"Caut un Nistor de patru-cinci ani şi nu-l găsesc". Becali, amănunte despre lovitura de graţie pe care vrea să o dea. Postul rezervat lui Nistor, cât îl aşteaptă pe Negoiţă şi banii puşi pe masă: "Săracul...nu ştie ce ofertă îi fac, nu i-a zis impresarul!"

20 aug 2018 16403 afişări Liga 1
"Caut un Nistor de patru-cinci ani şi nu-l găsesc". Becali, amănunte despre lovitura de graţie pe care vrea să o dea. Postul rezervat lui Nistor, cât îl aşteaptă pe Negoiţă şi banii puşi pe masă: "Săracul...nu ştie ce ofertă îi fac, nu i-a zis impresarul!"

La puţin timp după ce a făcut public interesul pentru Dan Nistor (30 de ani), Gigi Becali (60 de ani) a dezvăluit planul pus la cale pentru cooptarea căpitanului lui Dinamo în lotul FCSB, cum a încercat să-l convingă pe Negoiţă, de ce-l vrea neapărat pe mijlocaşul central, dar şi termenul limită până la care aşteaptă răspunsul.

Iniţial, latifundiarul din Pipera a pus pe masă un schimb Qaka - Nistor, dar, cum Negoiţă nu a vrut să audă, Becali a plusat cu 500.000 de euro peste afacerea iniţială: "Negoiţă mi-a răspuns pe loc. A zis că merge pe formula asta, cu alte cuvinte nu acceptă schimbul. Eu am zis 500.000 sau Qaka pentru Nistor. Azi am refăcut oferta şi dau 500.000 plus Qaka. Eu i-am spus lui Negoiţă aşa: <<Bă, la campionat n-ai cum să tragi.>> Qaka poate să facă 5-6 milioane peste un an. Pe Mahlangu nu l-am luat pentru că îl vreau pe Nistor. El nu e căpitan. Eu mi-am pus în cap să iau căpitani. N-am luat pe căpitanul de la Astra (n. red - Alexandru Stan) şi pe căpitanul de la Botoşani (n. red - Mihai Roman I)? Vreau să fac echipă de căpitani", a spus Becali, la Digi Sport, pentru ca mai apoi să dezvăluie termenii financiari ai contractului pe care i-l propune lui Nistor: "Am vorbit şi cu impresarul şi i-am zis că îi dau 15.000 pe lună şi 100.000 la semnătură. Dacă nu-l iau până miercuri, nu mai vreau. Săracul nu ştie probabil oferta pe care eu o fac, trebuie să-i zică impresarul. Eu îi fac şi contract pe trei ani şi poate câştiga 1 milion în trei ani la FCSB, cu prime, cu tot".

Apoi, finanţatorul vicecampioanei a explicat motivul pentru care-l vrea neapărat pe Nistor sub comanda lui Nicolae Dică: "Am vrut să-l iau de la CFR, când l-au dat pentru Nascimento, dar n-au vrut să-l lase la Steaua (n.r FCSB). Au zis că poate să plece oriunde, dar nu la Steaua (n. red - FCSB). Dacă vine, va juca numai şi numai Pintilili. Caut un Nistor de patru-cinci ani, dar nu mi-a plăcut ce am luat, chiar dacă am dat sute de mii, milioane de euro. Vreau al doilea mijlocaş central care să nu aibă frică, să urce cu mingea, să facă un dribling şi să paseze. Vreau un optar-decar şi în România doar Nistor e în România. L-am văzut pe Moruţan, e doar decar".
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.