Decontul lui Gino după concediul petrecut în Emirate cu Ponta. Legătura dintre şeful LPF, liderii PSD şi contractul pentru drepturile TV. Se scufundă Iorgulescu odată cu Ponta şi Dragnea? Ironii în Liga 1 după nota de plată din Dubai

24 nov 2014 55102 afişări Comentează şi tu Liga 1
Decontul lui Gino după concediul petrecut în Emirate cu Ponta. Legătura dintre şeful LPF, liderii PSD şi contractul pentru drepturile TV. Se scufundă Iorgulescu odată cu Ponta şi Dragnea? Ironii în Liga 1 după nota de plată din Dubai

Gino Iorgulescu şi Victor Viorel Ponta în 2004, pe vremea când primul era preşedinte la FC Naţional, iar cel de-al doilea, protejatul premierului ţării şi membru în Consiliul de Administraţie al clubului 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/13631434/1/image-2014-11-23-18645564-41-presupusa-nota-plata-lui-victor-pon.jpg

Prezenţa lui Gino Iorgulescu la masa lui Victor Ponta în barul din Dubai unde premierul şi-a înecat amarul eşecului la alegerile prezidenţiale confirmă legăturile cu PSD ale şefului LPF şi readuce în discuţie poziţia acestuia. Victor Ponta şi Liviu Dragnea, liderii PSD care l-au sprijinit astă-toamnă pe Iorgulescu să-i ia locul lui Dumitru Dragomir, sunt contestaţi acum, iar înlăturarea acestora poate modifica şi situaţia la LPF. În acest timp, Iorgulescu alege să-şi lege şi mai strâns imaginea de cea a „cuplului“ Victor Ponta - Sebastian Ghiţă.

„Ponta era cu mai mulţi domni. Unul dintre ei era Gino Iorgulescu“

Iorgulescu a plecat joi, cu o cursă TAROM, în Emiratele Arabe Unite, unde mai multe surse susţin că şi-a petrecut timpul în compania lui Ponta şi a prietenului acestuia, Sebastian Ghiţă. Mai mult decât atât, un lucrător român de la barul „Cavalli“, din Dubai, afirmă că Iorgulescu a luat loc sâmbătă seară la masa premierului „unde se aflau numai bărbaţi“. Lucian Mândruţă rezumă pe blogul său dialogul purtat cu românul care lucrează în barul din Dubai unde a petrecut premierul cea de-a doua seară (prima fusese într-un bar din Abu-Dhabi): „Sibianul nostru spune că n-a vrut să meargă «de scârbă». Până la urmă s-a dus să se uite un pic. Ponta era cu mai mulţi domni. Nici o femeie. Unul dintre ei, spune sibianul, era Gino Iorgulescu. «L-a identificat un coleg de-ai mei»“.

Informaţia, prezentată în exclusivitate de ProSport sâmbătă şi confirmată deja din mai multe surse independente, a fost negată de preşedintele LPF, care a susţinut că „aţi auzit greşit, nu sunt acolo“.


Nota de plată din clubul "Cavalli", din Dubai, prezentată ca fiind a lui
Victor Ponta de către ziaristul Rareş Bogdan pe contul său de Facebook.
La masa respectivă s-ar fi aflat şi Gino Iorgulescu

Duminică, în ultima zi a concediului pe care şi l-a luat după pierderea alegerilor la preşedinţie în faţa lui Klaus Iohannis, Victor Ponta şi prietenii săi au urmărit dintr-o lojă VIP ultima etapă a sezonului de Formula 1. De menţionat că, în perioada în care are loc această cursă, preţurile din Dubai cresc de 3-4 ori.

Interesant este că astă-iarnă s-a vehiculat intens informaţia potrivit căreia detaliile actualului contract pentru drepturile TV ar fi fost negociate tot la Dubai, în vacanţa de Revelion, de Gino Iorgulescu şi Arpad Paszkany. Cosmin Olăroiu, prieten apropiat al actualului şef de la LPF şi partener de afaceri al acestuia, antrenează echipa Al Ahli din Dubai. În perioada 2004-2005, în care Iorgulescu şi Olăroiu erau preşedinte, respectiv antrenor la FC Naţional, Victor Ponta a deţinut acţiuni la respectiva grupare.

Conducătorii de cluburi din Liga 1 presupun că Iorgulescu a plecat la Dubai în interes de serviciu

Pe 13 noiembrie 2013, în ajunul alegerilor pentru preşedinţia LPF la care Iorgulescu se înscrisese pe neaşteptate, reprezentanţii a 10 dintre cele 18 cluburi din Liga 1 au participat la o cină unde fuseseră convocaţi de Iorgulescu şi la care au apărut Victor Ponta şi Liviu Dragnea. A doua zi, fostul fundaş de la Sportul l-a învins pe Dragomir cu scorul de 11-7 şi a devenit noul şef al LPF.


