„Mamutul” i-a convins pe olteni! Craiova vrea să-l cumpere definitiv pe atacantul croat Ivan Mamut | EXCLUSIV

Autor: Cosmin Staicu Publicat: 02 Dec. 2020, 21:58 Fotbal Intern

Adus să completeze lotul Craiovei în ultima zi a perioadei de mercato, atacantul croat Ivan Mamut era văzut ca a treia variantă pe postul de vârf, după Alexandru Tudorie şi Andrei Ivan. Oltenii au apelat la acest transfer numai pentru că îl pierduseră cu câteva zile înainte, pentru o lungă perioadă, pe golgheterul Elvir Koljic, accidentat grav de ieşeanul Mihalache. Mamut a fost împrumutat de la formaţia din liga a doua croată Inter Zapresic, pentru numai 50.000 de euro, un transfer definitiv, în vara viitoare, urmând să-i mai coste pe olteni încă 150.000 de euro.

Mamut a atras atenţia însă de la început prin determinarea sa fantastică, prin atitudinea pe care o arată atât la antrenamente, cât şi la meciuri, şi avea să fie preferat ca titular şi de Cristiano Bergodi, dar şi de Cornel Papură.

În ultimele două jocuri, Mamut a fost integralist. Atacantul de 23 de ani a ratat destul de mult până să spargă gheaţa, unii grăbindu-se să-i pună pecetea de transfer ratat, aşa cum mai fuseseră în Bănie, în sezoanele precedente, pe postul de centru-atacant, cazurile: Rambe, Fajic, Glavina sau Carlos Fortes.

În meciul din Cupa României, cu Progresul Spartac, câştigat cu 5-0 de Craiova, Ivan Mamut a reuşit o dublă, completată cu un assist, pentru Ofosu, fiind desemnat jucătorul meciului. Adversarul n-a fost unul de speriat, dar croatul s-a bucurat că a spart gheaţa şi promite să continue şi cu golurile, nu numai cu ratările.

Ivan Mamut este produs al academiei lui Hajduk Split

Oficialii din Bănie se gândesc deja să activeze clauza de achiziţionare definitivă a atacantului croat. Mulţumiţi de randamentul jucătorului, de potenţialul său, fiind vorba şi de un jucător destul de tânăr, dar mai ales de implicarea sa totală, oficialii din Bănie sunt decişi să achite cei 150.000 de euro.

Mamut este văzut ca un suplinitor al lui Koljic până când vârful bosniac va revenit pe teren, în primăvara anului viitor, şi variantă de concurenţă pentru acesta. Uriaşul croat (1,92 metri) are 23 de ani şi şi-a făcut junioratul la Hajduk Split, fiind apoi trimis să evolueze la Inter Zapresic şi Sesvete.

Cotat acum la 650.000 de euro pe Transermarkt, Ivan Mamut a marcat 17 goluri în 82 de meciuri pentru Inter Zapresic şi 9 goluri în 28 de meciuri pentru Sesvete.

Autor: Cosmin Staicu Publicat: 02 Dec. 2020, 21:58 Fotbal Intern
Pe aceeași temă