BREAKING NEWS | Talpan îi pregăteşte lovitura decisivă lui Becali. CSA a intentat un nou proces şi vrea să oblige societatea sub care activează echipa din Liga 1 să-şi modifice numele în Registrul Comerţului, la FRF şi LPF

27 aug 2015 8997 afişări Comentează şi tu Liga 1
BREAKING NEWS | Talpan îi pregăteşte lovitura decisivă lui Becali. CSA a intentat un nou proces şi vrea să oblige societatea sub care activează echipa din Liga 1 să-şi modifice numele în Registrul Comerţului, la FRF şi LPF 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/14690724/2/collage-sigla.jpg
  • Echipa lui Gigi Becali a pierdut marca Steaua Bucureşti în decembrie anul trecut, dar pe plan sportiv şi chiar comercial se foloseşte de notorietatea brandului. CSA a intentat joi un nou proces clubului controlat de Becali

Cu complicitatea FRF şi LPF, echipa lui Gigi Becali a reuşit să ducă la bun sfârşit returul de campionat, ediţia 2014-2015, la finalul căruia a şi ieşit campioană şi a câştigat 3 milioane de euro din drepturile tv.

În decembrie 2014, după decizia ÎCCJ, UEFA nu îi permisese campioanei României să joace ultimul meci din Europa League, cel de pe Naţional Arena cu Dinamo Kiev, decât sub titulatura şi patrimoniul cu care fusese înscrisă la începutul competiţiei, ceea ce forurile naţionale au trecut cu vederea. Pentru că rămâne de notorietate imaginea meciului de pe 8 decembrie cu CSMS Iaşi, când pe tabelă scria "Gazdă” în loc de Steaua şi numele celei mai titrate echipe de fotbal din România fusese ascuns pe echipament cu leucoplast.  Ruşinea de atunci a fost evitată tot datoriă celor de la CSA, care au permis numai pentru acel joc ca roş-albaştrii să mai folosească marca Steaua.


Imaginile de la meciul din decembrie 2014 Steaua - CSMS Iaşi au făcut înconjurul lumii

Între timp, conducerea FCSB a prins curaj şi a continuat să folosească sintagma “Steaua Bucureşti”, în ciuda deciziei ÎCCJ, folosindu-se de faptul că aşa se numeşte societatea comercială prin care Gigi Becali controlează echipa de fotbal.

Acest lucru a obligat Clubul Sportiv al Armatei Steaua să intenteze un nou proces clubului de fotbal din Liga 1. Joi, la Tribunalul Bucureşti, şeful Departamentului Juridic al CSA, Locotenent-colonel Florin Talpan,  a iniţiat procedura juridică prin care îi poate lua lui Becali şi numele firmei.

Steaua nu vrea să-şi strice imaginea prin condamnările şefilor ei

Prin acest proces, cei de la CSA reclamă clubul de fotbal al lui Gigi Becali că se foloseşte în continuare de sintagma “Steaua Bucureşti”. De asemenea, clubul Ministerului  Apărării vrea să oblige societatea lui Becali să îşi modifice numele înregistrat la Registrul Comerţului şi e gata să ceară daune pentru fiecare zi de întârziere de la nerespectarea deciziei. “Nicio firmă nu va putea cuprinde o denumire întrebuinţată de comercianţii din sectorul public” se precizează în Legea nr. 26/1990.

De asemenea, CSA obligă pârâta să-şi modifice numele cu care este înscrisă la FRF şi LPF. Se aduc ca argumente că inclusiv pe site-urile acestor foruri, precum şi pe biletele sau broşurile emise de acestea se foloseşte sintagna “Steaua Bucureşti” în asociaţie cu echipa de fotbal a lui Gigi Becali.

Ba chiar, într-unul dintre numerele revistei LPF, clubului controlat de latifundiar  i se atribuiau toate performanţele obţinute de echipa de fotbal a Armatei. Cei de la CSA semnalează astfel riscul de confuzie şi nu vor ca marca Steaua Bucureşti, asupra căreia au exclusivitate, să fie asociată cu imaginea negativă creată de condamnările lui Gigi Becali, Mihai Stoica şi Teia Sponte.  Se argumentează inclusiv că mass-media foloseşte denumirea “Steaua” şi chiar “Steaua Bucureşti” cu referire la actuala echipă de fotbal care şi-a pierdut marca având aceeaşi denumire.    

          

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.