Citeşte somaţia FIFA către FRF ce propune sancţionarea Timişoarei

3 sep 2008 226 afişări Comentează şi tu Liga 1
Citeşte somaţia FIFA către FRF ce propune sancţionarea Timişoarei

(Traducere din limba engleză)

 

PRIN FAX:

FC Politehnica Timișoara SA c/ FIFA & FRF & Politehnica 1921 Știința Timișoara Invest SA (CAS 2007/A/1355)

 

Stimate Domn,

 

Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) a decis (CAS 2007/A/1355) la data de 25 Aprilie 2008 că Politehnica 1921 Știința Timișoara SA trebuie:

2. ca nu mai târziu de 30 Iunie 2008 sa își schimbe denumirea astfel încât noua denumire să nu mai poată fi confundată cu numele FC Politehnica Timișoara. Noua denumire nu trebuie să includă cuvintele ”1921” sau ”Știința”, iar în situația în care noua denumire va include atât cuvintele ”Politehnica” cât și ”Timișoara”, va trebui ca între acestea să existe un substantiv care să nu fie asociat cu FC Politehnica Timișoara SA sau cu istoria sa.

3. să își schimbe culorile clubului, astfel încât acestea să nu mai includă culoarea violet.

4. ca până cel târziu la data de 30 Iunie 2008, Politehnica 1921 Știința Timișoara Invest SA să achite către FIFA o amendă în cuantum de 5000 CHF.

5. Dacă Politehnica 1921 Știința Timișoara Invest SA nu va îndeplini în totalitate obligațiile arătate la paragrafele 1-3 de mai sus până cel târziu la data de 30 Iunie 2008, va fi sancționată cu 6 puncte depunctare.

6. FIFA, FRF și Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest SA vor plăti fiecare 1/3 din cheltuielile arbitrale, cuantumul acestora urmând a fi stabilit de Secretariatul General al TAS și comunicat părților la finalul procedurilor.

7. Politehnica 1921 Știința Timișoara Invest SA trebuie să achite către FC Politehnica Timișoara SA cheltuieli de judecată în cuantum de 7500 CHF.

8. FRF trebuie să achite către FC Politehnica Timișoara cheltuieli de judecată în cuantum de 2500 CHF.

Deoarece FIFA recunoaște jurisdicția TAS astfel cum rezultă din art. 62 din Statutul FIFA, FIFA trebuie să urmărească modul în care se execută hotărârile pronunțate de TAS:

ad. 2) i) Asa cum a fost confirmat de FRF, Comitetul Executiv al FRF a luat act la data de 5 iulie 2008 de schimbarea denumirii Politehnica 1921 Știința Timișoara Invest SA în SC Fotbal Club Timișoara (FC Timișoara). În consecință, considerăm că punctul 1 din decizia TAS sus-menționată a fost executat. Cu toate acestea, reamintim SC Fotbal Club Timișoara că această nouă denumire urmează a fi folosită întotdeauna și în toate mijloacele de comunicare.

ii) Deoarece schimbarea denumirii s-a făcut la data de 5 Iulie 2008, FC Timișoara va achita o compensație în cuantum de 5000 EURO pentru fiecare meci oficial disputat în perioada 5 Decembrie 2006 - 25 Iulie 2008, astfel cum rezultă din punctul 60 al deciziei TAS sus-mentionată, precum și din punctul 2 din dispozitivul deciziei TAS pronunțată în cauza CAS 2006/A/1109 SC FC Politehnica Timișoara SA c/ CS FCU Politehnica Timișoara.

SC Politehnica Timișoara SA este invitată să informeze FIFA câte meciuri oficiale au fost disputate de Politehnica 1921 Știința Timișoara Invest SA in perioada 5 Decembrie 2006 - 25 Iulie 2008 și să pună la dispoziția FIFA mijloacele de probă relevante în acest sens.

ad. 3) i) După o analiză atentă a echipamentului FC Timișoara pentru sezonul competițional 2008/2009, precum și a paginii oficiale de internet a FC Timișoara http://www.politimisoara.com am constatat că în continuare culoarea dominantă a clubului este violetul, motiv pentru care considerăm că punctul 3 din decizia TAS sus-menționată nu a fost executat de FC Timișoara.

ii) În consecință, solicităm Federației Române de Fotbal să asigure punerea în executare a punctului 3 din decizia TAS sus-menționată și, de asemenea, să sancționeze FC Timișoara cu 6 puncte depunctare.

Ca membru afiliat al FIFA, FRF este responsabilă pentru aplicarea sancțiunii de depunctare arătată mai sus. Vă reamintim că în situația în care nu ne veți comunica de îndată dovada sancționării FC Timișoara cu 6 puncte depunctare, Comisia de Disciplină a FIFA va pronunța o sancțiune corespunzătoare împotriva FRF. Aceasta poate duce până la excluderea din toate competițiile FIFA.

Vă mulțumim pentru cooperare și așteptăm vești de la dumneavoastră.

Al dvs.,

FEDERAȚIA INTERNAȚIONALĂ DE FOTBAL ASOCIAȚIE

 

Volker Hesse

Secretar Adjunct al Comisiei de Disciplină

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.