Becali şi-a revărsat furia pe fina sa pentru gazonul de pe Arena Naţională! Gabriela Firea a fost avertizată de omul de afaceri: "Tot războiul pe care-l duce cu Dragnea şi cu toate astea or să pălească în faţa unui lucru minor"

12 nov 2018 21405 afişări Liga 1
Becali şi-a revărsat furia pe fina sa pentru gazonul de pe Arena Naţională! Gabriela Firea a fost avertizată de omul de afaceri: "Tot războiul pe care-l duce cu Dragnea şi cu toate astea or să pălească în faţa unui lucru minor"

Primarul general al Capitaliei, Gabriela Firea, a fost tras la răspundere de finanţatorul FCSB, Gigi Becali, din cauza gazonului de pe Arena Naţională. Cea mai mare arenă de fotbal din România se află în administraţia Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), iar stadionul poate fi închiriat cu până la 30.000 de euro, în funcţie de eveniment. 

Duminică seara, gazonul Arenei Naţionale s-a prezentat într-o condiţie inadecvată disputării unui meci de fotbal, fiind ars şi chiar fără iarbă în mai multe zone. Aspectul "covorului" de iarbă i-a înfuriat atât pe dinamovişti, cât şi pe FCSB-işti, care au criticat deciziile luate de PMB în ultima perioadă. 

Gazon Dinamo - FCSB pic.twitter.com/L9M8D7uoYU

Patronul FCSB, Gigi Becali, a ieşit public luni dimineaţa şi a criticat-o pe Gabriela Firea, care îi este fină, pentru situaţia de pe cel mai mare stadion al ţării. De asemenea, latifundiarul din Pipera a făcut trimitere şi la conflictul pe care Firea îl are cu Dragnea: "Faptul că am jucat în 10 oameni pe terenul ăsta m-a încântat într-un fel. Nu am vorbit cu ea, că era târziu aseară. Nu am vorbit cu fina, am vrut să-i dau un mesaj, dar era prea târziu. O să vorbesc astăzi. Eu cred că îşi dă seama că pierde foarte mult. Toată munca pe care o face şi tot războiul pe care-l duce cu Dragnea şi cu centura Capitalei şi cu toate astea...o să pălească în faţa unui lucru minor. Adică pierde foarte mult politic. Şi asta face, meseria ei la ora asta e politica. Şi meseria şi-o pierde. Toate lucrurile bune pe care le face se anulează prin acest gazon, acest teren. Ce a făcut, aia, cu 3.000 de copii (n. red Cupa Centenarului, competiţie pentru copii organizată pe Arena Naţională), s-a uitat. A pierdut mult, mult de tot politic. Dacă ei vor, pot să-l cumpăr eu (n.r. - gazonul) şi după aia să se scadă din chirie"a declarat omul de afaceri, la ProX, luni dimineaţa, după ce Dinamo şi FCSB au remizat, scor 1-1. 

Gabriela Firea a intrat în conflict cu protejata lui Liviu Dragnea, Carmen Dan în urma protestelor din 10 august dupa ce ministrul de Interne a încercat să paseze responsabilitatea intervenţiei jandarmilor către prefectul Speranţa Cliseru, protejata primarului Capitalei.

După ce conflictul a escaladat, Primarul general al Capitalei a încercat să-l îndepărteze pe Liviu Dragnea din PSD, iar în interiorul partidului a avut loc o scindare. Deşi liderul PSD a încercat să facă pace cu fosta jurnalistă, Firea a declarat, sâmbătă seara, la România TV, că Dragnea vrea să o „lichideze” şi că intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, iar sectoarele să devină unităţi administrativ-teritoriale

Cât costă închirierea, în funcţie de tipul de eveniment:

 • campionatul intern de fotbal, Cupa României, meciuri ale echipei naţionale (13.000 de euro/ eveniment);
 • UEFA Champions League (28.000 de euro/ eveniment),
 • UEFA Europa League (23.000 de euro/ eveniment); evenimente culturale (18.000 euro/ eveniment);
 • evenimente speciale, cu închiriere inclusiv a Arenei Naţionale (30.000 de euro/ eveniment);
 • evenimente restrânse, care nu implică utilizarea gazonului şi spaţiilor din tribune (15 euro/mp/eveniment);
 • închiriere spaţii birouri şi anexe pentru diverse activităţi (2,5 euro/mp/lună),
 • evenimente sezoniere, târguri (20 lei/mp/zi),
 • servicii de operare Stadion Arena Naţională (10.000 euro/ meci sau eveniment),
 • evenimente corporate (500 euro/ oră),
 • filmări private (400 de euro pe oră),
 • tururi stadion pentru grupuri de minimum zece persoane (10 lei/persoană/tur),
 • acces pe pista de atletism exterioară (10 lei/persoană/oră),
 • abonament pista de atletism exterioară, maximum zece şedinţe (80 lei/persoană/oră).

În continuarea intervenţiei sale, finanţatorul FCSB şi-a amintit şi de conflictul împotriva CSA Steaua. Dacă va pierde procesul despăgubirilor în faţa Armatei, în cazul condus de juristul Florin Talpan, omul de afaceri va fi nevoit să plătească 37 de milioane de euro: "Ce facem cu nebunia nebuniilor din România? Când se va linişti ţara asta? Se va linişti România când Talpan nu va mai fi jurist la Armată. Atât timp cât o ţară îşi pune bază în Talpan, atunci e nebunia nebuniilor", a adăugat Gigi Becali pentru sursa citată. 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.