Credeai că e posibil? Modelul de eficienţă al Urziceniului, depăşit de Oţelul: profit 6.100%!!!

17 mai 2011 3875 afişări Comentează şi tu Liga 1
Credeai că e posibil? Modelul de eficienţă al Urziceniului, depăşit de Oţelul: profit 6.100%!!! Modelul de eficienţă al Urziceniului a fost depăşit de Oţelul: profit 6.100%!!!

Profitabilitatea afacerii pe care Oţelul Galaţi a făcut-o odatăcu succesul din Liga I este imensă. Ţinând cont de valoarea"potului" pe care Liga Campionilor îl oferă, aproximativ 15milioane de euro, şi de preţul pe care gălăţenii l-au plătit pejucătorii cu care a luat titlul, rezultă un profit demn de CarteaRecordurilor: 6.100%!

Până acum două zile, Unirea Urziceni era exemplul ideal pe caretoţi specialiştii într-ale fotbalului îl aruncau în faţă cândsusţineau ideea unei echipe făcute cu bani puţini şi fără vedete,dar disciplinată şi de succes. Acesta a fost depăşit acum de OţelulGalaţi, care prin flerul lui Marius Stan şi ambiţia lui DorinelMunteanu a făcut, pe româneşte, din rahat bici.

Giurgiu,mai valoros ca echipa

În primul rând, dintre cei 18 jucători care au dus greul în acestsezon pentru Oţelul, doar patru au costat ceva. Grahovac a fosttransferat pentru 50.000 de euro, Perendija pentru 100.000,căpitanul Sergiu Costin, în schimbul a doar 25.000, iar Pena acostat 70.000 de euro. Rezultă un total incredibil de 245.000 deeuro. În rest, ceilalţi au fost aduşi ori liberi de contract, oripromovaţi din pepiniera clubului. Un caz interesant este cel al luiGabriel Giurgiu. Mijlocaşul a fost adus la Galaţi pentru 25.000 deeuro, a fost vândut în 2007 pentru 500.000 de euro la Rubin Kazan,iar după doi ani s-a întors liber de contract. Practic, profitulprodus de acesta este aproape dublu faţă de suma care s-a plătitpentru tot lotul gălăţean.

Urziceni,profil asemănător

Până la momentul câştigării campionatelor pe care le au înpalmares, între Oţelul şi Unirea Urziceni sunt destulesimilitudini: câte un conducător destoinic, câte un antrenor tânăr,talentat, o echipă ieftină şi extrem de disciplinată. Interesanteste că, dacă primul "11" cu care Unirea a luat campionatul valora550.000 de euro, ulterior s-au mai investit doar 450.000 pentru ase întări în vederea Ligii Campionilor, bani cheltuiţi integralpentru transferul lui Maftei. Acum, cu 15 milioane asigurate deUEFA, gălăţenii promit o cheltuială suficientă pentru "a nu faceRomânia de râs".

Prime de100.000 de euro!

Campioni pentru prima dată în viaţa lor, gălăţenii vor mai aveaparte de o premieră odată cu câştigarea acestui titlu. Lapetrecerea de duminică noaptea, trupa lui Dorinel Munteanu a primitvestea că va fi premiată cu... 100.000 de euro!

Prime record pentru gălăţenii lui Dorinel Munteanu. Pentru că aureuşit o performanţă unică în istoria clubului, "oţelarii" au fostanunţaţi la puţin timp după meci că vor fi răsplătiţi pe măsură! Numai puţin de 100.000 de euro de căciulă pentru cei mai "utilizaţi"jucători în acest sezon este premiul pe care Oţelul îl va trimitecătre conturile lor bancare începând de săptămâna viitoare.

10.000 deeuro prima maximă

La auzul acestei veşti, jucătorilor nu le-a venit să creadă. Astapentru că cea mai mare primă văzută vreodată de un jucător alOţelului a fost de 10.000 de euro, sumă cumulată pentru şirul devictorii consecutive din turul campionatului. "E incredibil, darmerităm banii din plin!", au comentat elevii lui Dorinel.

4 mii de euroeste media salariilor jucătorilor de la OţelulGalaţi


Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.