Captură prezentată de Realitatea TV de la prima seară în Emiratele Arabe Unite petrecută de Ponta, într-un club din Abu-Dhabi

De atunci, Iorgulescu a pus pe masa cluburilor un contract bănos de cesionare a drepturilor TV către un off-shore din Malta, a pus câteva condiţii şi a făcut o serie de promisiuni. Banii au făcut ca şefii grupărilor să înghită condiţia pusă pentru semnarea contractului cu Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta: la sfârşitul sezonului să retrogradeze şase echipe, iar din 2015 să avem o Ligă 1 cu 14 echipe care să joace sezon regulat, play-off şi play-out. În ultimele săptămâni, însă, nu mai puţin de 10 cluburi şi-au manifestat dorinţa de a se renunţa la clauză şi a se reveni la sistemul competiţional de până acum. Iorgulescu a avut, într-un comunicat postat pe site-ul LPF, o reacţie viscerală, jignindu-i pe rebeli.

Plecarea preşedintelui Ligii în Emiratele Arabe Unite chiar înaintea etapei a 15-a a generat reacţii amestecate printre conducătorii de cluburi. „A fost plecat domnul preşedinte? Poate a plecat să rezolve nişte probleme pentru fotbal. Ştiu că, înainte de a fi numit, domnul Ponta i-a promis nişte rezolvări legale. Probabil că a fost pentru chestia asta“, spune Viorel Măstăcăneanu, preşedinte la Ceahlăul.
Cristian Tănase, preşedinte la Concordia Chiajna şi unul dintre promotorii ideii de a se renunţa la retrogradarea a şase echipe, a fost ironic, făcând aluzie la băuturile care s-au aflat pe nota de plată de la masa unde au stat premierul României şi şeful LPF: „Probabil că Iorgulescu a avut biletele cumpărate de mai multe luni. Aaa, staţi, că alegerile au fost săptămâna trecută... Probabil că le-au găsit. Mi-am cumpărat şi eu o sticlă de Jagermeister, am văzut că e la modă... Deşi eu nu beau alcool. Vă spun clar că nu mă simt reprezentat 100% de actualul şef al LPF“.

Lucrurile s-au complicat pentru Iorgulescu în ultima perioadă. Prietenii săi din PSD pierd teren, în timp ce contractul pentru drepturile TV este pus sub semnul întrebării de pierderile masive pe care le înregistrează afacerea.

Dragomir simte mirosul de sânge de la PSD şi anticipează probleme pentru Gino


Cu exact un an înainte să piardă alegerile, Ponta şi Dragnea se implicau în campania pentru şefia LPF

Puterea lui Ponta şi Dragnea, principalii susţinători ai lui Iorgulescu, este contestată în acest moment. Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD şi creatorul acestui partid, afirmă că Ponta este responsabil pentru eşec, invocă posibilitatea alegerilor parlamentare anticipate şi avansează ideea retragerii de la guvernare. Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, fratele patronului dinamovist Ionuţ Negoiţă şi inamic declarat al lui Sebastian Ghiţă, cere la rându-i retragerea de la guvernare, în timp ce Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 şi, de asemenea, duşman al grupării Ghiţă-Ponta, arată cu degetul către conducătorii partidului. În acest context, Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD şi vicepremier, a anunţat că ia în calcul desfăşurarea unui congres decisiv în sânul partidului de guvernământ până la sfârşitul anului.

Mirosul de sânge de la PSD pare să nască şi la LPF unele reacţii fiziologice pe care Dumitru Dragomir le-a simţit imediat. „Eu am vrut să aduc în România o televiziune din Olanda care să preia Liga 1 şi apoi să o difuzeze şi peste hotare. Dar Gino Iorgulescu i-a pus Liga 1 pe tavă lui Paszkany şi olandezii s-au retras din combinaţie. Oricum, treaba asta cu cedarea drepturilor către Look TV nu miroase a bine mai ales acum, că nu a ieşit preşedinte Victor Ponta, prietenul lui Iorgulescu. Nu ştiu ce va fi, dar sigur nu va fi bine“, a anticipat Dragomir pentru ziarul Ring, publicaţie patronată de fraţii Negoiţă.

Pe de altă parte, afacerea firmei care a cumpărat drepturile TV nu decurge conform planului, iar anul în curs se prefigurează a fi unul cu deficit major: aproximativ 10 milioane de euro. ISB dă asigurări că va respecta contractul până la capăt, dar refuzul RCS (cel mai mare operator de cablu din România) de a prelua meciurile din Liga 1 este imposibil de surmontat. Între costurile de aproximativ 30,5 milioane de euro pe an înregistrate de deţinătorii drepturilor TV şi veniturile de circa 20 de milioane din acest an este o diferenţă care pune sub semnul întrebării continuarea contractului. Fără banii din drepturile TV, aproape toate echipele din Liga 1 ar intra în colaps financiar.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.