Noi detalii incredibile despre sumele cheltuite de către Poli Iaşi cu "finanţatorul" Horia Sabo şi stafful său. Deconturile "grase" includ chiar şi utilităţile. Tibor Selymes are dublu contract şi primeşte procent din vânzarea jucătorilor | ACTE

3 dec 2018 12352 afişări Comentează şi tu Liga 1
Noi detalii incredibile despre sumele cheltuite de către Poli Iaşi cu "finanţatorul" Horia Sabo şi stafful său. Deconturile "grase" includ chiar şi utilităţile. Tibor Selymes are dublu contract şi primeşte procent din vânzarea jucătorilor | ACTE
11 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/17748212/10/horia-sabo.jpg
  • Încep să iasă la lumină documente care atestă că clubul Politehnica Iaşi mai mult a cheltuit cu directorul general Horia Sabo şi stafful său decât a încasat din partea celui care se autointitulează ”finanţator” sau ”patron” al grupării ieşene din Liga 1 Betano.

ProSport a intrat în posesia unor documente oficiale pe care clubul le-a pus la dispoziţia firmei care efectuează auditul în aceste zile, actele intrând şi în posesia primarului Iaşiului, Mihai Chirica. Documentele arată negru pe alb sumele uriaşe cheltuite de către club cu directorul general Horia Sabo şi echipa sa.

Interesant este faptul că, pe lângă salarii şi chirii, aceştia au decontat şi alte sume uriaşe, ba chiar şi utilităţi. Asta în special din banii din drepturile TV, sumă încasată de către club pentru munca echipei din sezonul trecut.

În plus, în timp ce Sabo şi oamenii săi şi-au decontat până şi consumul apei, sunt jucători care au restanţe mari la plata chiriilor, printre cei care riscă să fie evacuaşi numărându-se Cosmin Frăsinescu (aproape 17.000 de lei restanţe la chirii), Ionuţ Panţîru (7.520 lei), Zaharia (7.050 lei) şi Denis Rusu (5.874 lei).

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO CU TOATE ACTELE

Iată sumele cheltuite de clubul Poli cu ”echipa Sabo”:

Sabo Horia Vlad - director general:
Salariul încasat până la sfârşitul lunii octombrie: 52.744 lei
Dări la bugetul de stat: 39.445 lei
Deconturi: 40.520 lei
Chirie: 22.090 lei
Utilităţi: 830 lei.
Total: 155.629 lei

Sabo Laurenţiu - director executiv:
Salariu încasat: 52.558 lei
Dări la bugetul de stat: 39.305
Deconturi: 4.319 lei
Chirie perioada iulie – noiembrie: 11.648 lei
Utilităţi: 900 lei
Total: 108.730 lei

Selymes Tibor - director sportiv:
Salariu încasat: 13.978 lei
Dări la bugetul de stat: 10.415 lei
Total: 24.393 lei
NOTĂ – Directorul sportiv are încheiat un contract de management sportiv cu firma Tactic Step, contract prin care încasează lunar un salariu de 23.000 lei.

Simion Aurelian Ovidiu - director relaţii publice:
Salariu încasat: 23.159 lei
Dări la bugetul de stat: 17.319 lei
Deconturi: 57.279 lei!
Chirie: 8.389 lei
Utilităţi: 681 lei
Total: 106.827 lei

Cel mai mult (201.291 lei) s-a cheltuit cu directorul de marketing Iuliano Ene, dar acesta a beneficiat pe bună dreptate, de unele comisioane din contractele încheiate, astfel că sumele pot fi justificate.

Două contracte pentru Selymes. Salariu de aproape 5.000 de euro şi procent din vânzarea jucătorilor

ProSport a intrat şi în posesia unui contract de prestări servicii încheiat între clubul Politehnica şi o firmă administrată de către Tibor Selymes. Astfel, pe lângă salariul încasat de la club, directorul sportiv primeşte, prin firma sa, suma de aproape 5.000 de euro lunar! Plus, atenţie, procente din vânzarea unor jucători.

Contractul între clubul Politehnica şi firma Tactic Step SRL, al cărui administrator este Tibor Selymes, a fost încheiat pe o perioadă de trei ani şi, foarte interesant, se prelungeşte automat pentru o perioadă de un an la expirarea celor 3 ani, apoi cu încă un an după anul de prelungire. Practic, contractul se va întinde pe o perioadă de cinci ani!

În contract, clubul ieşean, în calitate de beneficiar al prestărilor de servicii, este obligat să achite colaboratorului Selymes suma de 23.000 de lei lunar, adică aproximativ 5.000 de euro! De asemenea, conform contractului, Tibor Selymes va primi un procent din jucătorii vânduţi de către club pe perioada contractului. ”Procentul se va negocia punctual, pentru fiecare jucător pentru care Colaboratorul negociază o ofertă”, scrie în contract.

În schimb, Colaboratorul Selymes se obligă, printre altele, să lucreze minimum opt ore pe zi, inclusiv în zilele libere sau sărbătorile legale, să însoţească echipa la toate activităţile şi la acţiunile de marketing. Ceea ce nu s-a întâmplat! În plus, acesta trebuie să realizeze lunar un raport privind activităţile desfăşurate în executarea contractului. Legat de obiective, echhipa trebuie să se claseze în primele 8 în acest sezon, iar clubul să vândă jucători de minimum 700.000 de euro în primul sezon, sumele crescând la 1,4 milioane de euro în stagiunea următoare şi la 2 milioane în sezonul 2020-2021.

Contractul prevede că, în caz de abatere gravă a Colaboratorului, contractul încetează fără preaviz, prin rezilierea unilaterală de către Beneficiarul Politehnica Iaşi.

Mai jos regăsiţi contractul dintre Politehnica Iaşi şi firma administrată de Tibor Selymes:

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.