Cine e "Regele" de la Dinamo: "Oriunde mă duc, aşa îmi spun!". Ce sfat a primit jucătorul de la Rednic: "Când vorbeşti, să scoţi scobitoarea din gură"

20 ian 2019 6801 afişări Liga 1
Cine e "Regele" de la Dinamo: "Oriunde mă duc, aşa îmi spun!". Ce sfat a primit jucătorul de la Rednic: "Când vorbeşti, să scoţi scobitoarea din gură"

În noiembrie a sosit la Dinamo şi a debutat pentru roş-albi în derby-ul cu FCSB, 1-1. Simon Zenke are 30 de ani, e născut în Nigeria, dar familia e acum stabilită în Franţa. Mijlocaşul care a trecut pe la echipe ca Nancy sau Karabukspor a oferit câteva detalii inedite celor de la doardinamo.ro.

"Tatăl meu mi-a dat acest nume, Zenke, iar în Nigeria se traduce rege. Mi-au spus 'Regele' în Turcia şi oriunde mă duc aşa îmi spun. La Dinamo nu sunt încă rege. Abia am venit şi încerc să mă adaptez, dar aş fi foarte fericit să fiu ”Rege” la Dinamo. Dar deocamdată sunt nimeni, încerc să învăţ şi să dau totul pentru Dinamo. Vreau să ajut această echipă să crească", a spus Zenke pentru sursa citată.

Apoi, a continuat: "Regele este Hagi! Eu am auzit despre el şi despre Adrian Mutu. Am auzit foarte multe lucruri despre Hagi în Turcia. Când el a fost la Galatasaray eu jucam în Turcia şi îl iubeau atât de mult aici. Am auzit numai lucruri bune despre el. Era adulat la Galatasaray".

Sfatul primit de la Rednic

Zenke a povestit că a avut multe de învăţat de-a lungul timpului, inclusiv Rednic oferindu-i câteva lecţii. "Niciodată nu te opreşti din învăţat. În Franţa am învăţat toleranţa, că toată lumea poate trăi împreună, poţi fi alb, poţi fi negru, arab. În Turcia am învăţat respectul pentru persoanele mai în vârstă, chiar dacă eşti bogat sau eşti vedetă. În România încă încerc să mă adaptez.

Un lucru pe care l-am învăţat este ăsta: de obicei, după ce mănânc am scobitoarea în gură. Antrenorul a venit la mine şi mi-a spus: 'Simon, nu, nu, nu. Nu mai face asta. Când vorbeşti să scoţi scobitoarea'. Pentru mine era normal să vorbesc aşa. Aşa că mereu trebuie să înveţi ceva nou".

"Când eram mic nu m-am gândit că o să fiu fotbalist.  Eu visam să fiu actor. Niciodată nu e prea târziu pentru asta. Dar apoi am avut un verişor mai mare care stătea cu mine acasă şi el juca fotbal. Aşa că a trebuit să merg cu el la antrenamente, el iubea fotbalul şi m-a făcut şi pe mine să iubesc acest sport. L-am urmat şi am început şi eu să joc", a mai spus Zenke.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.