CFR a suplimentat primele pentru calificarea în grupe, dar nu poate umbla la contracte dacă este eliminată de Dudelange. Mureşan: “În 17 ani, un singur jucător a cerut să i se micşoreze contractul cu 7000 de euro”

26 aug 2018 7981 afişări Liga 1
CFR a suplimentat primele pentru calificarea în grupe, dar nu poate umbla la contracte dacă este eliminată de Dudelange. Mureşan: “În 17 ani, un singur jucător a cerut să i se micşoreze contractul cu 7000 de euro”

Preşedintele CFR-ului a făcut anunţul în vestiar, înainte de partida cu Dudelange. Primele stipulate în contractul fiecărui jucător au fost suplimentate. Clujenii încă nu şi-au luat gândul de la calificarea în grupe, după 0-2 cu Dudelange. “Este o primă scrisă în contracte şi înainte de meci proprietarul echipei mi-a spus să merg la echipă să le suplimentez primele. Le-am suplimentat primele pentru calificare. Sper să îi intereseze şi aspectul ăsta, dar fotbaliştii când intră în teren nu prea îi mai interesează primele”, a spus Iuliu Mureşan, la Look TV.

În cazul ratării calificării, contractele fotbaliştilor nu au cum să fie modificate, decât cu dorinţa acestora. Preşedintele CFR-ului a povestit singurul caz în care un jucător i-a cerut să-i reducă salariul. Se întâmpla după intrarea în insolvenţă. “Nu poţi reduce contractele. Cine acceptă să-şi scadă contracul? Singurul jucător în 17 ani de când sunt la club, care a venit şi mi-a spus că înţelege că e prea mare contractul, când eram în insolvenţă, a fost Camora. Şi-a redus contractul cu 7000 de euro. Avea 18.000 şi l-am redus la 11.000. E singurul jucător care a venit şi mi-a propus asta”, a spus Mureşan.

“Dacă nu ne calificăm, se vor face eforturi financiare, dar se va merge tot pe obiective importante”

Oficialii clujenilor nu şi-au pierdut speranţele în calificare. Iuliu Mureşan este convins că se va bucura după meciul de joi. “Eu am încredere că băieţii vor avea o tresărire de orgoliu, am discutat cu ei şi eu cred că vor face un meci mult mai bun şi vom încerca să ne calificăm. S-au băgat ei în şedinţă, nu i-am băgat eu. Eu cred în calificare. Avem o echipă bună, meciul de acolo a semănat cu cel cu Malmo de acasă, dar sper ca meciul retur să îl jucăm mult mai bine şi să reuşim să ne calificam. Am convingerea că ne putem califica”, a spus oficialul clujenilor.

În cazul ratării calificării, finanţatorul CFR-ului va trebui să susţină din venituri proprii încă un sezon, după ce a cheltuit peste 15 milioane de euro în sezonul trecut. “Nu ştiu dacă ar fi un dezastru, dar ar fi o mare neîmplinire, ar crea nişte probleme pentru că şi banii care se iau din Europa League sunt destul de buni şi ar scădea efortul altor persoane care susţin clubul. Pentru toată lumea e foarte importantă suma care vine din calificarea în grupe. 8,10, 11 milioane de euro... Ar fi asigurat bugetul până în vară, de la UEFA. Dacă nu, va trebui prin eforturi ale clubului, ale acţionarilor şi nu va fi uşor, dar clubul are o situaţie stabilă şi nu o să avem probleme. Se va merge tot pe obiective importante. Eu am însă încrede că ne calificăm”, a spus Mureşan pentru Look TV.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.