Dialog halucinant între patronul Craiovei, Mihai Rotaru, şi moderatorul TV, Vali Moraru, după derby-ul oltenilor cu FCSB! "Dacă nu aveaţi drepturile TV, nu discutaţi cu mine la ora asta” vs. "V-a rugat domnul Papură să punem meciurile mai devreme pentru că e obosit şi se culcă la 10 noaptea?"

6 mai 2019 7616 afişări Liga 1
Dialog halucinant între patronul Craiovei, Mihai Rotaru, şi moderatorul TV, Vali Moraru, după derby-ul oltenilor cu FCSB! "Dacă nu aveaţi drepturile TV, nu discutaţi cu mine la ora asta” vs. "V-a rugat domnul Papură să punem meciurile mai devreme pentru că e obosit şi se culcă la 10 noaptea?"

FCSB a învins, în deplasare, 2-0, pe Craiova, într-un meci din etapa a opta a play-off-ului Ligii 1 Betano. După partidă, însă, patronul echipei oltene Mihai Rotaru a ţinut să intre în direct la Digi Sport, la emisiunea lui Vali Moraru, şi chiar a sugerat înainte de a intra în dialog ce întrebări să primească. Totul a degenerat rapid, în discuţie intervenind şi fostul mare arbitru Ion Crăciunescu, prezent în studio.

Redăm mai jos dialogul, Rotaru fiind enervat din cauza programărilor nefavorabile ale echipei sale, fapt ce alungă fanii de la stadion:

Mihai Rotaru: „Craiova ia 2,4 milioane din drepturile TV. Asta înseamnă cam 40% din bugetul nostru.”

Vali Moraru: „Păi parcă spuneaţi că nu vă trebuie banii din drepturile TV”

Mihai Rotaru: „Noi, Craiova, oferim un produs. Care aduce bani televiziunilor care au drepturile TV, producem locuri de muncă”

Vali Moraru: „Eu am lucrat ani de zile la posturi care nu dădeau meciurile şi eram foarte bine. Nu creaţi dumneavoastră locuri de muncă”

Mihai Rotaru: „Televiziunile performează pentru că au drepturile TV”

Vali Moraru: „Vă reamintesc că în urmă cu cinci ani, timp de jumătate de sezon, Digi nu a avut drepturile. Şi a performat”

Mihai Rotaru: „În momentul acesta, nu discutaţi cu mine dacă nu aveaţi drepturile TV”

Vali Moraru: „Pentru că nu doreaţi dumneavoastră...”

Mihai Rotaru: „Nu, pentru că nu aveaţi drepturile TV”

Vali Moraru: „Când eram în altă parte, unde nu aveam drepturile TV, vorbeam cu alţi acţionari, cu Borcea, cu Becali. Nu înţeleg logica dumneavoastră”

Mihai Rotaru: „Dacă nu aveaţi drepturile TV, nu discutaţi cu mine la ora asta”

Vali Moraru: „Vă reamintesc că dumneavoastră aţi vrut să sunaţi. Nu mai zic că aţi vrut să ne sugeraţi şi vreo două întrebări”

Mihai Rotaru: „Noi suntem Liga 1...”

Vali Moraru: „Nu, aveţi o parte din Liga 1”

Mihai Rotaru: „Nu, noi suntem parte integrată din produsul Ligi 1”

Vali Moraru: „Păi exact asta am spus şi eu”

Mihai Rotaru: „Dumneavostră „Dacă nu aveaţi drepturile TV, nu discutaţi cu mine la ora asta”

Vali Moraru: „V-a rugat domnul Papură să punem meciurile mai devreme pentru că e obosit şi se culcă la 10 noaptea?”

Mihai Rotaru: „Asta e întrebarea dumneavoastră?”

Vali Moraru: „Păi la cum vorbiţi, da, asta e întrebarea mea”

Mihai Rotaru: „Eu reprezint 7% din fotbalul românesc!”

Vali Moraru: „Staţi, că fotbalul românesc înseamnă şi Universitatea Cluj. Înseamnă şi Liga 2"

Mihai Rotaru: „Eu reprezint 7%, nu 100%”

Vali Moraru: „La ce vă referiţi?”

Mihai Rotaru: „Păi 100 împărţit la 14 cât vă dă?”

Vali Moraru: „Şi nu înţelegeţi că şi cluburile din Liga 2 înseamnă fotbalul românesc?"

Ion Crăciunescu intervine

Fostul mare arbitru a luat şi el cuvântul. "Am fost la multe meciuri în străinătate, organizate de UEFA, şi acolo unde era televiziune ce zicea: 'Nu daţi drumul la meci până nu zicem noi! Avem publicitate'”

Mihai Rotaru: „Domnule Crăciunescu, nu spuneţi ce nu e adevărat”

Ion Crăciunescu: „Adică eu mint? Toţi minţim şi dumneavoastră spuneţi adevărul?”

Mihai Rotaru:„În Europa se joacă meciuri la 08:00 sau la 09:00, în cupele europene. Se dispută şi la 7 după-amiaza. Nu luaţi în calcul ora noastră. În alte campionate se joacă şi la ora 14:00”

Ion Crăciunescu: „Nu faceţi dintr-un meci o regulă. Nu se poate”

Mihai Rotaru: „Dinamo a jucat lunea, la ora 9 seara. Nu e normal.”

Ion Crăciunescu: „O mare parte din Liga 1 trăieşte din banii de la televiziuni. Să ne certaţi că un meci se joacă la 9 seara, e prea mult.”

Mihai Rotaru: „Dacă eu vă dau un apartament şi îl închiriez cu 1000 de euro, iar după 5 ani dumneavostră îl distrugeţi şi ziceţi «Acum vă dau 200 de euro», atunci e o problemă”

Ion Crăciunescu: „Nu înţeleg”

Mihai Rotaru: „Eu cred că toţi trebuie să punem mână de la mână ca să umplem stadioanele, cum face Craiova”

Ion Crăciunescu: „Nu înţelegeţi că nu se poate? Nu aveam stadioane”

Mihai Rotaru: „Noi am vrut să preluăm meciurile noastre, să le producem către exterior. Dar să impunem ora. Am oferit o sumă corectă. Azi am avut 24.000 de fani. Dacă jucam la 19:00, aveam 20.000”

Vali Moraru răbufneşte: "Nu mă trageţi pe mine de urechi. Domnul Rotaru, sunteţi 7% din Liga 1, vorbiţi cu Liga când se vând drepturile şi vedeţi dacă puteţi să schimbaţi orele”

Mihai Rotaru: „Suntem 7,2% din fotbalul românesc.”

Vali Moraru: „Nu înţelegeţi româneşte? Fotbalul românesc nu e doar Liga 1! E în regulă. O seară bună. Felicitări pentru aducerea lui Sorin Cârţu. Avem şi noi cu cine să vorbim”

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.