BUCUR KUBAN

3 feb 2010 27 afişări Liga 1
BUCUR KUBAN BUCUR KUBAN

Gigel Bucur va pleca la Kuban Krasnodar, formaţia pregătită deDan Petrescu. Pus în capul listei de achiziţii a "Bursucului" dupămutarea acestuia în Rusia, Gigel va băga în vistieria Politehnicii1,5 milioane de euro şi va câştiga 600.000 de euro pe sezon.

Telenovela transferului lui Gigel Bucur este la final.Negocierile au durat ieri ore întregi şi s-au desfăşurat în Turcia,acolo unde este prezentă Poli în cantonament, dar s-au încheiat cuacordul verbal al atacantului pentru un transfer la KubanKrasnodar. Contractul cu ruşii pregătiţi de Dan Petrescu va fisemnat astăzi, după ce se vor pune la punct ultimele detalii,printre care şi durata.

Vârful va încasa un salariu de 600.000 de euro, sumă pe careMarian Iancu a declarat că nu o poate concura cu o contraofertă, învreme ce încasările vehiculate pentru Timişoara se ridică la 1,5milioane de euro. "În proporţie de 99%, trans­ferul e realizat, maisunt mici detalii de pus la punct, dar se vor rezolva în zileleurmătoare", a declarat Bucur, care se va reîntâlni cu Dan Petrescu,antrenorul care l-a promovat pe când cei doi erau la Sportul.

Poli pierde 40% din forţa de gol

Bucur a fost golgheterul campionatului intern în 2004-2005 şi2008-2009, iar în turul actualului sezon a înscris de opt ori. Elmai are trei reuşite în preliminariile Champions League şi îngrupele Europa League, plus două goluri pentru România. Mai exact,aportul său în eficienţa ofensivă a Timişoarei a fost până acumcovârşitor, aşa cum releva o statistică recentă făcută de ProSport.Gigel are 62 de reuşite în tricoul lui Poli, adică 40% din numărultotal de goluri reuşite de bănăţeni în perioada în care Bucur afost legitimat pe Bega. Pentru a suplini despărţirea de cel maiprolific atacant al bănăţenilor, patronul Marian Iancu mizează perevenirea lui Mansour, pe Dorin Goga şi pe recent transferaţiiVazquez şi Mejia.

1 milion dedolari plătise Poli Timișoara către Sportul Studențesc în schimbullui Gigel Bucur, în 2005

124 de meciuri adisputat Gigel Bucur pentru Poli Timişoara în Liga I

"Un factor important a fost Dan Petrescu. Cu el m-amînţeles foarte bine la Sportul, el este motivul principal pentrucare am ales să merg la Krasnodar", Gigel Bucur, atacantKuban

"Sper să vină alţii din spate şi să suplinească plecarealui Gigel", Marian Iancu, patron Poli Timişoara

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.