mine mă acuză un ziar cu care sunt în conflict. Eu nu sunt ales de Parlament, eu sunt preşedintele unui societăţi non-guvernamentale non-profit, nu am contracte cu Statul, cum îşi permite o societate privată să plec?

Deocamdată, ei vor înlăturarea mea. După care lege? Ca să-l schimbi un om, trebuie să-i găseşti o vină concretă. Oamenii au voie să facă pe stadion ce vor, respectând legea. N-au voie să înjure. Au voie să strige "Mitică, demisia!", dar să strigi "Jos Mitică" e incitare la violenţă.

Nici pe vremea lui Hitler nu erau lucruri care să incite la exterminare", a spus Dumitru Dragomir la Fanatik Show.


Conferinţă de presă comună a fanilor lui Poli Timişoara şi ai UTA-ei, după ce amicalul dintre cele două echipe a fost anulat ca urmare a ameninţărilor lui Mitică Dragomir. "Le dezafiliem, vedem noi pe ce bază", sunt vorbele prin care Mitică a anulat un meci din România, iar fanii celor două echipe au luat atitudine.

CITEŞTE AICI TOTUL DESPRE SUBIECT


Represiunea forţelor de ordine împotriva suporterilor care, zilele acestea, îi contestă public pe conducătorii FRF şi ai LPF, seamănă izbitor cu măsurile pe care miliţienii le luau acum peste două decenii, în regimul comunist, la meciurile Victoriei Bucureşti. Numitorul comun al acestor întâmplări este Dumitru Dragomir: căpitan de miliţie şi preşedinte la Victoria (clubul Miliţiei) până în 1989, preşedinte al LPF în 2012.

Incidentele petrecute pe 29 februarie, la România-Uruguay 1-1, şi la jocurile primei etape de Liga I din sezonul de primăvară, când jandarmii au bătut spectatori, au confiscat bannere, au împărţit amenzi şi interdicţii pe motiv că i-au contestat pe şefii FRF şi LPF, au un corespondent acum exact 23 de ani.

Descarca de AICI pagina speciala şi mergi cu ea pe stadion!

Furia tovarăşului căpitan de miliţie

Pe 5 martie 1989, în prima etapă a returului din ultimul campionat încheiat sub comunism, galeria Craiovei a umplut stadionul la meciul Victoria-Universitatea (scor final 2-0). Echipa-gazdă, care îl avea în frunte pe căpitanul Dumitru Dragomir, tocmai remizase acasă, 1-1 cu Dinamo Dresda, în turul IV al Cupei UEFA.

A fost un prilej pentru numeroşii studenţi olteni care învăţau în Capitală şi veniseră la meciul Victoria-Craiova să scandeze ireverenţios: "Victoria / În turul patru / S-a făcut de tot ...". A fost momentul în care ocupanţii tribunei oficiale au înnebunit de furie.

"Ne-au legitimat"

Ziaristul Alin Buzărin, acum senior editor la ProSport, a fost martor ocular. "În tribune, toţi ţineau cu Craiova. A fost un arbitraj execrabil, motiv pentru care s-a scandat împotriva Victoriei. La final, când am vrut să părăsim stadionul, ne-am trezit că miliţienii puseseră nişte garduri, nu puteam ieşi decât în şir indian".

Miliţia nu tolera afrontul: "Au legitimat toţi spectatorii. Eu am avut inspiraţia să-mi iau la mine doar carnetul de student. Dar pe cei care au arătat buletinul şi aveau domiciliul în localităţi din Oltenia i-au urcat în dube, i-au bătut bine şi i-au dus la secţie, unde le-au dat amenzi şi le-au făcut câte o cruce în păr cu maşina de tuns". Dragomir fusese răzbunat.

Pe spectatorii cu domiciliul în Oltenia i-au urcat în dube, i-au bătut şi i-au dus la secţie, unde i-au amendat şi, la final, le-au făcut cu maşina de tuns câte o cruce în păr
Alin Buzărin, ziarist, martor ocular la represiunea Miliţiei după Victoria-Craiova, în martie 1989

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.