Dinu "Vamă" regretă că a mers în 2010 la Rapid: "A fost o greşeală, trebuia să vin la Astra!" Acum anunţă un noul pol de putere în Liga I

29 mar 2012 2284 afişări Liga 1
Dinu "Vamă" regretă că a mers în 2010 la Rapid: "A fost o greşeală, trebuia să vin la Astra!" Acum anunţă un noul pol de putere în Liga I Dinu "Vamă" regretă că a mers în 2010 la Rapid: "A fost o greşeală, trebuia să vin la Astra!" Acum anunţă un noul pol de putere în Liga I

Tehnicianul Mircea Rednic a fost prezentat oficial, joi, într-o conferinţă de presă, ca noul antrenor al echipei Astra Ploieşti, iar Dinu Gheorghe va ocupa funcţia de preşedinte al clubului prahovean.

Antrenorul Mircea Rednic a semnat un contract pe un an şi jumătate, cu opţiune de prelungire. El va fi ajutat de secunzii Mihai Teja şi Valentin Sinescu şi de Silviu Lung, care va fi antrenor cu portarii.

"Dinu Gheorge răspunde de toată activitatea fotbalistică a echipelor clubului şi are libertate deplină în luarea deciziilor. Mi-a prezentat un proiect de doi ani şi jumătate, foarte bun. Am decis să mergem pe acest proiect şi o puteam facem numai cu un antrenor pe măsură. De aceea l-am ales pe Mircea Rednic. Sper ca după acest sezon să ne putem pune şi alte obiective decât clasarea pe locurile 8-9. La stadionul de la Giurgiu se lucrează, sperăm ca în septembrie-octombrie 2013 să-l inaugărum şi tot atunci să jucăm acolo într-o cupă europeană. Discuţia cu Dinu Gheorghe este dinainte de a fi angrenat în negocieri cu Rapid şi mi-a luat destul timp ca să-l conving. Mai mult de doi ani. Unul din punctele proiectului pe care mi l-a prezentat Dinu Gheorghe este acela de a ne baza pe jucători români tineri. În ceea ce-l priveşte pe Mircea Rednic, aştept o trezire a echipei pe care cred că este în stare să o producă. Rednic nu este cel mai scump antrenor adus de mine. Mi-a plăcut că a pus condiţii de performanţă, nu a pus problema din punct de vedere financiar. Petre Buduru rămâne preşedintele Comitetului Director, dar va fi degrevat de anumite sarcini. Nu el este vinovat că echipa nu merge", a declarat finanţatorul Ioan Niculae.

Dinu Gheorghe a spus că a ales Astra Ploieşti, deoarece a simţit că aici este locul lui. "În 2010 trebuia să vin la Astra, dar am ales greşit şi am mers la Rapid. De ce Astra? Am simţit că aici e locul meu şi pot face lucruri care vor fi apreciate. Nu l-am fentat pe Gigi Becali. Prima condiţie ca să nu deschidem o negociere serioasă a fost să nu ajung la Palat. A fost o simplă discuţie, nimic mai mult. Sper ca în acest sezon să ajungem 2-3 locuri mai sus, iar la anul Astra să se bată pentru un loc într-o cupă europeană. De la vară Astra va fi o altă echipă. Nu sunt cuvinte mari, veţi vedea diferenţa", a afirmat Dinu Gheorghe.

Antrenorul Mircea Rednic consideră că Astra Ploieşti oferă cele mai bune condiţii dintre echipele din provincie: "Am ales Astra, pentru că are un patron serios, are condiţii foarte bune de pregătire, s-a investit serios în club, iar financiar nu sunt probleme. Sunt oameni cu care am lucrat, mă cunosc şi cred în acest proiect. Am posibilitatea în două luni şi jumătate să evaluez lotul şi să decidem pe cine ne vom baza din sezonul viitor. Cred că în provincie, Astra oferă cele mai bune condiţii pentru performanţă. Vreau să le dau posibilitatea jucătorilor să-şi exprime adevăratele lor calităţi. Dacă la Urziceni şi la Galaţi s-a putut, de ce nu s-ar putea şi la Astra?".

Astra Ploieşti s-a despărţit, în această săptămână, de tehnicianul portughez Antonio Conceicao, căruia i s-au imputat rezultatele nefavorabile din acest început de retur.

Sursa: MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.